Gość: aga IP: *.eranet.pl 04.06.07, 12:39 Chcę kupic piekarnik siemens i zastanawiam sie co jest bardziej praktyczne i skuteczne: pyroliza czy powłoka ecoclean? Bardzo proszę o opinie użytkowników obu rozwiązań. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaja Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: *.icm.edu.pl 15.06.07, 15:58 pyroliza jest bardziej efektywna, ale drożej będzie ciebie kosztować - piekarnik musi nagrzać się do bardzo wysokiej temperatury aby spalić zabrudzenia (duży pobór prądu). Kup sobie 43T540E :-) przynajmniej będziemy mieli takie same piekarniki :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kostea Re: ecoclean czy ecoactive??! 16.06.07, 12:02 A czy jesteś zadowolona z tego piekarnika. Ja również zastanawiam się nad tym piekarnikiem. Szukam właśnie takiego, aby prowadnice teleskopowe i ecoclean na wszystkich ścianach miał w standardzie. Czy może lepiej kupić z większą ilością funkcji i dokupić np. prowadnice? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orchid11 Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: 213.17.223.* 16.06.07, 22:23 :) no jasne że pyroliza!!! raz na 3 miesiące moge nawet wydać na ciut większy rachunek za prąd, ale nie muszę czyscić piekanika-fuj-takie tłuste...bleeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orchid11 Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: 213.17.223.* 16.06.07, 22:23 no oczywiście też mam siemensa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: *.eranet.pl 06.07.07, 21:46 Który model siemensa masz? A czy ta pyroliza faktycznie skutecznie czyści te wszystkie osady w piekarniku? Bo jesli tak to dla mnie warta jest wszystkie pieniądze (oczywiście bez przesady :) Odpowiedz Link Zgłoś
orchid11 Re: ecoclean czy ecoactive??! 06.07.07, 22:03 tzn. mam 3 stopnie mocy czyszczenia pyrolitycznego. ja zazwyczaj używam tego drugiego, średniego. dosć dużo mięsiw piekę w piekarniku i tego tłuszczu się nazbiera, blachy czyszczę też pyrolizą albo w zmywarce. zastanów się czy dużo pieczesz potraw tłuszczowych. czyści skutecznie. raz mi się zdarzyło, że nie doczyściła na średnim stopniu bo pół roku zwlekałem z czyszczeniem zasyfionego piekarnika. ale jak się to wszystko wypali to tylko popiół odkurzaczem wciągam :D [ot moje lenistwo... mój piekarnik to siemens model HB750550 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: *.eranet.pl 21.07.07, 12:07 Dziekuję za odpowiedź. To własnie chciałam wiedzieć, czy ta pyroliza nie jest przereklamowana. Dużo piekę i mam dość tego szorowania. Ale jesli jest tak jak mówisz to super, zdecyduje się na pyrolizę. Odpowiedz Link Zgłoś
piokrza Re: ecoclean czy ecoactive??! 21.07.07, 13:29 również polecam piekarnik z pyrolizą. Nie zapomnijcie tylko dobrze wywietrzyć kuchnię po zakończeniu tego czyszczenia gdyż strasznie śmierdzi :( (w końcu wszystkie resztki jedzenia ulegają spaleniu w pełnym tego słowa znaczeniu). Również pobór prądu jest niemały (ok.3KW) ale w sumie to raz na 3 miesiące tak jak powiedziałprzedmówca ;) Uwaga! drzwiczki piekarnika bardzo sie nagrzewają - niebezpieczeństwo poparzenia!!! Ale poza tym wszystko OK! Polecammmm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieczka Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: *.chello.pl 21.07.07, 18:45 po pierwsze nie KW a kW a po drugie kW to moc a nie prąd. jak sie nie wie o co chodzi to lepiej nie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
piokrza Re: ecoclean czy ecoactive??! 21.07.07, 22:23 ojejku! nie wiedziałem że to taka straszna różnica! Myślałem że jesteś na tyle inteligentna że zrozumiesz o co chodzi, ale cóż nie wszyscy mają to szczęście:D Ps. Dobra rada: nie komentuj czyichś błędów dopuki sama ich nie popełnisz...;) Odpowiedz Link Zgłoś
piokrza Re: ecoclean czy ecoactive??! 21.07.07, 22:38 KW - to moc, kW - to zużycie energii, :D pomyliłeś się :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cześć Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 16:19 kW - to moc kWh to zużycie energii :) dopóki ;) Odpowiedz Link Zgłoś