IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 21:50
Który parowar najlepiej wybrać? Cena jest w sumie bez znaczenia, bo mogę wydać na to ~500zł, a droższych chyba nie ma. Na rynku są chyba dwie wiodące firmy w tym asortymencie Tefal i Philips.

Oferta tefala: www.tefal.pl/All+Products/Cooking+Appliances/Steamers/Steamers+-+family+page.htm

Oferta philipsa: www.philips.pl/c/parowary/30007/cat/#filterState=STEAMERS_SU_PL_CONSUMER%3Dtrue;tabState=0;filterState0=STEAMERS_SU_PL_CONSUMER%3Dtrue

Nie mam kompletnie pojęcia czym się kierować. Dziękuje za pomoc.

Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: parowary 13.05.11, 09:52
      Moim zdaniem wystarczaja nakladki na garnek, a pienidze mozna wydac lepiej.
    • zanetta-1 Re: parowary 13.05.11, 17:23
      od roku używam parowara tefal Vita cuousine jestem z niego bardzo zadowolona - wyjęcie metalowych koszyczków zwiększa powierzchnie gotowania co w moim przypadku umożliwia ugotowanie np ziemniakow dla 4 osob
    • jola_ep Re: parowary 11.04.12, 19:29
      Mam Morphy Richards Intellisteam. A także garnek z wkładką do gotowania na parze (IKEA).

W garnku gotuję warzywa na parze, albo np. rybę do kotletów.
      W parowarze zaś cały obiad dla 4 osób. Ma trzy komory, każdą można zaprogramować oddzielnie i ustawić tak, aby gotowanie zakończyło się jednocześnie (komory są włączane stopniowo). Przygotowuję, układam w parowarze, programuję i mam wolne ;) Po zakończonym gotowaniu parowar utrzymuje temperaturę przez pewien czas.

Oczywiście jest to urządzenie, bez którego można się obejść. Też trochę pożera prądu. Ciężko się myje (nierówne dno pojemników) - więc wkładam do zmywarki ;)

Dla mnie główną zaletą parowaru jest jego pojemność, po dołożeniu podstawki jeszcze się zwiększa. Ważny jest programator, ostrzeżenie przed wygotowaniem wody (co mi się notorycznie w garnku z wkładką zdarza) oraz wygoda w obsłudze.

Pozdrawiam
      Jola
    • squirk Re: parowary 07.05.12, 00:41
      To parowar, cudów nie zrobi, więc nie ma co szaleć z wydatkami, najlepiej kupić albo sitko bambusowe na garnek albo prosty, tani parowar np. Clatronica - mam od trzech lat jedno i drugie, oba za grosze i oba działają bez zarzutu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka