Dodaj do ulubionych

Wspomoc odchudzanie...

26.11.03, 01:33
Witam! Co pomoze mi zgubic zbedne kilogramy w sposob delikatny i trwaly.
Zeby nie prosic o cud - nie musi to byc w ciagu tygodnia lecz znacznie,
znacznie dluzszym. Dodam ze karmie piersia. Ziolka musza tylko "delikatnie"
wspomagac. Koic glod lub/i przyspieszyc przemiane materii.
Z gory wielkie dzieki!
Obserwuj wątek
    • puma002 Re: Wspomoc odchudzanie... 26.11.03, 09:18
      Ja bym na Twoim miejscu spróbowała pić przed posiłkami ciepłą wodę z cytryną
      (ewentualnie bez natki pietruszki) - o czym właśnie była mowa w wątku o wodzie
      z cytryną. Pić bardzo wolno tę wodę, małymi łyczkami. To oczyszcza organizm z
      toksyn i wypełnia żołądek.

Wiadomo, że w czasie karmienia piersią żadne drastyczne diety nie wchodzą w
      grę, ale staraj się nie jeść więcej niż normalnie, i tylko produkty
      całościowe, nie przetworzone, tzn. pełne ziarna, świeże owoce, warzywa itd.
      (czyli normalna zdrowa dieta). Jeśli zrezygnujesz ze słodyczy, to na pewno
      Tobie i dziecku wyjdzie na zdrowie.

Z ziółek polecałabym niewielkie ilości kopru włoskiego (fenkułu) (Foeniculum
      vulgare) - owoce kopru włoskiego (albo gotową herbatkę fix) można kupić w
      aptece, a świeże bulwki fenkułu - na straganie. Z owoców robi się herbatkę
      (bardzo słabą - taką, żeby była ledwie zabarwiona), a bulwki się zjada jako
      wykwintne danie. Koper włoski działa mlekopędnie, likwiduje wzdęcia i
      przyspiesza zarazem przemianę materii. Starożytni Grecy nazywali
      fenkuł "marathron", co oznacza chudnąć. Trzeba robić przerwy w stosowaniu tego
      ziółka (tzn. owocków), nie używać non stop.

Pozdrawiam:)
    • no1teresa Re: Wspomoc odchudzanie... 28.11.03, 10:37
      gdzies wyczytalam, ze kobiety w ciazy, pologu i karmiace piersia nie powinny
      stosowac ZADNYCH dzialan dot. kontroli wagi;
      jednym ze skladnikow odzywczych dostarczanych dziecku przez matke jest tluszcz,
      ktory dostarcza takze hormonow o krytycznym znaczeniu dla jego prawidlowego
      rozwoju;
      ja bym sie powstrzymala; bedzie czas na to po okresie karmienia
      • blenkitka Re: Wspomoc odchudzanie... 28.11.03, 13:41
        akurat polecany przez pume Foeniculum vulgare owoc kopru jest wskazany wlasnie
        dla karmiacych poniewaz wzmaga laktacje, a zwiazki z niego przenikaja do mleka
        matki powodujac normowanie sie klopotow pokarmowych w organizmie dziecka :)
        pozdrawiam
        • puma002 Re: Wspomoc odchudzanie... 28.11.03, 16:32
          Blenkitka ma rację, koper włoski jest odwiecznym podstawowym lekiem dla
          niemowląt na lepsze trawienie. Najlepiej podawany z mlekiem matki, wtedy
          korzystnie działa zarazem na matkę (mlekopędnie) i na dziecko (przede
          wszystkim wiatropędnie). Byle nie za dużo, ale to oczywiste.
          Na przykład moje dziecko zażywało w niemowlęctwie specjalne herbatki z kopru
          włoskiego (zalecane przez pediatrów) na tzw. kolkę. Koper wchodzi w
          skład "proszku troistego". Natomiast w ciaży nie jest wskazany, bo pobudza
          macicę.

• no1teresa pumo 29.11.03, 00:31
            moja uwaga, jak zauwazylas pewnie, nie odnosila sie do Twojej odpowiedzi, z
            ktora w pelni sie zgadzam;
            raczej miala na celu podkreslic, ze czas karmienia nie jest dobrym okresem do
            myslenia o oszukiwaniu glodu (zakladam, ze beba sie nie objada), tylko do
            wlasciwego odzywiania
            tylko tyle
            • puma002 Re: do Teresy 29.11.03, 11:50
              A ja też się z Tobą zgadzam, że diety typowo odchudzające w czasie karmienia
              nie wchodzą w rachubę, ale tak troszeczkę, powolutku i umiejętnie można się
              przymierzać do odchudzania:-)))

• beba3 Bardzo dziekuje! 30.11.03, 00:18
              Kiedy przeczytalam wypowiedz teresy: "zakladam, ze beba sie nie objada, tylko
              wlasciwie odzywia..." zaczerwienilam sie z lekka... Chcialabym aby tak bylo i
              pracuje nad tym.... Jest ciezko...
              Za wszystkie rady i sugestie dziekuje. Poprobuje sobie....i sie odezwe.
              Mam jeszcze jedno pytanko:
              - ale to moze w innym watku?
              Eukaliptus

Dziekuje i pozdrawiam
    • ab1960 Re: Wspomoc odchudzanie... 05.02.04, 15:00
      Jeżeli ciągle jesteś zainteresowana wspomaganiem odchudzania to napisz do
      mnie. Polecam zdrowe, bezpieczne polskie kosmetyki na bazie wyciągów
      homeopatycznych. Powodują przyśpieszanie spalania tkanki tłuszczowej,
      ujędrniają skórę, a poza tym hamują łaknienie na jedzenie - to tak w
      telegraficznym skrucie. Więcej szczegółów jak napiszesz więcej informacji do
      mnie na e-mail:ab1960@gazeta.pl
    • dziezmias Re: Wspomoc odchudzanie... 18.10.13, 18:50
      ja stosowalam cos co sie nazywalo sung shans , chinskie ziola, kolezanka mi je przywiozla z uk ,kupla w dzielnicy chinskiej :) Schdlam 15 kilo do tej pory :) tylko nie wiem czy mozna pic jak sie karmi np , musze sie zapytac 84catchme@gmail.com
      • komanchu Re: Wspomoc odchudzanie... 18.10.13, 20:50
        dziezmias napisał(a):

> ja stosowalam cos co sie nazywalo sung shans , chinskie ziola, kolezanka mi je
        > przywiozla z uk ,kupla w dzielnicy chinskiej :) Schdlam 15 kilo do tej pory :)
        > tylko nie wiem czy mozna pic jak sie karmi np , musze sie zapytac 84catchme@gma
        > il.com
        Pierdu, pierdu, pierdu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka