Dodaj do ulubionych

Nikita Michałkow

26.02.07, 15:06
Dla wszystkich,kto lubi twórczośc Nikity Michałkowa.

"Утомлённые солнцем"

www.youtube.com/watch?v=r20LMrZGbw0

"Я шагаю по Москве"

www.youtube.com/watch?v=fGE4Lukd3QU

www.youtube.com/watch?v=m__yMWcTTwo&mode=related&search=

"Анна от 6 до 18»

www.youtube.com/watch?v=M03lbHiTA50

"Очи чёрные"

www.youtube.com/watch?v=kJcxYkFBUrw&mode=related&search=

"Свой среди чужих, чужой среди своих"

www.youtube.com/watch?v=2cs7KAQAB8A

I na koniec......grand finale wink)) - niespodzianka dla jednej z uczestniczek
Forum smile

www.youtube.com/watch?v=w1AgKyUZgLc
Obserwuj wątek
    • grazka100 Re: Nikita Michałkow 26.02.07, 15:31
      Wielkie dzięki Metelico, że znajdujesz takie śliczne rzeczy!!!Słuchamy i
      zapisujemy pracowicie.
      • naina7 Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 12:20
        Dzięki! smile)))
        Szukałam filmu "Żestokij romans" w YouTube bez skutku.
        A może już bylo na forum? Byłam by wdzięczna, jak by ktoś podpowiedział.
        A piosenki z
        www.zvuki.ru/M/P/22883
        uwielbiam słuchać.
        "Utomlonyje solncem", w tym przypadku słówko* jak najbardziej na miejscu smile
        "Utomlonyje solncem2". Planowana premiera za 1,5 roku. Pożywiom, uwidim...

Anegdota
        Во время встречи Никиты Михалкова с Путиным:
        - Владимир Владимирович, я вот в последнее время все больше играл царей. Да,
        царей... Думаю в следующем фильме вас сыграть.
        - Ну, для этого вам, Никита Сергеич, придется сбрить ваши знаменитые усы.
        - Да нет... Это вам придется усы отрастить!

Na spotkaniu Michalkova z Putinym:
        -Wladimir Wladimirowicz, ja w ostatnim czasie wiecej grałem carów. Tak,
        carów...Myślę w nastepnym filmie Was zagrać.
        -No,do tego Wam, Nikita Siergieicz, trzeba bedzie wasze sławne wąsy zgolic.
        - Wcale nie...To Wam przyjdzie się zapuścić wąsy.

tak mniej więcej

Srebne usta... Michalkova
        -Евгений Алексеевич, я сначала отвечу на вопрос человека, а потом на Ваш.
        (Киселевуwink

-Русским может быть только тот, у кого чего-нибудь нет, но так нет, что нет - и
        хрен с ним!

smile
        • metelica Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 12:35
          naina7 napisała:

> Dzięki! smile)))
          > Szukałam filmu "Żestokij romans" w YouTube bez skutku.

Z "Żestokogo romansa" jest na youtube jeszcze jedna piosenka
          www.youtube.com/watch?v=bGhdAyo6rqI
          Ne podalam tej piosenki dla tego,ze film nie jest Michałkowa . A ja staralam
          się dac tylko te linki,gdzie albo sam Michalkow [hmm...chociaz w tym fragmencie
          on akurat tez jest wink],albo fragmenty z jego filmu.

• naina7 Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 12:49
            Stokrotne dzieki!
            smile))))))
        • qubraq Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 17:14
          naina7 napisała:

> Szukałam filmu "Żestokij romans" w YouTube bez skutku.
          > A może już bylo na forum? Byłam by wdzięczna, jak by ktoś podpowiedział.
          > A piosenki z
          > www.zvuki.ru/M/P/22883
          > uwielbiam słuchać.

Oczywiscie wiesz kto napisal muzyke do obydwu filmow na tym linku... prawda?
          smile)
          • naina7 Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 17:44
            qubraq napisał:
            > Oczywiscie wiesz kto napisal muzyke do obydwu filmow na tym linku... prawda?
            > smile)

A nie wiem, wstyd się przyznać.. sad jestem bardziej od słuchania, kiedyś,
            może wiedziałam... Zaraz to naprawie smile)

• naina7 Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 17:59
            www.zvuki.ru/T/P/31088/mp3stream/17
            Nieuważna byłam sad(
            • sedona Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 18:16
              Naprawde? Tariwierdjejew??
            • qubraq Mikael Tariwerdijew... 27.02.07, 18:18
              naina7 napisała:

> www.zvuki.ru/T/P/31088/mp3stream/17
              > Nieuważna byłam sad(

Żartowalem... smile)) Jego muzyki moge niemal bez konca sluchac...zresztą jest tu
              jeszcz ktos kto z tym ma co najmniej tak jak ja... smile))))
          • naina7 Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 19:09
            www.russiandvd.com/store/product.asp?sku=29907
            Andriej Pietrow smile
            No najwyżej znów się mi pomyliło ;-/
            • qubraq Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 19:59
              naina7 napisała:

> www.russiandvd.com/store/product.asp?sku=29907
              > Andriej Pietrow smile
              > No najwyżej znów się mi pomyliło ;-/

wybacz - rozpedzilem sie ... mialem na mysli jeden z filmow z tej plyty - film
              Eldara Riazanowa, do ktorego muzykę napisal Mikael Tariwerdijew; przepraszam za
              zamieszanie... smile
    • sedona Re: Nikita Michałkow 26.02.07, 16:26
      Dzieki, nie moge sie tego grand finale nasluchac! Uwielbiam te piosenke. Dziwne, ze sam Michalkow nie
      ma ladnego glosu gdy mowi, natomiast slicznie spiewa.
      Jaki mlodziutki na drugim linku, nie poznalam go! Uwielbiam Michalkowa za wiele rzeczy, ale najbardziej
      z Utomlionych.
    • pioter34 Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 13:07
      A mnie się Michałkow nie podoba. Przeszkadza wiele rzeczy: ta jego napuszoność,
      romans z władzą (na jego urodzinach Putin wypił kieliszek wódki - pokazali w
      telewizji, a za kilka dni na jakimś wystąpieniu Putin powiedział, że on to w
      ogóle alkoholu nie bierze do ust - głupio wyszło), grzebanie się w śmieciach
      historii, nepotyzm, wreszcie przeszkadza nawet przerwa między górnymi
      jedynkami.wink
      • metelica Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 14:20
        Mi się bardzo podobają wywiady z Michalkowym. Bo to czlowiek,ktoremu jest co
        powiedziec, w odroznieniu od tych,kto przed kamerą pojawia się tylko dla
        tego,zeby opowiedziec tajemnice swej alkowy.

Co do zyczeń Putina. A do kogo ze znanych aktorów,rezyserow on nie przychodzi?
        Ja w wiadomosciach ciagle widze,jak ma jubileusz ktoś z bardzo znanych,to Putin
        przychodzi do nich,sklada zyczenia,potem siedzi przy stole[zwykle pije
        herbatke,nie zauwazylam,zeby coś mocnego].

Myslę,ze większosc,kto bardzo negatywnie się wypowiada o Michałkowie,poprostu
        mu zazdrosci - talentu i slawy, i takiej ze slawnej rodzince[a propos, u
        Michałkowa pradziadek [ze strony matki] - znany rosyjski malarz Wasilij
        Surikow].
        • pioter34 Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 14:50
          E tam inni aktorzy. Michałkow to szef aktorów, z nim spotkał się na daczy. Ja
          nie widziałem, żeby tak po domach innych aktorów Putin chodził. No ewentualnie
          na benefisie.
          Michałkow chwalił się, że pochodzi z kozackiej rodziny.
          Staruszek jak na swój wiek jest bardzo wysportowany. Ogólnie to kult tężyzny i
          zariadki. Zawsze w takich chwilach przypomina mi się film Woddy Allena: jedzie
          drobniutki z drobniutka żoną w windzie, i wchodzi taki starawy byczek,
          wracający z przebieżki i pyta Woodego czy też ćwiczy, a on odpowiada, że woli
          dystrofie smile
          • metelica Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 15:01
            pioter34 napisał:

> E tam inni aktorzy. Michałkow to szef aktorów, z nim spotkał się na daczy. Ja
            > nie widziałem, żeby tak po domach innych aktorów Putin chodził. No
            ewentualnie
            > na benefisie.

Ogladaj rosyjskie wiadomosci i zobaczysz,jak Putin odwiedza znanych ludzi ze
            swiata sztuki w ich domach. Nawet nie będę mówic konkretne nazwiska,bo odwiedza
            wszystkich znanych podczas ich jubileuszu.

> Staruszek jak na swój wiek jest bardzo wysportowany.

Staruszek?! Zeby Ty w jego wieku tak wyglądales! Zamiast jesc pączki,to lepiej
            tez pocwicz smile
            • pioter34 Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 15:20
              metelica napisała:

> pioter34 napisał:
              >
              > > E tam inni aktorzy. Michałkow to szef aktorów, z nim spotkał się na daczy
              > . Ja
              > > nie widziałem, żeby tak po domach innych aktorów Putin chodził. No
              > ewentualnie
              > > na benefisie.
              >
              > Ogladaj rosyjskie wiadomosci i zobaczysz,jak Putin odwiedza znanych ludzi ze
              > swiata sztuki w ich domach. Nawet nie będę mówic konkretne nazwiska,bo
              odwiedza
              >
              > wszystkich znanych podczas ich jubileuszu.
              >Właśnie piszę, że ogłądał widomości i wszelkiego innego rodzaju programy
              kulturalne i nie tylko i nic takiego nie widziałem. Może za granicę transmituja
              inną telewizję, propagandową dla cudzoziemców i emigrantów.
              >
              > > Staruszek jak na swój wiek jest bardzo wysportowany.
              >
              > Staruszek?! Zeby Ty w jego wieku tak wyglądales! Zamiast jesc pączki,to
              lepiej
              > tez pocwicz smile
              A właśnie, że staruszek - 61 lat na karku. Nie napisałem, że niedołęga. To
              ciekawe, że słowo staruszek zaraz ci się kojarzy z niedołężnością. Dziekuję za
              zyczenia, w jego wieku mam zamiar wyglądać lepiej niż on. Zapomniałaś coś, ja
              tych pączków nie zjadłem, bo ich dobrych i prawdziwych jak w Polsce, w Rosji
              nie ma. Pisałaś, że są ale nie wiadomo gdzie. Dlatego niniejszym zwracam się do
              matki pani Metelicy (czy słowo metelica może być otczestwem od słowa metela,
              jak królewic od króla?): proszę Pani, Pani córka pozbawiła mnie podwieczorka.
              Nie wymieniając sekretnego miasta wypiekaczy pączków.smile
              • metelica Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 22:04
                pioter34 napisał:

> Dlatego niniejszym zwracam się do
                >
                > matki pani Metelicy (czy słowo metelica może być otczestwem od słowa metela,
                > jak królewic od króla?): proszę Pani, Pani córka pozbawiła mnie podwieczorka.

W dziecinstwie musiales byc skarżypytą smile Najpierw kogos sie
                czepiasz,czepiasz,a potem idziesz skarżyc do rodzicow tej osoby? Nieładnie smile

Wracając do Michałkowa. Powiedziales,ze nie podoba Ci się napuszonośc
                Michalkowa. Nie wiem,gdzie Ty to w nim zauwazyles. Imię Michałkowa nazawsze
                wejdzie do historii rosyjskiego kina. Ten człowiek zrobil sporo wartosciowego.
                Ma prawo byc dumnym z siebie.

Natomiast nie rozumiem tej napuszonosci u wielu młodych przedstawicieli show-
                biznesu,którzy zaspiewają jedną piosenkę z playback'u albo zagrają w jednym
                filmie rolę,o której po roku juz wszyscy zapomną,a wszędzie jest ich
                pełno,wszędzie dają wywiady. A tematy tych pozal się Boże wywiadow- szkoda
                gadac. Nie mowiąc już o tym,jakie mają o sobie wysokie mniemanie.

Nepotyzm?! U kazdego rezysera są swoi ulubione aktorzy. I u wielu rezyserów
                grają w filmach blizcy krewni. Czyzby Nadia nie spodobala Ci sie w "Utomlonnych
                solncem"?

Grzebanie w smieciach historii,mowisz? "Utomlionnyje solncem" tez jest takim
                grzebaniem dla Ciebie? A mi się bardzo spodobal jeszcze u Michałkowa film-
                dokument odcinkowy "Russkij wybor". Jezeli będą powtorki na RTR-Planeta,to
                napewno będę oglądac. Dla mnie było to wszystko bardzo interesującym,bo
                historia mego kraju -to jedno z mych wielkich zainteresowań.
                A jeszcze ja bardzo popieram Michalkowa w sprawie pochówku Lenina smile

• naina7 Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 14:24
        Barzo go lubie, jako aktora i reżysera.
        Przerwy między jedynkami są urocze smile
        Alla Pugaczowa, Karacziencov, K. Rajkin. Kto jeszcze?
        • pioter34 Re: Nikita Michałkow 28.02.07, 09:37
          Ja ogólnie nic nie mam do przerw. U Karaczencowa są jak najbardziej na miejscu.
          U Pugaczowej nawet nie zauważyłem, bo ona epatowała czym innym. A u Michałkowa
          dlaczegoś przeszkadzaja. Przerwy podobno pomagają przy paleniu papierosów,
          przynajmniej tych cienkich. Ale Michałkow to raczej nie palismile
          • naina7 Re: Nikita Michałkow 28.02.07, 10:54
            Z takimi wąsami nic nie szkodzi.
            A gdzie ta przerwa? OK, ja temat uzębienia, jak że lubianego przeze mnie
            Michałkowa, już zostawiam w spokoju, smile hehe

www.gzt.ru/photo/1281.jpg

Ma swoje latka, ale jaki russkij bogatyr'big_grin
            mikhalkovinfo.narod.ru/foto/d1c.html

mikhalkovinfo.narod.ru/foto/d2c.html

mikhalkovinfo.narod.ru/foto/d3c.html
            • pioter34 Re: Nikita Michałkow 28.02.07, 11:25
              Rzeczywiście, chyba nie ma przerw a głowę bym dał. Chociaż stomatologia teraz
              cuda robi. A swoja droga coś z tymi jedynkami ma nie taksmile
              A zdjęcia, proszę zauważyć, są sprzed 4 lat. W tym wieku każdy miesiąc odkłada
              się w pasie.
              • metelica Re: Nikita Michałkow 28.02.07, 11:50
                Zaskakujecie mnie rozmową o uzębieniu. Czyzby o Michalkowie mozna powiedziec
                tylko tyle,jak o stanie jego zębów? Co wogole ma do rzeczy jego wygląd? Ten
                człowiek ma MÓZG!!! - i to jest główne!
                • naina7 Re: Nikita Michałkow 28.02.07, 13:47
                  Ma mozg, talent, kase, wpływy, szczescie w życiu też mu sprzyja, jest
                  przystojny. A wczoraj była powtórka Gali Oskarowej i miło bylo zobaczyć
                  króciutką migawke z "Utomlonnych sołncem" smile. Nie piereżywaj, każdemu się
                  zdaża pleść głupoty, pożartować. smile)))

>naina7 napisała:
                  >OK, ja temat uzębienia, jak że lubianego przeze mnie
                  > Michałkowa, już zostawiam w spokoju, smile hehe
                  • pioter34 Re: Nikita Michałkow 28.02.07, 14:36
                    Metelica sama się nie może zdecydować. Raz mi zarzuca, że brak mi humoru,
                    jestem za poważny. A teraz na odwrót. A potem skąd sie biorą
                    sformułowania "kobieca logika". No chyba, że się zakochała. To wszystko
                    zmienia.smile
    • metelica Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 13:15
      Podawałam ten klip w innym wątku,ale piosenka jest z filmu Michalkowa "Пять
      вечеров" - niech już będzie wszystko w jednym miejscusmile

www.youtube.com/watch?v=aYQanbwaJmM
    • sedona Re: Nikita Michałkow 27.02.07, 17:12
      A ja go bardzo lubie. Za Utomljonych, za Urge, cenie go jako aktora, rezysera, podoba mi sie jako
      mezczyzna. Jest pewny siebie, bo ma ku temu powody.
      Jego ojciec chcial, zeby muzyka do napisanego hymnu byla Prokofiewa i Szostakowicza. Ale wielki geniusz
      zadecydowal inaczej.
      PS. Co wy z tymi jedynkami? Przeciez on nie ma przerwysmile)
      Acha, z ciekawostek, czytalam gdzies, ze Michalkow jest nazywany rosyjskim Spielbergiemsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka