Dodaj do ulubionych

Zlew franke!!!

IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.11.06, 14:34
Mam zlew franke jednokomorowy, wybrałam strukturę lnu, aby można było łatwo
utrzymywać czystość, atu porażka nie wiem co jest grane, bo zlew ma brzydkie
białe nacieki, których nie da sie wyczyścić :((( już kombinowałam z różnymi
środkami do czyszczenia zlewów, ale są one nadal :(( czy można reklamować
takie rzeczy?????
Obserwuj wątek
    • sonalis Re: Zlew franke!!! 04.11.06, 17:15
      Gość portalu: załamana napisał(a):

> Mam zlew franke jednokomorowy, wybrałam strukturę lnu, aby można było łatwo
      > utrzymywać czystość, atu porażka nie wiem co jest grane, bo zlew ma brzydkie
      > białe nacieki, których nie da sie wyczyścić :((( już kombinowałam z różnymi
      > środkami do czyszczenia zlewów, ale są one nadal :(( czy można reklamować
      > takie rzeczy?????
      Może są to zacieki z twardej wody.
      • Gość: 123 Re: Zlew franke!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.06, 19:35
        no włąsnie jestem przed zakupem zlewu i oolecjaa mi strukture lnu, ze niby
        super i plam nie widac ! czy to prawda czy lepiej jednak granit ?
        • Gość: as Re: Zlew franke!!! IP: *.rybnet.pl 05.11.06, 12:28
          najlepszy jest granit, ale jest bartdzo drogi, białe zacieki to wynik twardej
          wody kup środek do czyszczenie osadów z kamienia, ja też tak mam, kupiłam taki
          środek ANTICAL ale w Niemczech, może coś podobnego kupisz w polsce nie wiem bo
          bo nawet nie patrzyłam.
          • Gość: ... Re: Zlew franke!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.11.06, 17:04
            ja mam taki www.franke.pl/franke-3915-mox-651-800-mol-651-800.html
            struktura lnu, przecieram go co kilka dni kwaskiem cytrynowym, baterie rowniez,
            po splukaniu jest piekny blyszczacy bez kamienia. polecam
            • Gość: Zuza Re: Zlew franke!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 18:32
              Ja też mam zlew Franke - struktura lnu. Miałam tez zacieki i nie wiedziałam co mam robić. Próbowałam wiele i działa AJAX granatowy - Bathroom gel - jest rewelacyjny. Zostawiasz na 5 minut i wszystkie zacieki znikają!Sprawdzone - od roku używam.
              • Gość: załamana Re: Zlew franke!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.11.06, 14:25
                Witam! Dziękuję za rady na pewno z nich skorzystam :) Dziwię się, bo wszyscy
                mają innej firmy zlewy i nie mają takich problemów :( jak zgłosiłam to panu,
                który go montował (wraz z meblami+sprzętem AGD)to mi dał specjalną, oryginalną
                pastę polerską do tych zlewów, ale to nic nie dało :( koszmar!!!
    • magiggii Re: Zlew franke!!! 06.11.06, 15:37
      A ja bym radzila nie czyścić zlewozmywaków mocno żracymi srodkami(a juz na pewno
      nie zostawiac ich na 5 minut).Po jakims czasie zlew robi sie matowy i zaczyna
      zabarwiac sie na brazowo(np. od kawy lub herbaty).Najlepszy jest ocet lub kwasek
      cytrynowy(tylko ze wtedy myjemy tylko w rekawiczkach-szkoda rak).Polewam gabke
      odrobina plynu do mycia naczyn a nastepnie polewam octem.Przecieram, spłukuje i
      wycieram do sucha.Efekt gwarantowany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka