anax5 03.02.06, 20:55 gdyby ktoś miał pytania chętnie odpowiem - w miarę możliwości czasowych, bo mały ciągle głodny pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elza78 Re: 21.01 miałam cc na Klinicznej 04.02.06, 23:03 jak z opieka PO na klinicznej stoi? Odpowiedz Link
tucik Re: 21.01 miałam cc na Klinicznej 06.02.06, 19:18 ja jestem b. zainteresowana wszelkimi informacjami dot cc na Klinicznej m.in: kto Ci robił cc-bo mi bedzie prawdopodobnie dr Leszczyńska, co trzeba mieć ze sobą? czy jeśli planowe to na jak długo przed cc trzeba zgłosić sie do szpitala? jak długo trzymają po? i jak wygląda opieka personelu medycznego? i czy przy cc może być mąż? jakie sale, warunki osoby itp.? mam nadzieję, że nie za dużo chcę wiedzieć pozdrawiam! Odpowiedz Link
anax5 Re: 21.01 miałam cc na Klinicznej 06.02.06, 20:25 to zależy na którĄ ZMIANĘ TRAFISZ są super dziewczyny od noworodków oprócz jedenej nawiedzonej Reginy i na nią radze uważać bo chyba jest szurnięta pozostałe są bardzo fajne i chętne do pomocy pielęgniarki też różne: i fajne i gorsze ogólnie nastaw się że dzieckiem zajmujesz się sama już pierwszej nocy po cc chyba żebyś naprawdę fatalnie się czuła o srodki przeciwbólowe też raczej się dopominałam ale zawsze coś dostałam ogólnie nie jest źle gdybyś miała jeszcze jakieś pytania pisz pozdrawiam Odpowiedz Link
tucik Re: do anax 06.04.06, 13:10 podciągam wątek-może ktoś jeszcze miał cc na Klinicznej w Gdańsku i może podzielić się spostrzeżeniami z przebiegu cc, warunków, opieki po itp.? ja tam będę miała planowo za 1,5 m-ca Odpowiedz Link
miwa12 Re: do anax 06.04.06, 15:47 Witam, miałam cc na Klinicznej na początku lutego, sam przebieg cc ok, jeśli chodzi o opieke po to juz gorzej. Miałam to szczęście że przez tydzień mojego pobytu tam miały praktykę trzy wspaniałe studentki, które pomagały mi przy wszystkim, powiedziały co i jak, były bardzo miłe czego nie mogę powiedziec o personelu stałym. Odpowiedz Link
tucik Re: do anax 07.04.06, 13:46 dzięki za odpowiedź, jeśli będziesz miała trochę czasu napisz jaki lekarz wykonywał Ci cc i co trzeba mieć ze soba do tego szpitala; słyszałam że nie ma sensu wyciągać ciuszków dla dziecka bo gina a także pieluch bo je dają; jak z cewnikiem -kiedy zakładają? i czy dbają o podawanie środków przeciwbólowych? czy dziecko jest cały czas z Tobą czy jest możliwośc opieki przez położne? i ostatnie pytanie- po jakim czasie wyszłaś ze szpitala od cc? pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
miwa12 Re: do anax 07.04.06, 15:14 Cięcie wykonywał dr Olszewski, bardzo miły i konkretny, swoje ciuszki dla dziecka zakładałam dopiero gdy przeszłam na oddział położniczy, te szpitalne były straszne!!! ale wcześniej nie zgadzali sie na swoje-jak powiedzieli faktycznie by nie wróciły, pieluchy dają, lepiej nie pokazywać że ma sie swoje bo juz nie przyniosą, cewnik założyli mi od razu po decyzji o cięciu, środki przeciwbólowe dają chociaż trzeba o tym powiedziec że sie chce, synek był cały czas ze mną na oddziale położniczym, a gdy nie miałam siły sie nim zająć bez problemu brały go do siebie na kilka godz, wyszłam na 5 dobe, powodzenia. Odpowiedz Link