smilodona 17.11.06, 13:30 Czy ktores z Was tworzy sie bliznowiec z blizny cesarkowej? Bo mnie tak. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aguniaxxx Re: bliznowiec 20.11.06, 10:13 Tak, niestety zrobił mi się bliznowiec, ma grubosć 3 mm. Smarowałam Contratubexem i blizna jest jakby mniej wypukła. Jestem prawie 9 m-ce po cc. Odpowiedz Link
agusia_ra Re: bliznowiec 17.12.06, 11:19 tak, niestety też mam bliznowiec równiż ok 3mm,przyznaje mało smarowałam cotratubexem, wydaje mi się jakby jasniało,10 mc po cc Odpowiedz Link
oyate Re: bliznowiec 17.12.06, 16:41 Po mojej pierwszej cesarce zrobił mi się paskudny bliznowiec na, który w niektórych miejscach dochodził do szerokości 1 cm. Obecnie jestem 9 miesięcy po drugiej cesarce i również utworzył mi się bliznowiec tylko, że z jednej strony blizny i już nie taki szeroki. Dziękuję, że podałyście nazwy kremów czy masci. Muszę spróbować. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
lena691 Re: bliznowiec 18.12.06, 15:43 Dziewczyny co to jest blliznowiec? Przerośnięta blizna? Moja blizna jest twarda okropnie, rozszerza się a na górze ściąga mi skórę. do tego wszystkigo jest pionowa! Odpowiedz Link
oyate Re: bliznowiec 19.12.06, 00:24 Typowy bliznowiec ma postać gładkiej, wyraźnie uniesionej ponad powierzchnię ciała, twardej blizny o różowym zabarwieniu. Obecność takiej zmiany na skórze stanowi zwykle dla chorego ogromny problem kosmetyczny Bliznowiec może powodować swędzenie i ból, a niekiedy jest bardzo czuły na dotyk Bliznowiec niekiedy powoli zwiększa swoje rozmiary przyjmując formę wyrośli na skórze Rozwój bliznowca jest wynikiem nieprawidłowego procesu gojenia się rany, w czasie którego powstają zbyt duże ilości kolagenu – białka odpowiedzialnego za prawidłowy wygląd blizny. Skłonność do tworzenia bliznowców jest cechą bardzo indywidualną i niewątpliwie dziedziczną. Odpowiedz Link