adrian_marcato 19.12.08, 11:19 Witam Jest taka piosenka o tytule jak w tytule(skladnia bombowa)). Slyszalem ja kiedys w rosyjskiej wersji jezykowej, choc nie wykluczam ze mogl to byc jezyk ukrainski. Czy ktos zna tytul rosyjski albo link jakis moglby podac... Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mucha.cokotucha Re: "Matko moja ja wiem" 19.12.08, 17:30 To piosenka ukraińska pl.youtube.com/watch?v=qv_0S1Spy6k Odpowiedz Link
ovaka Re: "Matko moja ja wiem" 19.12.08, 23:10 Po polsku to spiewał Bernard Ładysz.I nie tak "afektowanie " jak Ałła!Lepiej! Odpowiedz Link
ovaka Orenburskij Płatok 19.12.08, 23:13 a tak przy okazji..bardzo bym chciała posłuchac tej piosenki.Może ktos pomoże? Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Orenburskij Płatok 04.01.09, 21:31 Nie ma nic prostszego: w wyszukiwarce YOUTUBE wpisz cyrylica dokładnie: orenburgskij puhowyj płatok, a dostaniesz, co się zowie, w asortymencie, plus inne piosenki w wykonaniu Ludmiły Zykinej. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Orenburskij Płatok 07.01.09, 11:17 Andrzeju, z YOUTOBE po prostu jest tak, że możesz wrzucić tam do wyszukiwarki nazwę piosenki lub imię wykonawcy i szukać, a powykładano tam multum ciekawych rzeczy. Wiem, że nie zawsze się orientujesz, jaka jest nazwa utworu, ale można wg wykonawcy. Wpisz "Ludmiła Zykina", a znajdziesz dużo piosenek w jej wykonaniu. Odpowiedz Link
qubraq Re: Orenburskij Płatok 07.01.09, 16:23 Jeszcze raz dzięki!!! Pozdrawiam serdecznie ze Świętem Bożego Rożdżestwa! Andrzej Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Orenburskij Płatok 04.01.09, 21:50 Próbuję jednak podać dokładnie po rosyjsku, może się nie wykrzaczy: оренбургский пуховый платок. Proszę to wpisać do wyszukiwarki, a wyskoczy. N. Odpowiedz Link
qubraq Re: "Matko moja ja wiem" 19.12.08, 23:46 ovaka napisała: > Po polsku to spiewał Bernard Ładysz.I nie tak "afektowanie " jak > Ałła!Lepiej! ru.youtube.com/watch?v=pUM7Ja4ux6I&feature=related Odpowiedz Link
ovaka Re: "Matko moja ja wiem" 20.12.08, 00:46 no własnie!Głos mały ,ale troche autentyzmu i duszy ..i juz lepiej, dzieki! Odpowiedz Link
qubraq Re: "Matko moja ja wiem" 20.12.08, 17:15 Pamietam ten krakowski benefis Jerzego Hoffmana, na ktorym wlaśnie Bernard Ładysz wraz z żoną zaśpiewali Hoffmanowi tę pieśń...znałem ją od dziecka mama mi ją spiewała Odpowiedz Link
qubraq Re: "Matko moja ja wiem" 20.12.08, 17:36 Мамине серце - Дударик Назавжди (CD) www.russiandvd.com/store/product.asp?sku=29747&genreid= ostatnia pozycja - # 17... takoż ru.youtube.com/watch?v=4as6D3ourkk&feature=related "Рідна мати моя, ти ночей не доспала І водила мене у поля, край села, І в дорогу далеку ти мене провожала, І рушник вишиваний на щастя,на долю дала". ) Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: "Matko moja ja wiem" 21.12.08, 10:15 Kochani, jest to piosenka autorem tekstu której jest wybitny poeta ukraiński Andrij Małyszko. Tytuł - "Rusznyk" (haftowany ręcznik). Całkiem sympatycznie wykonywał ja ten pan z gitarą, ale, jak zawsze, tytul był smieszny: nie jest to żadna ballada. W ogóle z ta forma literacka jest straszne zamieszanie. Przecież nikomu do głowy nie przychodzi określić spiewanych tekstów jako poematów, ale dlaczegoś nazywaja je balladami. Swego czasu najlepszym wykonawcą tej piosenki był Dmytro Gnatiuk. na YOUTUBE jest. Poszukajcie sobie po prawej stronie w "podobnych". Odpowiedz Link
qubraq Re: "Matko moja ja wiem" 21.12.08, 16:01 Natalio, oczywiscie ze zaraz sobie posłuchalem ich i innych pieśni ukrainskich i nie wiem czemu ale jakos takie mokre oczy misie troszku zrobiły ... A. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: "Matko moja ja wiem" 22.12.08, 12:09 www.youtube.com/watch?v=e2yvjatUjpY www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=R_100&sid=101 Odpowiedz Link
adrian_marcato Re: "Matko moja ja wiem" 02.01.09, 10:27 Wszyscy Jestescie Cudowni i kiedy czlowiekowi "smutno i zle" to dobrze wiedziec ze ma Was... Odpowiedz Link
qubraq Re: "Matko moja ja wiem" 19.01.09, 15:50 Na najdroższym współczesnym obrazie świata autor - Pan Prezydent Władymyr Wladymyrowicz namalował okno a przy oknie co wisi? ano nasz ukraiński haftowany ręcznik z naszej pieśni do matki... )) Andrzej Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: "Matko moja ja wiem" 19.01.09, 18:28 Andrzeju, tak ręczniki haftowane wieszają nie tylko na Ukrainie, ale na Kubaniu (choc to była prawie Ukraina), ale i nad Donem, i w kozackich domach na Kaukazie Północnym... Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: "Matko moja ja wiem" 19.01.09, 18:31 A Władimir Władimirowicz już nie jest prezydentem, lecz prezesem Rady Ministrów. Prezydentem przecież jest Dmitrij Anatoljewicz Miedwiediew! Odpowiedz Link
qubraq Re: "Matko moja ja wiem" 20.01.09, 17:20 natalia_sankowska1 napisała: > A Władimir Władimirowicz już nie jest prezydentem, lecz prezesem > Rady Ministrów. Prezydentem przecież jest Dmitrij Anatoljewicz > Miedwiediew! O mamo moja! Wybacz! Ale wpadka - pisalem pod impulsem tego ręcznika - wiesz, bo u nas tez takie były w domu - i zapomnialem po prostu... przeeeepraszam!!!! Odpowiedz Link
wiesiek_744 Re: "Matko moja ja wiem" 12.08.09, 00:24 Witam. Wszędzie szukam funkcji do tej piosenki ze słowami jest łatwiej. Czy moglibyście mi użyczyć funkcji do tej piosenki. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam Odpowiedz Link
qubraq Re: "Matko moja ja wiem" 12.08.09, 21:05 Przepraszam ale nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi; co masz na myśli pisząc "funkcja"? Odpowiedz Link
wiesiek_744 Re: "Matko moja ja wiem" 13.08.09, 00:20 Witam Pomyłka Chodzi mi konkretnie o chwyty na gitarę. Odpowiedz Link
qubraq Re: "Matko moja ja wiem" 13.08.09, 12:15 wiesiek_744 napisał: > Witam > Pomyłka > Chodzi mi konkretnie o chwyty na gitarę. Wybacz, nie pomogę, żałuje straaasznie ale do dziś nie nauczyłem sie grać na gitarze choć melodie wygrywam sobie "jednym palcem"; 60 lat temu grałem trochę na fortepianie i akordeonie ale to było baaardzo dawno ) Odpowiedz Link
qubraq Re: "Matko moja ja wiem" 13.08.09, 12:20 wiesiek_744 napisał: > Chodzi mi konkretnie o chwyty na gitarę. zajrzyj do: www.youtube.com/watch?l=RU&hl=ru&v=pUM7Ja4ux6I&feature=related tam na dole w komentarzach ktoś podaje cos jakby chwyty ... Odpowiedz Link
wiesiek_744 Re: "Matko moja ja wiem" 13.08.09, 23:34 Dzięki za linka. Tak rzeczywiście są chwyty. Pozdrawiam Odpowiedz Link
qubraq Re: "Matko moja ja wiem" 14.08.09, 16:08 wiesiek_744 napisał: > Dzięki za linka. Tak rzeczywiście są chwyty. > Pozdrawiam ) Odpowiedz Link