Dodaj do ulubionych

zakup piekarnika

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 19:31
witam chcialem kupic piekarnik chi.pl/x_C_I__P_40418846-40410001__T_Piekarnik%2Bdo%2Bzabudowy%2BAEG%2BCOMPETENCE%2BB%2B9820-5.html
ale jest bardzo drogi mam pytanie czy warto az tyle przeplacac za funkcje gotowania na parze?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aquarella Re: zakup piekarnika IP: 136.173.62.* 18.02.09, 10:52
      Moim zdaniem nie warto. Moja teściowa ma właśnie piekarnik z funkcja
      gotowania na parze i podobno przy gotowaniu na parze wszystko splywa
      woda. Ja mam do gotowania na parze zwykly garnek za 60 zł i sprawdza
      sie doskonale! A poza tym ja unikam wszelkich polaczen typu dwa w
      jednym, bo wydaje mi sie, ze takie kompromisy nigdy nie wychodza na
      dobre...
      • Gość: ola Re: zakup piekarnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 16:44
        a ja chętnie bym zainwestowała w piekarnik z mikrofalą (nie odwrotnie), a jedzenie gotowane na parze jest zwyczajnie niedobre, no chyba, że ktoś ma dietę.
        • Gość: Ninka Re: zakup piekarnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 09:08
          Zamiast funkcji "gotowania na parze" lepiej kupić ten piekarnik
          model Samsung BT65TDBFST.Można w nim upiec jednocześnie ciasto i mięso albo piec
          w 1/2 pojemności piekarnika jak mamy mało do upieczenia.Oszczędność energii
          bezdyskusyjna.Potrawy gotowane na parze nie wszystkie są smaczne i po pewnym
          czasie w ogóle zrezygnujesz z wykorzystywania tej funkcji.Szkoda pieniędzy.
          • Gość: zenek Re: zakup piekarnika IP: 83.14.188.* 19.02.09, 12:17
            .. to nie jest forum dla kryptoreklamy!!!!
            a propos piekarnika z funkcją pary- nie warto, lepiej kupić
            parowar !!!
      • Gość: Marysia Re: zakup piekarnika IP: *.acn.waw.pl 20.02.09, 00:16
        Generalnie jest prosta zasada, jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego...
        i zazwyczaj to się sprawdza niestety. Lepiej kupić zwykły piekarnik, ewentualnie
        z opcją grilla (i też niekoniecznie jeśli taką mamy w mikrofali), ja tak
        zrobiłam (brałam od franke- DC 97 P XS) sprawdza się, zresztą i tak trzeba się
        zaopatrzyć w kuchenkę mikrofalową bo np. dla jednej zapiekanki nie będzie
        włączać się piecyka...
        • Gość: milka Re: zakup piekarnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 01:03
          Gość portalu: Marysia napisał(a):

> Generalnie jest prosta zasada, jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego..

Ja się z Tobą zupełnie nie zgadzam.Tu na forum juz nie pamiętam gdzie ktoś
          polecił piekarnik samsunga FG159UST.Po długim namyśle kupiłam i jestem
          baaaaaaaaardzo zadowolona.W mojej małej kuchni to idealne rozwiązanie.Mam
          jednocześnie i dobry piekarnik i dobrą mikrofalówkę w jednym urządzeniu.Zajmuje
          mniej miejsca i zmieściła się pod nim szuflada.Mogę w tym urządzeniu normalnie
          upiec ciasto,a mięso piecze się szybciej jak najpierw go krótko
          "zmikrofaluję".Jest energooszczędny bo komora jest mniejsza niż w standardowym
          piekarniku.
          Nie jest to, jak tu ktos napisał żadna kryptoreklama.Ja na prawdę mam i używam
          tego piekarnika i będę go chwalić wszystkim,bo to świetne urządzenie i tyle.
    • tannat Re: zakup piekarnika 19.02.09, 09:23
      Na parze tylko warzywa się sprawdzają. A te ugotujesz w garnku do tego zaprojektowanym lub sama możesz zmajstrować sobie taki zestaw (dopasowany dyurszlak, garnek i pokrywka :). Nie kupiłbym piekarnika z parą. Ale z mikrofalą tak - i podobnie jak napisał ktoś już - nie odwrotnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka