anirat 29.02.20, 13:41 Tak się właśnie czuje, dookoła pełno cwaniaków. Takie wilki w owczej skórze. Zastanawiam się, tylko, czy ludzie są tak obłudni, czy tak nieświadomi, czy tacy bez kręgosłupa moralnego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
letniaburza77 Re: Frajerka 29.02.20, 14:31 gyubal_wahazar napisał: > Ale o co się rozchodzi ? Kolejne zderzenia z rzeczywistością ,ot co . Odpowiedz Link
witrood Re: Frajerka 29.02.20, 14:46 Trudno stwierdzić na tak wysokim poziomie ogólności. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Frajerka 29.02.20, 15:46 Stawiam na 1 i 3. Ludzie są bardzo obłudni, egoistyczni i interesowni... każde swoje xujowe zachowanie są w stanie przed sobą i innymi wytłumaczyć... Mają podwójny system wartości - jeden dla siebie, drugi dla reszty świata… Uwielbiają potępiać i krytykować... Zawsze tak było, a że teraz jest dodatkowo kult jednostki - wszystkie trendy w stylu "zdrowy egoizm", "kochaj siebie" (pseudo)"rozwój duchowy"- są wykorzystywane jako trampolina przez tych, którzy tylko szukają pretekstu, by dać sobie przyzwolenie na rozbuchanie swojego ego(izmu). Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Frajerka 29.02.20, 16:00 Aha, anirat, jeszcze chciałam dodać, żebyś nie dostosowywała się! Każdy potrafi być xujem, ale nie każdy potrafi być prawym człowiekiem! Nawet jak przez swoją osobowość/postawę życiową tracisz - zobacz w tym wielką wartość! Bo ludzkość "wyradza się"... a frajerzy są zdrowymi gałązkami Odpowiedz Link
samysliciel Re: Frajerka 29.02.20, 23:00 coś w tym jest, jak się nad tym zastanowić to raczej każdy, choć w minimalnym stopniu tak postępuje, dbanie o swój interes, o który nikt nikt inny nie zadba, byle nie szkodzić (za bardzo) innym Nie ma aniołów ani diabłów, wszyscy jesteśmy ludźmi Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Frajerka 29.02.20, 23:57 samysliciel napisał: > coś w tym jest, jak się nad tym zastanowić to raczej każdy, choć w minimalnym s > topniu tak postępuje, dbanie o swój interes, o który nikt nikt inny nie zadba, > byle nie szkodzić (za bardzo) innym > Nie ma aniołów ani diabłów, wszyscy jesteśmy ludźmi Można (a nawet trzeba) dbać o swój interes, ale robić to z godnością, a nie kłamstwem/ściemą czy podlizywaniem się... Odpowiedz Link
samysliciel Re: Frajerka 01.03.20, 17:05 prawda_we_mgle napisała: > Można (a nawet trzeba) dbać o swój interes, ale robić to z godnością, a nie kła > mstwem/ściemą czy podlizywaniem się... Nawet gdy postępujesz etycznie, prędzej czy później ktoś przypnie ci łatkę, obrzuci g*wnem, oczywiście, można niezmiennie stanąć przed lustrem, ale jednak otoczka wokół ciebie jest już inna, można, a nawet nie powinno się na to zwracać uwagi, ale czy można tak w ogóle nie zwracać uwagi na otoczenie, to gorsze, śmierdzące otoczenie? No chyba nie do końca. Zmierzam to do tego, że nie zawsze warto być krystalicznie czystym za wszelką cenę, czasem warto przyjąć czyjeś warunki gry i oddać z podwójną siłą, jest to skuteczniejsze i daje sporą satysfakcję. To jednak tylko moje zdanie. Bądź dobry dla dobrych i najgorszy dla złych, w innym wypadku robi się za męczennika, naiwniaka itp. Czasem by się oczyścić trzeba się wpierw ubrudzić, ale możliwe jest to tylko dyktując warunki. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Frajerka 29.02.20, 16:01 A najgorsze są baby. Pindrzy się to pół dnia przed lustrem, a potem leci żreć ciastka z koleżaneczkami. Dzieciak usmarkany, obiad zimny albo przypalony, a w kiblu nie ma gdzie szczotki do zębów postawić, bo wszystko zawalone kremikami, balsamami, perfumami, odżywkami, podkładami, szminkami, sztyftami, pudrami, kredkami i innymi mazidłami. A niech człek choć jedno przestawi, by mieć gdzie maszynkę do golenia położyć, to zaraz pisk jak by jej matkę i ojca poćwiartował. I foch przez tydzień. Albo dwa Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Frajerka 29.02.20, 18:00 to_ja_pisze napisała: > Gubiś masz traumatyczne doświadczenia widzę niii, on tak żartuje Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Frajerka 29.02.20, 18:23 Pewnie, że żartuję. Wszystkie moje damy, były do rany przyłóż PS Teraz też żartuję Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Frajerka 29.02.20, 16:37 Zdrowy egoizm w sumie nie jest wcale taki zły, a właściwie konieczny. Często kobiety właśnie mają w sobie cechy męczennicy, która nie zrobi nic dla siebie i zatruwa siebie, a potem otoczenie. Sądzę, że trzeba po prostu gdzieś znaleźć złoty środek, żeby być trochę egoistą, ale też dać coś z siebie bliskim. Z całą pewnością dobrze też wypracować mechanizmy obronne przed cwaniakami. Odpowiedz Link
anirat Re: Frajerka 29.02.20, 20:44 Czy oszustwo, obojętnie czego dotyczy, z korzyścią dla siebie oczywiście to zdrowy egoizm czy jednak oszustwo, a może można to nazwać utajnianiem prawdy, albo może lepiej półprawdy, za chwile wyjdzie ze to cała prawda, tylko widziana inaczej . No umrzeć można ze śmiechu. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Frajerka 29.02.20, 20:47 anirat napisała: > Czy oszustwo, obojętnie czego dotyczy, z korzyścią dla siebie oczywiście to zdr > owy egoizm czy jednak oszustwo, a może można to nazwać utajnianiem prawdy, albo > może lepiej półprawdy, za chwile wyjdzie ze to cała prawda, tylko widziana ina > czej . No umrzeć można ze śmiechu. Oszustwo to oszustwo... Owiniesz g...w złoty papierek, ale to dalej będzie g... No ale ja jestem ortodoksem w tych sprawach, więc... Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Frajerka 29.02.20, 20:56 anirat napisała: > Czy oszustwo, obojętnie czego dotyczy, z korzyścią dla siebie oczywiście to zdr > owy egoizm czy jednak oszustwo, a może można to nazwać utajnianiem prawdy, albo > może lepiej półprawdy, za chwile wyjdzie ze to cała prawda, tylko widziana ina > czej . No umrzeć można ze śmiechu. Dość ogólnie się wypowiedziałaś, więc nie wiadomo w sumie o co chodziło. Moja wypowiedź to była polemika do tego co napisała prawda_we_mgle. Też bardzo ogólna odnosząca się do pojęć. Też ostatnio ktoś mnie lekko sfrajerzył. Spróbuje odzyskać co swoje i będę wojować. Jak się nie uda to przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam co mogłam. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Frajerka 29.02.20, 23:51 to_ja_pisze napisała: > > Moja wypowiedź to była polemika do tego co napisała prawda_we_mgle. Też bardzo > ogólna odnosząca się do pojęć. > Też ostatnio ktoś mnie lekko sfrajerzył. Spróbuje odzyskać co swoje i będę wojo > wać. Jak się nie uda to przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam co mogłam. Nie no, mi też nie chodziło o to, żeby robić z siebie ofiarę losu... Tylko żeby nie walczyć tą samą bronią (kłamstwa, cwaniactwa), bo łatwo się zatracić... Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Frajerka 01.03.20, 00:38 prawda_we_mgle napisała: > to_ja_pisze napisała: > > Nie no, mi też nie chodziło o to, żeby robić z siebie ofiarę losu... Tylko żeby > nie walczyć tą samą bronią (kłamstwa, cwaniactwa), bo łatwo się zatracić... W gruncie rzeczy ja wiem, co masz na myśli. Teraz jest takie ogólny trend społeczny rozbijania się łokciami wszędzie i nie dbania o drugiego człowieka. Pokolenie obecnego wieku średniego wychowane na Pankracym, Słodowym i Ani z Zielonego Wzgórza musi w tym wszystkim żyć i się jakoś połapać. Rano tylko przecieram oczy ze zdumienia jak w metrze siedzą sami mężczyźni, głównie młodzi, a kobiety stoją, obok starowinka i nic. Kiedyś nie do pomyślenia. Natomiast zdrowy egoizm dla ludzi, którzy są z kolei za bardzo nastawieni na zaspokajanie potrzeb wszystkich wokół tylko nie swoich jest akurat potrzebny. Co do walki tą samą bronią to chyba zależy od sytuacji. No jak ktoś cię okradnie albo oszuka to nie robisz tego samego innym ludziom, ale czasami warto oddać agresorowi. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Frajerka 01.03.20, 11:47 to_ja_pisze napisała: > W gruncie rzeczy ja wiem, co masz na myśli. Teraz jest takie ogólny trend społe > czny rozbijania się łokciami wszędzie i nie dbania o drugiego człowieka. Pokole > nie obecnego wieku średniego wychowane na Pankracym, Słodowym i Ani z Zielonego > Wzgórza musi w tym wszystkim żyć i się jakoś połapać. Rano tylko przecieram oc > zy ze zdumienia jak w metrze siedzą sami mężczyźni, głównie młodzi, a kobiety s > toją, obok starowinka i nic. Kiedyś nie do pomyślenia. Tak, o to cho > > Natomiast zdrowy egoizm dla ludzi, którzy są z kolei za bardzo nastawieni na za > spokajanie potrzeb wszystkich wokół tylko nie swoich jest akurat potrzebny. A to oczywiste, jest mnóstwo osób (szczególnie kobiety) które muszą nauczyć się tego, po prostu aby ochronić siebie, nie pozwolić się wykorzystywać i krzywdzić... > Co do walki tą samą bronią to chyba zależy od sytuacji. No jak ktoś cię okradni > e albo oszuka to nie robisz tego samego innym ludziom, ale czasami warto oddać > agresorowi. Myślę, że w życiu raczej rzadko mamy okazję odpłacić tym samym (mała szansa że okradniesz kogoś, kto cię okradł)… Jednak ja zawsze wybieram drogę uświadomienia (czasem dobitnie) xujowi że jest xujem... i idę w swoją stronę. Nie marnuję swojej życiowej energii na rewanże/zemsty, nie taplam się energetycznie w jego błocie... Chyba wierzę w karmę Odpowiedz Link
obrotowy sprzecznosc logiczna 04.03.20, 00:11 prawda_we_mgle napisała: > Jednak ja zawsze wybieram drogę uświadomienia (czasem dobitnie) xujowi że jes > t xujem... i idę w swoją stronę. - to nic nie da. Nie marnuję swojej życiowej energii na rewanże/zemsty, nie taplam się energetycznie w jego błocie... - taplasz sie, bo cieta riposta juz jest rewanzem. - to tylo co do logiki Twej (ulomnej) a co do istoty rzeczy, moralnosci: - moralnosc ma kazdy wlasna. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: sprzecznosc logiczna 04.03.20, 09:10 obrotowy napisał: > ...nie taplam się energetycznie w jego błocie... > > - taplasz sie, bo cieta riposta juz jest rewanzem. > - to tylo co do logiki Twej (ulomnej) No ale chyba rozumiesz różnicę energetyczną pomiędzy tym, że powiem co myślę i idę w swoją stronę... a tym, że przez wiele dni planuję ze szczegółami chytry plan zemsty i masturbuję się wyobrażeniami o pogromie mojego wroga... nie mówiąc o litrach negatywnej energii podczas jego realizacji ... blech! Odpowiedz Link
obrotowy Re: sprzecznosc logiczna 05.03.20, 14:03 prawda_we_mgle napisała: > No ale chyba rozumiesz różnicę energetyczną pomiędzy tym, że powiem co myślę i > idę w swoją stronę... a tym.... oczywiscie, ze rozumiem. ale jasne wyrazenie swojej dezaprobaty, to tez taplanie sie w blocie, tyle, ze tylko jedna nozka Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Frajerka 29.02.20, 16:25 Każdy da się czasem sfrajerzyć. Mówi się trudno i się idzie dalej. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Frajerka 29.02.20, 18:49 A frajer frajera... www.youtube.com/watch?v=yUJ0v52zE9Q Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Frajerka 29.02.20, 18:59 Ja się zawsze pocieszam tym, że przyjdzie taki moment, że i cwaniak w nos dostanie . Odpowiedz Link
letniaburza77 Re: Frajerka 29.02.20, 19:26 Anirat ,Ty po prostu musisz zmienić się z frajerki w fighter-kę. Odpowiedz Link
m.a.l.a_syrenka Re: Frajerka 29.02.20, 22:01 Ludzie krótkowzroczni, którzy nie widzą, że cwaniakując bez ładu i składu, podcinają gałąź na której siedzimy razem - czyli społeczność małą, dużą, wszelką, to są szkodniki pospolite. Im bardziej pospolite, tym trudniej żyje się wszystkim. I kto najbardziej wtedy utyskuje? Odpowiedz Link
m.a.l.a_syrenka Re: Frajerka 04.03.20, 22:16 Z moich obserwacji: najczęściej cwaniaki. Ludzie zajęci czymś sensownym nieczęsto znajdują czas i chęci na zgłębianie technik ryjców popodłogowych i komentowanie tego, chociaż "Czasami człowiek musi(...)". Odpowiedz Link
witrood Re: Frajerka 29.02.20, 22:18 No i szczegółów nie zdradzisz, jak przyfrajerzyłaś? Trza pozostać w niepewności. Odpowiedz Link
searam Re: Frajerka 01.03.20, 00:36 Amerykanie maja na to definicje : " attention whore". Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Frajerka 03.03.20, 20:14 Być może nie w temacie, ale poczułam się jak frajerka . Miałam w pracy wykupiony abonament do portalu, z którego czasami korzystałam. Podzieliłam się hasłem z dwiema koleżankami, które przyrzekły uroczyście, że następny abonament wykupią. No i skończył się 15 lutego co obie od razu mi zgłosiły... i żadna nie czuje się w obowiązku zapłacić . Czekam i czekam i się chyba nie doczekam bo obie już pytały kiedy w końcu zapłacę bo potrzebują . Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Frajerka 04.03.20, 09:14 szarlotka_ja napisała: > Czekam i czekam i się chyba nie doczekam bo obie już pytały kiedy w końcu zapłacę bo potrzebują No to czemu nie przypomniałaś im, ze teraz one miały zapłacić? Żartobliwie, acz dobitnie? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Frajerka 04.03.20, 18:24 prawda_we_mgle napisała: > No to czemu nie przypomniałaś im, ze teraz one miały zapłacić? Żartobliwie, acz dobitnie? Skąd wniosek, że nie przypomniałam? Odpowiedz Link
uny Re: Frajerka 04.03.20, 19:58 babcia ciągle powtarzała: "mówiły jaskółki, że niedobre są spółki". i tego się trzymam Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Frajerka 04.03.20, 20:14 szarlotka_ja napisała: > Skąd wniosek, że nie przypomniałam? no stąd: "i żadna nie czuje się w obowiązku zapłacić . Czekam i czekam i się chyba nie doczekam" No to jak przypomniałaś, to co powiedziały? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Frajerka 04.03.20, 20:19 Nic nie powiedziały, w ogóle przestały o tym mówić . Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Frajerka 04.03.20, 20:27 szarlotka_ja napisała: > Nic nie powiedziały, w ogóle przestały o tym mówić . No to chyba rzeczywiście masz jasność Odpowiedz Link