lablafox 26.04.05, 21:40 został dziś wieczorem wysłuchany przeze mnie i mojego męża , na spacerku. To na pewno słowiki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgana_le_fay Re: Słowiczy koncert 27.04.05, 15:09 Pierwszego w tym roku koncertu słowika wysłuchałam w absolutnie niecodziennych okolicznościach w Ogrodzie Saskim podczas Narodowej Mszy za Papieża. Nie mogłam uwierzyć własnym uszom. Kiedy po podniesieniu ucichły śpiewy i ogłaszano sposób rozdawania komunii, ptaszysko umiejscowione gdzieś nad moją głową w gąszczu gałęzi zaczęło swoje trele. Wszystkie okoliczne głowy wzniosły się w górę. Solisty nie było widać, ale jego śpiew był niezwykle donośny. Kiedy muzyka i pieśni rozbrzmiały na nowo, głos przybierał na sile, jakby chciał przekrzyczeć megafony i stutysięczny tłum. Wrażenie naprawdę mistyczne. morgana. Odpowiedz Link
anlukas Re: Słowiczy koncert 25.05.05, 11:18 który to był ten:www.republika.pl/lesnictwo/ptaki/sowik.htm czy ten:www.republika.pl/lesnictwo/ptaki/sowikr.htm Odpowiedz Link
morgana_le_fay Re: Słowiczy koncert 25.05.05, 18:02 "Mój" był na pewno szary. Znam ten dźwięk, bo śpiewają u mnie na wsi jak szalone ) Odpowiedz Link
pawelpp Re: Słowiczy koncert 27.05.05, 00:54 w czwartek (wczoraj) nie tylko słyszeliśmy, ale i widzieliśmy słowika szarego na Stawach Raszyńskich. Odpowiedz Link
snake242 Re: Słowiczy koncert 05.06.05, 20:30 Ja mam przyjemność słuchania słowika szarego co noc.Mieszkam w Pruszkowie a koncert słowiczy dobiega do mnie z lasku na polach parzniewskich.Pozdrawiam wszystkich wielbicieli ptasich treli... Odpowiedz Link
amsti Re: Słowiczy koncert 09.06.05, 20:55 pawelpp napisał: > w czwartek (wczoraj) nie tylko słyszeliśmy, ale i widzieliśmy słowika szarego > na Stawach Raszyńskich. A ja pod koniec maja rdzawego, ale tylko słyszałem bo było już późno w nocy Odpowiedz Link