Dodaj do ulubionych

Chore nerki

29.12.05, 14:59
Dziewczyny czy przy torbielowatosci nerek jest wskazanie do cesarki? Od
samego poczatku nastawialam sie na porod w znieczuleniu zoo.Okazalo sie,ze na
moim zadupiu nie daja tego znieczulenia a tylko dolargan.Jestem w kropce!Nie
chce gryzc scian i krzyczec na caly szpitalwink.Czy ktoras z was orientuje
sie,czy jest jakas prywatna klinika w lodzi?
Obserwuj wątek
    • tucik Re: Chore nerki 29.12.05, 19:37
      sorrki że troche nie na temat bo szczerze mowiac nie słyszałam zeby było
      mozliwe cc bez zzo lub podpajeczynówkowego ale napisz jak ta choroba nerek Ci
      sie objawia? bo tez sie martwie o swoje nery bo mnie pobolewaja i to czasem
      nawet b. mocno - taki bol promieniujacy od pleców do przody brzucha mocz w
      porzadku...
      • trufla3 Re: Chore nerki 29.12.05, 20:39
        zle mnie zrozumialas.Nastawialam sie na porod silami natury w znieczuleniu
        zoo.Skoro tego w szpitalu nie podaja do sn to zaczelam myslec o cesarce.Do
        cesarki o ironio juz daja to znieczulenie.A co do nerek....torbielowatosc ma to
        do siebie ,ze nerki po jakims czasie przestaja funkcjonowac i gdzies w
        przyszlosci moze grozic mi dializa.To oczywiscie najgorszy scenariusz,bo sa
        ludzie,ktorzy dozywaja poznej starosci i sa okazami zdrowiawinkNa dzien
        dzisiejszy robie 2 do 3 razy w roku badanie jamy brzusznej i co miesiac
        morfologie.Jestem pod opieka nefrologa.W wakacje przed zajsciem w ciaze mialam
        naklowane torbiele ale to nic nie dalo.Znowuz sie pojawily i dokuczaja
        mi.Plusem est tylko to ,ze spadlo mi cisnienie do normalnej granicy(wczesniej
        bralam leki na obnizenie)Tez mam takie bole plecow jak ty opisalas.Lekarz nie
        zrobil ci usg jamy brzusznej ,gdy badal dzidka?
        • tucik Re: Chore nerki 30.12.05, 20:45
          dzięki za odpowiedź! o tym szczerze mówiac nie pomyślałam ale jak tylko teraz
          bede u swojego gina to poprosze go o sprawdzenie nerek poprzez usg tylko czy on
          będzie w stanie prawidłowo zdiagnozowac je po obrazie? w koncu to nie radiolog
          ogólny...ale skorzystam z Twojej podpowiedzi! a na kiedy masz termin?
          • trufla3 Re: Chore nerki 31.12.05, 12:57
            Na 7 czerwca mam termin.A co do usg...jesli lekarz ma sprzet w gabinecie u
            siebie to chyba troszke zna sie na radiologii?Tak na chlopski rozum to przeciez
            musi przejsc jakies szkolenia jesli nawet chce badac dzidki w brzuchu.A
            zreszta nawet moj lekarz rodzinny tez mi robi usg i sprawdza jame
            brzuszna.Wiec jak widzisz nie musi to byc z krwi i kosci radiololgwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka