Dodaj do ulubionych

Intervizja

12.05.07, 22:25
Jeszcze kilka piosenek i bedzie glosowanie.
Jakos nie spodobala mi sie propozycja Rosji. Juz bardziej Slowenia oraz Macedonia.
Ale glosowac to chyba bede na Wierku Serdiuczku, choc nie przypadam za niej, no przed chwila wydala fajna parodje na cala te zabawe.
Chyba ze wydarzy sie jeszcze cos ciekawego wink
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • hajota Re: Intervizja 12.05.07, 22:39
      Verka rulez!!
      www.youtube.com/watch?v=_61_i2M5Zoo&mode=related&search=
      www.youtube.com/watch?v=N5VHofWZmwQ&mode=related&search=
      www.youtube.com/watch?v=HHR491s3iSw&mode=related&search=
    • znaika Re: Intervizja 12.05.07, 23:31
      A ja obstawiam Serbiesmilechociaz kibicuje Verkesmileogladam sobie tu Eurowizje w
      dalekiej Wlk Brytanii i tak mi sie jakos nastrojowo zrobilo,jak widze,ze Ukraina
      prowadzismile
      • qubraq Re: Intervizja 12.05.07, 23:50
        znaika napisała:

> ogladam sobie tu Eurowizje w dalekiej Wlk Brytanii

to Ty mieszkasz w GB? gdzie konkretnie?
        • znaika Re: Intervizja 12.05.07, 23:52
          W Edinburghu-sercu Szkocjismile
    • znaika Re: Intervizja 12.05.07, 23:58
      No i Polska dala Ukrainie najwiecej punktowsmile))))Milesmile
    • yigor Re: Intervizja 20.05.07, 21:41
      Nie moge sie oprzec, zeby nie wkleic tu ten artykul smile
      "Wprost": "spisek" krajów podczas Eurowizji
      W Polsce może dojść do dogrywki "przegranych" uczestników tegorocznej Eurowizji w Helsinkach. Wszystko w ramach sierpniowego festiwalu w Sopocie. TVP uznała pomysł za znakomity i poważnie rozważa jego realizację - nieoficjalnie dowiedział się "Wprost".
      To reakcja na zdumiewające wyniki głosowania europejskiej publiczności telewizyjnej. Można było z niego wysnuć wniosek, że największymi potęgami muzycznymi w Europie są kraje bałkańskie i postsowieckie (ale tylko te prawosławne), a ojczyzny U2, Rolling Stones, Edith Piaf, Abby, Iglesiasa i Scorpionsów to kraje objęte epidemią głuchoty.
      - Głosowanie telewidzów na najlepsze piosenki i wykonawców wyglądało tak, jakby było wynikiem skoordynowanej akcji postkomunistycznych służb specjalnych. To oczywiście daleko posunięta teoria spiskowa, ale jak na dłoni było widać, że niektóre kraje głosowały na siebie nawzajem. To nie są jedyne wątpliwości - pisze Robert Leszczyński. - W ramach promocji przed festiwalem chcieliśmy pojechać do Serbii. Powiedziano nam bez ogródek, że jesteśmy tam niemile widziani - mówi Sławomir Sokołowski, menedżer reprezentującego Polskę zespołu Jet Set.
      Kraje "spisku" promowały nawzajem swoje piosenki, a prezenterzy podczas transmisji sugerowali głosowanie na inne kraje z "układu". Katolicka Chorwacja, Polska czy zbuntowana Estonia zostały wykoszone już w czwartkowym półfinale, a kraje Europy Zachodniej zajęły ostatnie miejsca - czytamy na stronie wprost.pl.

wiadomosci.onet.pl/1538692,11,item.html
      • yigor Re: Intervizja 20.05.07, 21:47
        A ze tak sie stalo, ze zadeklarowalem chec glosowania wlasnie na te piosenke jeszcze pod czas trwania programu, to teraz chyba wyjdzie, ze dalem sygnal, ze nalezy na nia wlasnie glosowac!
        a najlepsze jest, ze tyle osob tak wlasnie zrobilo smile)))
        Chociaz moze byc jeszcze wersia, ze to ten ukrainski miliarder dal kase na fundacje Kwasniewskiego zeby zostala wydana na smsy w glosowaniu na Werku Serdiuczku i cala fundacja w kilka komurek w kazdej rece ile bylo sil wysylala smsy do interwizji wink))
        W kazdym razie "zyc stalo luczsze, zyc stalo weseleje"...
        • metelica Re: Intervizja 20.05.07, 21:58
          Poziom "Eurowizji" jest tak niski,ze mi się wydaje najlepszym rozwiazaniem
          byloby zwyciestwo w tym roku Wierki Sierdiuczki [jako parodii i szczytu kiczu]
          i na tym z "Eurowizją " pokonczyc nazawszesmile bo praktycznie nie ma co sluchac
          bylo. Tylko ze Slowenii poziom byl inny.A reszta -.........

A na Wierke Sierdiuczkę ja tez chcialam glosowac, dla zartu [nie przepadam za
          jej ? [jego?] tworczoscia]. Tylko sie okazalo,ze mam puste konto na komorce:-
          ),a jezeli i mialabym mozliwosc zadzwonic,to tez nie wiem,czy glosowalabym...No
          bo ten tekst "Lasza tumbai"...heheh....cos to brzmialo tak jakoś......Krotko
          mowiąc, moj patryotyzm powstrzymal mnie od glosowania smile
        • hajota Re: Intervizja 20.05.07, 21:58
          No to ja też należę do spisku, bo po Twoim sygnale zagłosowałam na Werkę.
          Zresztą pierwszy raz w życiu wzięłam udział w tego rodzaju głosowaniu. Moc
          przekonywania służb specjalnych jest niesamowita.
          • yigor Re: Intervizja 20.05.07, 22:11
            hajota napisała:
            > ... Moc
            > przekonywania służb specjalnych jest niesamowita.

A po russki to nalezaloby skomentowac "ochota puszcze niewoli"smile
            Jak ktos ma wlasna ochote na takie cos, to dziala jeszcze mocniej od przymusu propagandy smile
          • demka Re: Intervizja 21.05.07, 20:45
            Moim zdaniem spiskowa teoria dziejów sięga głębiej niż nam się zdaje. Ja
            oglądałam eurowizję z koleżanką przy udziale różnych napojów wyskokowych. I
            obie miałyśmy w pewnym momencie tą samą projekcję, że Wierka jest the best.
            Zaznaczam, że wino miało banderolę..
            Ciekawe kiedy dodali tam "przekownywacza" na kogo głosować?
      • listyznod Re: Intervizja 21.05.07, 17:46
        Ajajaj... Spisek, skoordynowana akcja postkomunistycznych służb specjalnych,
        katolicka Polska i Chorwacja... Czerwona pajęczyna!!!!
        Straszne? Tak, straszna jest głupota Roberta L.
        Czy tak trudno zrozumieć, że na Festiwalu Eurowizji nie ocenia się piosenek ale
        odchodzi tam plebiscyt kto kogo lubi? A w tej konkurencji to Polska dawno nie
        ma już szans. Straszne jest to, że nawet kraje powstałe po rozpadzie Jugosławii
        głosują na siebie chociaż jeszcze piętnaście lat temu wyżynali się tysiącami w
        wojnie domowej, a na miłującą pokój i demokrację Polskę nie głosuje nikt, nawet
        polonia niemiecka czy ta świeża brytyjska. Ma się wrażenie, że Polska nie leży
        w Europie. I nic tu nie pomoże wysyłanie rosjan: Ivana czy Jet Set. Szkoda mi
        ich osobiście, bo byli lepsi od większości wyjców. No ale od dawna Eurowizja
        stawia na tandetę. I to nie od pięciu czy sześciu lat. Pan Robert L. chyba nie
        zauważył, że nawet ABBA wygrała Eurowizję totalnym badziewiem, kiblowatym
        przytupajem "Waterloo". Czy pamiętacie Danę International z Izraela? A czy ktoś
        pamięta co "śpiewał(a)"?
        • demka Re: Intervizja 21.05.07, 20:47
          Nie oszukujmy się..Eurowizja to od zawsze był pokaz bezceremonialnej żenady.
          Aczkolwiek swego miałam faworytów, na których wysłałam smsa, ale się nie
          załapali nawet do pierwszej trójki. A mieli tupet:
          www.youtube.com/watch?v=T9qrO92xDpA&mode=related&search=
          • demka Re: Intervizja 21.05.07, 21:01
            tam miało być:
            aczkolwiek swego czasu...(zjadam wyrazy - to też jakiś spisek?)
          • sedona Litwini 21.05.07, 22:01
            SUPER!!! Bardzo mi sie to podobalo.
        • metelica Re: Intervizja 21.05.07, 21:40
          listyznod napisał:

> Czy pamiętacie Danę International z Izraela? A czy ktoś
          > pamięta co "śpiewał(a)"?

Nie pamiętac Dany International i "Diva"?! Tyle potem bylo oburzenia w
          mediach - i z powodu piosenki,i wykonania,a jeszce więcej - z powodu płci smile))

www.youtube.com/watch?v=ZQ-THgyCVvw
          • yigor Re: Intervizja 21.05.07, 22:16
            metelica napisała:
            > Nie pamiętac Dany International i "Diva"?!

Wlasciwe chyba byloby Intermaletional smile
            I to calkiem niezle wyglada. A i chorki ma fajne.
            Ale glowne dzieki za to, ze okazal sie tam link na Ruslane smile
            • metelica Re: Intervizja 21.05.07, 22:32
              yigor napisał:

> okazal sie tam link na Ruslane smile

Show zrobili dobre,ale spewem to nazwac trudno,jak na moj gust smileI bardzo to
              przypominalo piosenke z poprzedniego roku [chyba Turcji],ze nawet coś tam
              mowilo sie o plagiacie. Ale na Eurovizji wiekszosc piosenek tak podobne do
              siebie!Jak to swietnie powiedzial Listyznod :totalne badziewie, kiblowate
              przytupaje wink)

A ja teraz slucham to:

www.youtube.com/watch?v=wa_lkpBVkXU&mode=related&search=
              i mam gdzies calą tę Euroviziję smile
              • yigor Re: Intervizja 21.05.07, 22:47
                Ten utwor bardzo kojazy mi sie z antymultem smile
                Pamietasz, ten o rzucaniu palenia smile
                • metelica Re: Intervizja 21.05.07, 22:53
                  yigor napisał:

> Ten utwor bardzo kojazy mi sie z antymultem smile
                  > Pamietasz, ten o rzucaniu palenia smile

Nie pamiętam sad

Mi ta piosenka barzo sie podoba i z niczym sie nie kojarzy...tylko slucham i
                  slucham....fajnie spiewa...fajny tekst....

A co to za antymult o rzucaniu palenia? ja nigdy nie palilam,nie musze nic
                  rzucac smile,dla tego nie wiem,co masz na mysli smile
                  • hajota Re: Intervizja 21.05.07, 22:57
                    He, he, jeden z piękniejszych antimultów
                    www.antimult.ru/antimults/antitoons/001smokekills/view.htm
                    • metelica Re: Intervizja 22.05.07, 00:01
                      Hajoto! Jak zrobilas,ze podajesz link na konkretny mult? Ja klikam na wybrany
                      mult i wyskakuje osobne okienko. A czemu u Ciebie jest link? Zdradz
                      tajemnicę,please smileBo chce pare multow,od ktorych się smieje aż do łez, wysłac
                      bratu.
                      • sedona Re: Intervizja 22.05.07, 01:31
                        Nie wiem, jak zrobila to Hajota, ale ja - majac ten filmik o paleniu na ekranie - kliknelam: file>mail this
                        link to> no i pokazala mi sie moja ksiazka adresowa. Wpisalam adres>send. Nie wiem tylko, czy Ty masz
                        taka opcje.
                        • metelica Re: Intervizja 22.05.07, 01:41
                          sedona napisała:

> Nie wiem, jak zrobila to Hajota, ale ja - majac ten filmik o paleniu na
                          ekrani
                          > e - kliknelam: file>mail this
                          > link to> no i pokazala mi sie moja ksiazka adresowa. Wpisalam adres>se
                          > nd.

Rozumiem,o czym piszesz.Tak,mam to.Ale ja chcialabym w mailu podac linki na
                          inne multy. A to musza byc konkretne linki na nich,jak u Hajoty o tym paleniu.
                          Wyskakuja okienka z multami bez tych linkow.Wtedy już nie zrobisz file->mail
                          this link to->...sad
                          • sedona Re: Intervizja 22.05.07, 02:14
                            O, no to w takim razie oczywiscie nie wiem, jak pomoc. Hajota pewnie da znac.
                      • hajota Re: Intervizja 22.05.07, 14:56
                        Ja w tym przypadku wpisałam po prostu w Google'a +antimult +smoke
                        jako pierwszy wyskoczył mi link do tej właśnie strony. Skopiowałam adres w
                        górnym pasku przeglądarki i już.
                        Inne multy rzeczywiście otwierają się oddzielnie. Może zrobić tak, żeby w Google
                        albo Yandex wpisać tytuł konkretnego filmiku, to wtedy otworzy się strona, z
                        którj można skopiować link.
                        • metelica Re: Intervizja 22.05.07, 22:05
                          Dziekuję! smile

Przed chwila chcialam sprawdzic,jak to dziala,szukajac w google i....kliknelam
                          w jeden z multow w Historii[zeby nazwe zobaczyc]i...otworzyla sie stronka ..z
                          linkiem!!! tak,jak u Hajoty! ale to juz byl inny mult,nie o paleniu. Czyli
                          mozna zobaczyc na stronce mult,a zeby miec link,to trzeba w ten mult kliknac w
                          Historii smile

Nie wiem,czy zrozumieliscie, o co mi chodzi i jak to robic smile
                          • qubraq Re: Intervizja 23.05.07, 00:18
                            metelica napisała:

> mozna zobaczyc na stronce mult,a zeby miec link,to trzeba w ten mult kliknac
                            > w Historii smile
                            >
                            > Nie wiem,czy zrozumieliscie, o co mi chodzi i jak to robic smile

nic nie rozumiem ale to tak jak z Youtube -trzeba kliknąc w oryginalny link
                            zeby dostac poszukiwany link innego Youtube... tak?
                            • yigor Re: Intervizja 23.05.07, 00:30
                              Sprobuje to wszystko strescic tak, jak mi sie zrozumialo.
                              Ogladac na antimult.ru mozna dowoli bez zadnych kombinacji.
                              Ale Metelica chciala skopiowac link do konkretnego filmika, ktory wyskakuje w okienku bez paska adresowego. I pytala, jak to zrobic, zeby wyslac ten konkretny link do konkretnej osoby.
                              A teraz zobaczyla, ze w Historii wyszukiwarki ten link sam sie zapisuje i mozna go z tamtad skopiowac.
                              Pozdrawiam
                              • metelica Re: Intervizja 23.05.07, 00:38
                                yigor napisał:

> Sprobuje to wszystko strescic tak, jak mi sie zrozumialo.

> w Historii wyszukiwarki ten link sam sie zapisuje i mozna
                                > go z tamtad skopiowac.

Dobrze zrozumiales smile I jakoś tak..lepiej ode mnie wytlumaczyles...korotko i
                                jasno smile
                  • yigor Re: Intervizja 21.05.07, 22:59
                    Przepraszam, ze nie moge podac normalnego linku, ale cos moje lacze z internetem wyrabia bardzo dziwne rzeczy i cenzuruje mi obszary zainteresowan.
                    adres byl antimult.ru i bylo tam sporo fajnych filmow tej studii. miedzy nimi "Smoke" albo jakos tak.
                    • metelica Re: Intervizja 21.05.07, 23:09
                      yigor napisał:

> Przepraszam, ze nie moge podac normalnego linku, ale cos moje lacze z
                      internete
                      > m wyrabia bardzo dziwne rzeczy i cenzuruje mi obszary zainteresowan.

Heheh.....A ja mam problem wejsc wlasnie na te forum.Wszystko sie otwiera,a te
                      forum,to taki problem! Tez ktos spiskuje przeciwko mnie i mojej obecnosci
                      tutaj smile

> adres byl antimult.ru i bylo tam sporo fajnych filmow tej studii. miedzy
                      nimi "
                      > Smoke" albo jakos tak.

Tak,dzięki Hajocie już przed chwilą obejrzalam.Fajne jestsmile Ale piosenka jest
                      fajna i nadal będę ją lubic!smile Tylko teraz wylączylam i zacznę ogladac resztę
                      multów na antimult.ru. smile
    • qubraq Re: Intervizja 22.05.07, 17:05
      Chyba przypadkowo wszedlaem na "tureckie kazanie"... smile))
      O czym Wy miłe nawijacie z taka pasją? z czym to sie je?
      Ciemny jestem jak Choi-son!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka