abstrakt2003 15.11.07, 18:29 W rejonie kolektora ściekowego. 3 sztuki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwazna Re: Bieliki nad Wisłą 17.11.07, 12:45 Skoro kolektor, to domyślam się, że o Warszawę chodzi . A bieliki dorosłe? Młode? W zeszłym sezonie obserwowałam tam tylko dorosłe. Odpowiedz Link
abstrakt2003 Trafna dedukcja 18.11.07, 21:58 o Wa-wę chodzi. PS Nie wymagaj zbyt wiele. Ja się znam na drobnicy tej co do karmnika przylatuje. Jesli chodzi o drapieżne to... Za sukces uważam fakt że udało mi się te bieliki w ogóle zidentyfikować. Odpowiedz Link
uwazna Re: Trafna dedukcja 19.11.07, 14:11 To akurat jest bardzo proste. Im bielik starszy, tym bardziej bieleje mu ogon. Biel ogona widać nawet z dużej odległości. Tak czy siak dzięki za informacje. Trzeba się będzie wybrać na Młociny. Odpowiedz Link
cereusfoto Re: Bieliki nad Wisłą 30.11.07, 11:40 Wczoraj w radio usłyszałam straszną wiadomość, że jakiś kretyn zastrzelił 3 orły Bieliki! Za zabicie ptaka będącego pod ścisłą ochroną grozi kara do 2 lat pozbawienia wolności. Odpowiedz Link
uwazna Re: Bieliki nad Wisłą 05.12.07, 10:42 Wiadomość faktycznie tragiczna . Tylko mam przeczucie, że wyrok, jak zwykle, będzie śmieszny. Niedawno czytałam, że właściciel schroniska, który zamiast opiekować się zwierzętami (do czego był zobligowany umową z gminą), zabijał psy, a wytapiany z nich smalec sprzedawał chętnym, dostał 8 miesięcy w zawieszeniu(!). Zaiste straszna kara za mordowanie zwierząt i wyłudzanie pieniędzy od samorządu. Odpowiedz Link