Dodaj do ulubionych

Pytanie...

16.05.05, 16:05
Mam termin na 19.05 ale żadnych oznak zbliżającego się porodu - zdaniem
lekarza prowadzącego ze względu na ułożenie pośladkowe musi byc cesarka, czy
pomimo tego, że nie mam oznak porodu mam sie zgłosić do szpitala w dniu
planowanego porodu czy jak coś zacznie się dziać?
Poradźcie proszę.
Obserwuj wątek
    • skubany_kotecek Re: Pytanie... 17.05.05, 00:00
      jeśli wiadomo że będzie cesarka to lekarze z reguły umawiają się z pacjentką,na
      konkretny termin kilka dni przed terminem porodu,więc może pogadaj ze swoim
      lekarzem,a jeśli nie, to w dniu terminu zglosiłabym sie do szpitala(choćby po
      to by sprawdzic zapis na ktg)i tam oczekiwała dalszych instrukcji
      pozdrawiam
    • anias29 Re: Pytanie... 17.05.05, 16:20
      No nie wiem, mnie kazali się zgłosić po rozpoczęciu akcji porodowej. Ale co
      szpital, to obyczaj...
      • sieyo Re: Pytanie... 17.05.05, 19:57
        Dokładnie, postępowanie jest różne w zależności od szpitala. Tam, gdzie ja
        pracuję najczęściej cięcie wykonuje się w przypadku wystąpienia czynności
        skurczowej lub odpłynięcia wód płodowych; ale nie jest to reguła - czasami cc
        wykonuje się planowo, bez czekania na wymienione objawy. Krótko trwająca
        czynność skurczowa jest korzystna przed cc, gdyż wpływa dobrze na dolny odcinek
        mięśnia macicy - czyli miejsce, w którym nacina się macicę przed wydobyciem
        płodu.
        • efiks9 Re: Pytanie... 18.05.05, 08:24
          Mnie także polecono czekać na akcję porodową. Natomiast, jeśli się do terminu
          nic nie wydarzy - wówczas dostanę skierowanie do szpitala.
          • misiekxx Re: Pytanie... 18.05.05, 14:29
            Dokładnie do szpital to obyczaj, ale mi też wydaje się, że skoro nic nie
            wskazuje na to żeby cos mialo się dziać to trzeba tylko czekać - w końcu 2
            tygodnie poślizgu to norma!!! Tak powiedział mój lekarz, jutro (planowany
            termin) mam zgłosić się na jeszcze jedno ktg, jeśli nic nie będzie to poem
            jeszcze jedno w poniedziałek a wtedy dopiero dowiem się co dalej.
            Dziękuję za podpowiedzi-szpitala wolę jakoś jednak możliwie jak najdłużej
            unikać, więc kontaktować się będe tylko z moim lekarzem-szkoda, że u niego w
            szpitalu jeszcze nie otworzyli porodówkisad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka