Dodaj do ulubionych

garnki - tescoma, berghoff, korkmaz?

21.08.07, 22:17
Czy może macie takie garnki? Zastanawiam się nad zakupem kompletu tulip tescomy albo hotel line berghoffa. W garnkach tulip podoba mi się możliwość smażenia bez tłuszczu, w garnkach hotel line berghoffa to cyba nie jest możliwe. Co sądzicie o tyhc garnkach, albo może znacie jakieś inne fajne (tylko nie fissler itd bo to nie moja półka...) Będę wdzięczna za opinie.
Obserwuj wątek
    • piokrza Re: garnki - tescoma, berghoff, korkmaz? 21.08.07, 22:45
      no właśnie ja tez przyłączam się do wątku bo mam taki sam problem z
      wyborem:)
      • Gość: kk Re: garnki - tescoma, berghoff, korkmaz? IP: 80.54.118.* 24.08.07, 00:49
        a o berghoff'ie może ktoś powiedzieć coś więcej? np. czy można myć w
        zmywarce? czy nadaje się na indukcję? czy śruby w pokrywkach i
        plastikowych uchwytach garnków nie rdzewieją po dłuższym myciu w
        zmywarce?
        z przyjemnością posłucham:)
    • Gość: rtdt Re: garnki - tescoma, berghoff, korkmaz? IP: *.chello.pl 22.08.07, 20:24
      Tescoma niekoniecznie , bo to tzw. marketówka. Zastanów się nad
      wyborem między berghoffem a korkmazem. W obu przypadkach również
      możesz smażyć bez tłuszczu i gotować z małą ilością wody. Piszę z
      własnego doświadczenia bo berghoffa kupiłem rodzicom na rocznice
      ślubu a korkmaza sam używam. Jakościowo obie firmy są extra, różnice
      polegają na detalach. U rodziców w berghoffie rączki są z plastikiem
      u mnie są całe metalowe, wydaje się że takie są lepsze bo jak mamie
      upadł garnek to sie plastik ukruszył. Wybierz te które Ci bardziej
      odpowiadają.
      • bodo56 Re: garnki - tescoma, berghoff, korkmaz? 27.04.13, 16:28
        co ty masz i twoja mama to musi być najlepsze, ja używam garnków tescoma home profi od sześciu lat i sprawują się bez zarzutu,także nie wypisuj głupot.
    • modliszka24 Re: garnki - tescoma, berghoff, korkmaz? 24.08.07, 08:49
      posiadam garnki tulip tescomy i jestem bardzo zadowolona polecam
    • wera51 Re: garnki - tescoma, berghoff, korkmaz? 27.08.07, 11:19
      Mam takie dwa "garnki".
      www.allegro.pl/item226978646_patelnia_28_tef_plat_berghoff_pokrywa_indukcja_hit.html
      www.allegro.pl/item227870262_patelnia_rondel_berghoff_28_cm_srednicy_5_0l_f_v.html

Jestem z nich bardzo zadowolona.
      Nie przypala się nic, łatwo się myją.
      Niestety nie mam zmywarki i gotuję na kuchence gazowej.
      Naprawdę polecam.

• kowalikm Re: garnki - tescoma, berghoff, korkmaz? 29.08.07, 09:26
      Ja mam patelnię Berghoffa z Castle line - odkręcana rączka, szklana przykrywka.
      Użytkują 2 miesiące, co parę dni wrzucam do zmywary. Bardzo fajnie się użytkuje
      - jak na razie... mogę polecić.
    • Gość: kris Re: garnki - tescoma, berghoff, korkmaz? IP: *.jmdi.pl 30.11.14, 13:22
      Po użytkowaniu ok. 3 lat garnków BERGHOFFA raczej nie kupiłbym ich drugi raz a mianowicie z jednego istotnego powodu - element miedziany w podstawie garnków "pęcznieje", czy jak kto woli wybrzusza się. Powyzsze wystapiło w 3 garnkach - jakich problem w technologii firmy. Szkoda ze nie mamy juz paraganu, bo juz dawno bym je reklamowa. (uzyzszwamy kuchni indukcyjnej)
      • Gość: NIeszczęsliwy posi Re: garnki - tescoma, berghoff, korkmaz? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.15, 21:59
        Zapomnijcie w berghoffie o serwisie - takie coś nie istnieje.
        W myśl "sprzedaj i zapomnij". Są mili do momentu wpłacenia kasy - potem bujaj się ...
        Serwis pogwarancyjny to czysta fikcja.
        Stanowczo odradzam - mam te garnki - w kuchni są bezużyteczne, w garażu mieszam w nich farby, oleje i paliwa...
    • Gość: kesiaa Re: garnki - tescoma, berghoff, korkmaz? IP: *.fucio.net 12.01.15, 15:06
      Fajne maja rzeczy w tym sklepie do kuchni - czy zamawianie na sztuki wchodzi w grę? mOgę sobie bez problemu takie zamówić czy sprzedają tylko hurtowo?
    • kseniaz Re: garnki - tescoma, berghoff, korkmaz? 25.02.15, 13:27
      Ja mam od roku garnki z wyprzedaży - jakaś szwedzka firma (logo czerwone z białym krzyżykiem), w uchwycie od pokrywki pokazuje temperaturę... Szczerze? z 6 pokrywek połowa już sie zniszczyła, poodpadały te uchwyty, a po za tym dobrze się gotuje w tych garnkach i nie były baardzo drogie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka