Dodaj do ulubionych

mieszkanie z rodzicami

17.04.07, 01:04
mieszkam z rodzicami i zaczyna być to dla mnie sytuacja nie do zniesienia
zwłaszcza ze mama do wszystkiego sie wtrąca i caly czas krytykuje mnie i
mojego męża do tego mam strasznie kiepską sytuacje materialną bo tylko mąz
pracuje ja opiekuje się dzieckiem i rodzice czasem nam pomagają co stawia nas
w jeszcze gorszej sytuacji bo potem mamy gadanie wyszydzanie i
wypominanie.poradzcie mi coś albo chociaż powiedzcie jak to u was wygląda czy
tez macie takie przejscia z rodzicami
Obserwuj wątek
    • bacha1979 Re: mieszkanie z rodzicami 17.04.07, 07:57
      Nie, nie mamy, bo jesteśmy małżeństwem i w związku z tym nie wyobrażam sobie
      mieszkania z kimkolwiek, oprócz mojego męża.

A już nie do wyobrażenia jest sytauacja kiedy mam wspólną kuchnie, łazienke
      itp.
      To zabawa w dom, a nie małżeństwo.
      Wynajmijcie cos, albo rozważcie kredyt.
    • bacha1979 Re: mieszkanie z rodzicami 17.04.07, 07:58
      Gwoli wyjaśnienia- mam super kontakt z rodzicami i teściami,ale mieszkanie
      arzem? W żadnym wypadku.
    • ewcia1980 Re: mieszkanie z rodzicami 17.04.07, 08:41
      W takiej sytuacji jak Twoja faktycznie jedyne co mozna Ci doradzic to:
      - albo szczera rozmowa z rodzicami i jesli sytuacja sie poprawi to dalsze
      mieszkanie razem
      - jesli nie to wynajecie czegos (nawet skromnej kawalerki)
      - kredyt (ale w tej sytuacji finansowej nie wiem czy mozecie sobie na to
      pozwolic)

ja nie mam takich problemów jak Ty chociaz mieszkam z rodzicami a
      czasami "pomieszkuje" u tesciów.
      po prostu rózni sa ludzie, jedni czepialscy, inni bezkonfliktowi. i trzeba to
      zaakceptowac.
      my zamieszkalismy tak na próbe, gdyby sie nie sprawdziło to NAPEWNO nie
      meczyłabym sie w jakiejs nerwowej, napietej atmosferze. taka atmosfera niczemu
      dobremu nie słuzy, a wrecz psuje relacje zarówno miedze małzonkami jak i miedzy
      dziecmi a rodzicami.

przemyslcie wszystko raz jeszcze. napewno znajdzie sie jakies wyjscie z tej
      sytuacji.
      pozdrawiam
      Ewelina
    • 3mama3 Re: mieszkanie z rodzicami 17.04.07, 10:38
      Bardzo dobrze cię rozumiem. Mieszkaliśmy z moimi rodzicami około 5 lat. Na
      początku sami potem z córeczką. też tylko mąż pracował. Wtrącanie się kłótnie
      gadanie wypominanie. Mama zawsze dopadała mnie kiedy byłam sama a mąż był w
      pracy, nie miałam wsparcia. Pewnego dnia mój mąż jasno i wyraźnie powiedział
      mojej mamie że nie życzy sobie więcej gadania. Było trudno. W końcu to moja
      mama. Jak byłam w ciąży z drugim dzieckiem wyprowadziliśmy się do wynajmowanego
      mieszkania.
      Trzymaj się
      Kasia
    • horpyna4 Re: mieszkanie z rodzicami 17.04.07, 15:11
      Kochaniutka, jak jesteś na tyle dorosła, żeby wyjść za mąż, to powinnaś być
      również na tyle dorosła, żeby mieszkać bez rodziców. Najpierw trzeba zapewnić
      sobie możliwość samodzielnego mieszkania i środki na to, a potem zakładać własną
      rodzinę. Mama jest u siebie w domu i może zachowywać się, jak się jej podoba.
      W Twoim przypadku wszelkie porady mocno spóźnione. Poza jedną - zacznij myśleć
      o wyprowadzce, bo chyba dotychczas uważałaś mieszkanie z rodzicami za rzecz
      najzupełniej naturalną. Jasne, tak jest wygodnie, bo rodzice pomagają, ale coś
      za coś - narażasz się na wypominanie.
      • judzilla Re: do horpyny 18.04.07, 13:49
        to nie do konca tak jak myslisz przez pierwsze 3 lata malzenstwa mieszkalismy
        sami maz mial super prace i utrzymywalismy sie sami, ja konczylam studia
        niestety rok po urodzeniu sie naszej corki firma mojego mez splajtowala
        zostalismy z dnia na dzien bez srodków do zycia na wynajmowanym mieszkaniu we
        wrocku i z malutkim dzieckiem ,niestety nastepna praca juz nie byla tak dobrze
        platna nad nami wisi kredyt, aja mam chore dziecko ktorym musze sie opiekowac
        wiec do pracy na razie nie mam szans isc.i nie uwazam sie za osobe
        nieodpowiedzialna tytlko taka ktorą nie spotakalo kilka nieszczesc
        • anusiaczek87 Re: do horpyny 18.04.07, 13:54
          a moze przeprowadzka do drugich rodzicow?
          wspolczuje, nie dosc ze tyle nie szczesc to jeszcze rodzina rzuca klody pod
          nogi :/
          • maja1116 Re: do horpyny 25.04.07, 10:24
            ...bardzo przykra sytuacja, najpierw strata pracy, pozniej chore dziecko,mialam
            podobny problem. mieszkalismy 4 lata z tesciami, z miesiaca na miesiac bylo
            coraz gorzej, kilka ucieczek przez jej wtracanie sie ,nic nie moglam zrobic
            sama,wszystko za jej zgoda.durna baba jak but( do tego pali co dziennie 2 paki
            papierochow i pije dużo wódki z mety, no czasami i ze sklepu) przez 4 lata
            musialam patrzec na jej gebe i na zachlane mordy jej sasiadow,uslugiwalam i
            podawalam do stolu. teraz nie moge patrzec na nia.ma dziwny sposob wychowania
            dzieci...nawet treaz kiedy maz zajezdza podstawia mu piwo pod nos bo mowi ze nic
            nie wykaze alkomat...hmmm...pomyslow mialai ma co nie miara...NIGDY W ZYCIU nie
            zamieszkalabym z nia ponownie,chociaż nie wiem co by mi grozilo NIGDY. mam
            trojke dzieci,cos musialabym wymyslec.mozna naprawde znalexc niedrogie
            mieszkanie do wynajecia.Prace chalupnicza nawet za 500 zl miesiecznie,to juz
            jakis grosz. napisz ogloszenia do gazety o korepetycje,jestes swiezo po studiach
            to napewno nioe wyjecialo ci jeszcze nic z glowy.
            • idoli Re: do horpyny 25.04.07, 21:50
              sluchaj, idz do pracy, moze twoja mama zgodzi sie zajac dzieckiem albo bedziecie
              mogli sobie pozwolic na opiekunke,
              wynajmijcie cos i wiejcie jak najszybciej
              szczera rozmowa nic nie da
              po prostu z rodzicami sie nie mieszka.
    • olga85 Re: mieszkanie z rodzicami 26.04.07, 07:50
      polecam mieszkanie oddzielnie- brzmi trudno do wykonania, ale wierz mi- dla
      chcącego nic trudnego. Poza tym tak jak radziły dziweczyny- znajdź soebie jakąś
      prace, babcia na pewno pomoże.
      Zaraszam na nowopowstałe forum o teściach.
      • buszujaca.w.zbozu Re: mieszkanie z rodzicami 03.03.19, 13:21
        Wynajem 1500 + media lub 1 tys + media. Kto tyle ma?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka