qubraq 29.08.08, 17:36 Klub filmowy "Spotkania" zaprasza do RONIKu 3 IX o godz. 18 na film "Spaleni słońcem" w reżyserii Nikity Michałkowa. www.spotkanie.waw.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qubraq Re: We srodę 3-go... 03.09.08, 22:39 Bylem, sala prawie pusta... film niesamowity; Nie rozumiem dlaczego komkora (dwa zlote romby na wyłogach!) nazywają tu pułkownikiem przecież to generał - "komandir korpusa" - tak jak Nikita Gradow z "Moskiewskiej Sagi"... Odpowiedz Link
qubraq Re: We srodę 3-go... 10.09.08, 21:19 Grażko, w tej sprawie skontaktuj sie z kolegą Bartkiem Wieczorkiem, www.spotkanie.waw.pl, ktory prowadzi w RONiKu te spotkania - możesz powołać sie na mnie; poza tym Bartek powiedział mi ze ten film chyba kilka tygodni temu wydał "Dziennik" jako dodatek do gazety, moze ktos go kupił z Twoich znajomych... Odpowiedz Link
qubraq Re: We srodę 3-go... 10.09.08, 21:21 Z tym, że ... nie wszystkie sceny w tym filmie są dla dzieci Odpowiedz Link
qubraq Michałkow kręci "Spaleni słocem 2". 14.09.08, 17:47 Wxczoraj na RTR Planieta zobaczyłem dokument o tym jak Nikita Michałkow kręci drugą część "Spalonych słoncem" ; przy okazji wypowiadał sie sporo na temat konfliktu gruzinskiego; oglądał to ktoś? Odpowiedz Link
demka Re: Michałkow kręci "Spaleni słocem 2". 14.09.08, 20:23 A mnie się o uszy obiło, że ten film już gotowy. Ale może bredzę. Głowy nie dam. Odpowiedz Link
qubraq Re: Michałkow kręci "Spaleni słocem 2". 14.09.08, 23:27 Niemożliwe... akurat kręcili pod kierownictwem Michałkowa scene z rannymi żolnierzami na pokladzie statku szpitalnego a Michałkow wypowiadal sie na aktualny temat konfliktu gruzińskiego... Odpowiedz Link
qubraq Re: Michałkow kręci "Spaleni słocem 2". 15.09.08, 17:51 demka napisała: > Czyli bredzę ) Ależ skądże - po prostu jestes zmęczona chorobą ) a moze ja czegoś tam nie zrozumialem - to bylo chyba zaraz po "wiestiach" o 18:45 naszego czasu... Odpowiedz Link
qubraq Re: Michałkow kręci "Spaleni słocem 2". 15.09.08, 17:57 qubraq napisał: > demka napisała: > > > Czyli bredzę ) > > Ależ skądże - po prostu jestes zmęczona chorobą ) > a moze ja czegoś tam nie zrozumialem - to bylo chyba zaraz po > "wiestiach" o 18:45 naszego czasu... Chyba jednak to ja coś pochrzaniłem!!! przebacz! film dawno nakrecono nie zrozumialem widocznie kontekstu bo ta scena sie dzieje na morzu w poblizu Stawropola chyba...moze to tylko pokazano jako implikacje do wypowiedzi Michalkowa ... Odpowiedz Link