Dodaj do ulubionych

cicha zmywarka - decybele

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.06, 21:01
wotam, stoję przed zakupem zmywarki, z tego co widze, to większosć poleca
siemnesa lub boscha. Nam zalezy na cichosci urządzenia , a z tego co
ustaliłąm w media markcie - i siemens i bosch sa głosniejsze (liczba
decybeli) od np Gorenje czy Whirpoola . Mówię o zmywarkach w przedziale
cenowym 1800 - 2500 zł. Czy macie doświdczenia lub wiedze na temat ilosci
decybeli w Boschu i czy rzeczywiscie Gorenje moze byc cichsze ?
Czy ktos moze ma zmywarkę gorenje ?? bo ja nie znam firmy a ta mi polecili.
będe wdzięczne za każde info.
Obserwuj wątek
    • wojtus-fajny Re: cicha zmywarka - decybele 17.10.06, 10:25
      Ja mam Boscha i jest bardzo cichy. Porównać możesz chyba jedynie wg tego co
      piszą w katalogach bo to jest ardzo subiektywne. Dla Gorenje niektóre zmywarki
      produkowane są właśnie przez Boscha, tylko taką bym wybrał ale i tak okazało
      się, że w rezultacie Bosch był bardziej atrakcyjny cenowo.
      • Gość: joma24 Re: cicha zmywarka - decybele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.06, 12:02
        no wałsnie, ale teraz w MM jestw promocji zmywarka Gorenje 1900 pln , która
        podobno produkuje SMEG, sprzedawcy ją bardzo zachwalaja , bardziej niz Boscha ,
        a tymczasem na forum ...
        oto jest pytanie ..
    • Gość: gosjana Re: cicha zmywarka - decybele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 13:28
      za ciszą zmywarkę trzeba zapłacić...im bardziej cicha tym droższa,
      • Gość: joma24 Re: cicha zmywarka - decybele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.06, 14:05
        ja jestem gotowa zapłacic, pytanie tylko czy 700-800 zł roznicy i np 4 decybele
        (cichsza ma 44 , gorenje 48) nie bedzie przepłacone ? ile to jest róznica 4
        decybeli ? i czy Gorenje (SMEG) kontra Bosch sgv57t13eu duzo gorezej wypada ?
        normalna cena tej Gorenje to podobno ok 2200 , w 8internecie oczywiscie taniej,
        ale rzeczywiscie Media ma w tym momencie najlepszą ofertę.
    • orchid11 Re: cicha zmywarka - decybele 19.10.06, 13:26
      a funkcjami się nie różnią? to zależy od marki candy podaje że głosność ich zmywarek wynosi 39db a tak naprawdę to mają one 45. w sumie najgłosniejszy moment w całym myciu to pobranie tabletki/proszku. w moim siemensie to nie wiem czy stwierdzić czy głośny. jest cichy no można przy nim gadac normalnie, ale nie przeszkadza w pokoju (kuchnia otwarta). decybeli ma on 47
      • Gość: joma24 Re: cicha zmywarka - decybele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.06, 13:56
        :) własnie kupiłam siemensa ! , 47 decybeli, ale przepytałam znajomych,
        pogadałam z jedna osoba co sie troszku zna i wyszło ze wszyscy zachwalaja i ze
        cicho i dobrze myje.
        a ze jest promocja w media to od razu kupiłam.
        teraz niestety reszta agd ... przede mna
        • wojtus-fajny Re: cicha zmywarka - decybele 20.10.06, 09:58
          I chyba dobrze zrobiłeś. Ja mam chyba podobnego boscha bo też jest napisane 47 i
          jak twierdzą rodzice (sami mają Amica), jest bardzo cicha. Pytałeś ile to jest
          różnica 4 decybeli, jest to dużo, bo w odczuciu hałasu 3 decybele mniej to jest
          o połowę ciszej. (lub 2 razy głośniej zależy jak na to patrzeć :))
        • Gość: jelojelo Re: cicha zmywarka - decybele IP: *.sasiedzi.pl 20.10.06, 22:27
          A możesz napisać jaki model Siemensa kupiłas i za ile?
          • Gość: joma24 Re: cicha zmywarka - decybele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.06, 21:21
            oczywiscie :)
            Siemens Se65m350eu za 2199 .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka