m.helena 31.01.06, 08:23 Mam bardzo suchą zgrubiałą skóre na piętach i rękach (przy paznokciach).Nie mogę się tego wyzbyć. Może ktoś mi podpowie jakie zioła stosować. Pozdrwaiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izzunia1 Re: Sucha skóra 31.01.06, 15:06 Mozesz sprobowac ziolowymi masciami Dernilan albo Hascosan z apteki ( bez recepty). Albo poprosic o zrobienie 10% masci mocznikowej ( na recepte bedzie taniej). Czesto moczenie w cieplej oliwie z oliwek albo w oleju z pestek winogron tez daje dobre rezultaty. Odpowiedz Link
deczi Re: Sucha skóra 31.01.06, 17:35 Spróbuj też płynu Dermesa - do kupienia w aptekach. Odpowiedz Link
klara551 Re: Sucha skóra 08.02.06, 17:57 Witaj! Radzę spróbować okładów z rycyny/to nie jest pomyłka/. posmaruj dłonie i stopy rycyną i załóż bawełniane skarpety i rękawiczki. Rano umyj i smaruj kremem nawilżającym.Po kilku dniach powinnas zauważyć różnicę Odpowiedz Link
asiabed Re: Sucha skóra 12.02.06, 15:53 sprobuj zrobic sobie takie mazidlo: 1 czesco masla karite (shea butter) + 1/2 czesci olejku z wiesiolka + 1/2 czesci oliwy z oliwek, do tego kilka kropli wit E, mozna dodac tez pare kropli olejku pichtowego. Albo sprobuj samego 100% masla karite (do kupienia w dobrych sklepach zielarskich, w necie). Zajrzyj na stronke: www.zdrowie.klips.org/cichy_zabojca_nowy.htm i podstronke "laboratorium domowe" w dziale: "przyjaciele". Odpowiedz Link
tatakazik Re: Sucha skóra 13.02.06, 00:03 Witamina E w olejku stosowana bezpośrednio na suchą skórę działa znakomicie... Poleca się suplementację 200 - 400IU witaminy dziennie i 10000IU witaminy A (lepiej używać beta karotenu) przez 5 dni w tygodniu z dwudniową przerwą. Należy też przyjmować kwast tłuszczowe Omega 3, 1 - 3 razy dziennie. Jeżeli ktoś nie chce przyjmować pochodnych tłuszczu rybiego, to można używać olej lniany, olej z pestek dyni, olej z kanoli, olej sojowy. Znaczne ilości podobnych tłuszczów znajdują się w orzechach włoskich, fasoli francuskiej, soi i fasoli drobnej. Odpowiedz Link
karola2379 Re: Sucha skóra 02.09.15, 12:05 krem boro plus wyszukaj sobie w sieci - jest na rany oparzenia skaleczenia pękające pięty Odpowiedz Link
2nanio Re: Sucha skóra 20.09.15, 12:20 Zamiast ziół mozesz kupić srebro lub złoto nanokolidalne 50ppm nie kupuj na internecie bo to sa rozrzedzone na dodatek bez certyfikatów.Jest jedna firma która ma wazne badania 2015 roku i certyfikat,jesli bedziesz chcila polece ci ich namiary.Srebro wysusza a złoto nawilża wejdż na moją stronę na blog. Odpowiedz Link