Dodaj do ulubionych

problem z wejsciem na obroty pomocy!!!!!!!!!

03.03.07, 15:30
WITAM MAM OPLA ASTRE 2 I MAM TAKI PROBLEM WSZYSTKO JEST OK DO 4 TYSIĘCY
OBROTÓW I ANI DRGNIE DALEJ AUTO ZACZYNA MULIC NIE MOGE NA MAXA WCISNĄ PEDAŁ
GAZU ZWIĘKSZE MU DAWKE Z OBROTAMI BYŁO OK ALE WTEDY KOSMICZNE SPALAŁ I
STRASZNIE CZUĆ GAZ Z RESZTĄ I TAK MI SPORO PALI .MAM ZWYKŁĄ INSTALACJE BRC
BEZ KOMPUTERA CZY KTOŚ MOZE MI POMÓC BO JUŻ BYŁEM U WIELU MAGIKÓW I NIC
DORADZANO MI ABYM WYMIENIŁ CAŁY REDUKTOR Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZ
POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • malken Re: problem z wejsciem na obroty pomocy!!!!!!!!! 03.03.07, 19:55
      Może na początek: pisanie dużymi literami zwykle jest odbierane na forach jako
      krzyk...
      Instalacja BRC uchodzi za jedną z lepszych na rynku autogazu. Jeśli nie zawiera
      komputera, który powinien kontrolować ilość gazu, to tu może tkwić błąd.
      AstraII - czy nie jest na wtrysku wielopunktowym? Bo jeśli tak, to kłaniałaby
      się instalacja sekwencyjna, z wtryskiem gazu bezpośrednim.
      • marczello21 Re: problem z wejsciem na obroty pomocy!!!!!!!!! 03.03.07, 23:37
        witam i dziękuje za odpowiedz no właśnie zapomniałem dodać jaki silnik mam 1600
        ale jednopunktowy wtrysk to jest najprostrzy silnik opla takie same są w
        jedynkach i kiedyś było wszystko ok zrobiłem na instalacji jakieś 100 tyś km i
        od jakiegośczasu mi sie to dzieje fachowcy rozkładająręce i każdy mówi żeby
        wymienićna nowy reduktor czy moze mi pan w jakiś sposób pomóc albo naprowadzić
        co zrobić z tym problemem z góry dziękuje za odpowiedz pozdrawiam
        • malken Re: problem z wejsciem na obroty pomocy!!!!!!!!! 04.03.07, 22:53
          Muszę rozczarować, ale gazowcy mają rację, ponieważ z czasem membrany w
          reduktorze ulegają naturalnej degradacji - innymi słowy twardnieją i należy je
          wymienić. 100tys km to bardzo odpowiedni przebieg, aby dokonać takiej
          czynności, a przy okazji czyszczenie całego reduktora.
          Podczas "najeżdżania" tych stu tysięcy spuszczałeś kiedykolwiek takie oleiste
          zanieczyszczenia, wykręcając w dolnej części reduktora taką specjalną śrubę?
          • marczello21 Re: problem z wejsciem na obroty pomocy!!!!!!!!! 04.03.07, 23:16
            tak i rozebrałem reduktor czyściłem go dokładnie i musze powiedzieć że membrany
            były dośc miękkie a sam reduktor był w środku czysty, moze kupić komplet
            naprawczy i zregenerować??? ale znajomy mi mówił ze mozna tak zrobić bo sam tak
            robił ale po 2 msc od nowa to samo tylko ze on miał inny problem palił mu sporo
            co pan radzi kupićcały nowy czy naprawiać i ile moze kosztować taki komplet
            naprawczy?? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka