Dodaj do ulubionych

ecoclean czy ecoactive??!

IP: *.eranet.pl 04.06.07, 12:39
Chcę kupic piekarnik siemens i zastanawiam sie co jest bardziej praktyczne i
skuteczne: pyroliza czy powłoka ecoclean? Bardzo proszę o opinie użytkowników
obu rozwiązań. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaja Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: *.icm.edu.pl 15.06.07, 15:58
      pyroliza jest bardziej efektywna, ale drożej będzie ciebie kosztować - piekarnik
      musi nagrzać się do bardzo wysokiej temperatury aby spalić zabrudzenia (duży
      pobór prądu).
      Kup sobie 43T540E :-) przynajmniej będziemy mieli takie same piekarniki :-D
    • kostea Re: ecoclean czy ecoactive??! 16.06.07, 12:02
      A czy jesteś zadowolona z tego piekarnika. Ja również zastanawiam się nad tym
      piekarnikiem. Szukam właśnie takiego, aby prowadnice teleskopowe i ecoclean na
      wszystkich ścianach miał w standardzie. Czy może lepiej kupić z większą ilością
      funkcji i dokupić np. prowadnice?
      Pozdrawiam.
    • Gość: orchid11 Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: 213.17.223.* 16.06.07, 22:23
      :) no jasne że pyroliza!!!
      raz na 3 miesiące moge nawet wydać na ciut większy rachunek za prąd, ale nie muszę czyscić piekanika-fuj-takie tłuste...bleeeeee
    • Gość: orchid11 Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: 213.17.223.* 16.06.07, 22:23
      no oczywiście też mam siemensa :)
      • Gość: aga Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: *.eranet.pl 06.07.07, 21:46
        Który model siemensa masz?
        A czy ta pyroliza faktycznie skutecznie czyści te wszystkie osady w piekarniku?
        Bo jesli tak to dla mnie warta jest wszystkie pieniądze (oczywiście bez
        przesady :)
        • orchid11 Re: ecoclean czy ecoactive??! 06.07.07, 22:03
          tzn. mam 3 stopnie mocy czyszczenia pyrolitycznego. ja zazwyczaj używam tego drugiego, średniego. dosć dużo mięsiw piekę w piekarniku i tego tłuszczu się nazbiera, blachy czyszczę też pyrolizą albo w zmywarce. zastanów się czy dużo pieczesz potraw tłuszczowych. czyści skutecznie. raz mi się zdarzyło, że nie doczyściła na średnim stopniu bo pół roku zwlekałem z czyszczeniem zasyfionego piekarnika. ale jak się to wszystko wypali to tylko popiół odkurzaczem wciągam :D [ot moje lenistwo...

mój piekarnik to siemens model HB750550
          • Gość: aga Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: *.eranet.pl 21.07.07, 12:07
            Dziekuję za odpowiedź. To własnie chciałam wiedzieć, czy ta pyroliza nie jest
            przereklamowana. Dużo piekę i mam dość tego szorowania. Ale jesli jest tak jak
            mówisz to super, zdecyduje się na pyrolizę.
            • piokrza Re: ecoclean czy ecoactive??! 21.07.07, 13:29
              również polecam piekarnik z pyrolizą. Nie zapomnijcie tylko dobrze wywietrzyć
              kuchnię po zakończeniu tego czyszczenia gdyż strasznie śmierdzi :( (w końcu
              wszystkie resztki jedzenia ulegają spaleniu w pełnym tego słowa znaczeniu).
              Również pobór prądu jest niemały (ok.3KW) ale w sumie to raz na 3 miesiące tak
              jak powiedziałprzedmówca ;) Uwaga! drzwiczki piekarnika bardzo sie nagrzewają -
              niebezpieczeństwo poparzenia!!! Ale poza tym wszystko OK! Polecammmm!!!
              • Gość: pieczka Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: *.chello.pl 21.07.07, 18:45
                po pierwsze nie KW a kW
                a po drugie kW to moc a nie prąd. jak sie nie wie o co chodzi to lepiej nie pisać.
                • piokrza Re: ecoclean czy ecoactive??! 21.07.07, 22:23
                  ojejku! nie wiedziałem że to taka straszna różnica! Myślałem że jesteś na tyle
                  inteligentna że zrozumiesz o co chodzi, ale cóż nie wszyscy mają to szczęście:D
                  Ps.
                  Dobra rada: nie komentuj czyichś błędów dopuki sama ich nie popełnisz...;)
                  • piokrza Re: ecoclean czy ecoactive??! 21.07.07, 22:38
                    KW - to moc,
                    kW - to zużycie energii, :D pomyliłeś się :D
                    • Gość: cześć Re: ecoclean czy ecoactive??! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 16:19
                      kW - to moc
                      kWh to zużycie energii
                      :)
                      dopóki ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka