Dodaj do ulubionych

bliznowiec

17.11.06, 13:30
Czy ktores z Was tworzy sie bliznowiec z blizny cesarkowej? Bo mnie tak.
Obserwuj wątek
    • aguniaxxx Re: bliznowiec 20.11.06, 10:13
      Tak, niestety zrobił mi się bliznowiec, ma grubosć 3 mm. Smarowałam
      Contratubexem i blizna jest jakby mniej wypukła. Jestem prawie 9 m-ce po cc.
      • agusia_ra Re: bliznowiec 17.12.06, 11:19
        tak, niestety też mam bliznowiec równiż ok 3mm,przyznaje mało smarowałam
        cotratubexem, wydaje mi się jakby jasniało,10 mc po cc
        • oyate Re: bliznowiec 17.12.06, 16:41
          Po mojej pierwszej cesarce zrobił mi się paskudny bliznowiec na, który w
          niektórych miejscach dochodził do szerokości 1 cm.
          Obecnie jestem 9 miesięcy po drugiej cesarce i również utworzył mi się
          bliznowiec tylko, że z jednej strony blizny i już nie taki szeroki. Dziękuję,
          że podałyście nazwy kremów czy masci. Muszę spróbować.
          Pozdrawiam!
          • lena691 Re: bliznowiec 18.12.06, 15:43
            Dziewczyny co to jest blliznowiec? Przerośnięta blizna? Moja blizna jest twarda
            okropnie, rozszerza się a na górze ściąga mi skórę. do tego wszystkigo jest
            pionowa!
            • oyate Re: bliznowiec 19.12.06, 00:24

Typowy bliznowiec ma postać gładkiej, wyraźnie uniesionej ponad powierzchnię
              ciała, twardej blizny o różowym zabarwieniu. Obecność takiej zmiany na skórze
              stanowi zwykle dla chorego ogromny problem kosmetyczny
              Bliznowiec może powodować swędzenie i ból, a niekiedy jest bardzo czuły na
              dotyk
              Bliznowiec niekiedy powoli zwiększa swoje rozmiary przyjmując formę wyrośli na
              skórze
              Rozwój bliznowca jest wynikiem nieprawidłowego procesu gojenia się rany, w
              czasie którego powstają zbyt duże ilości kolagenu – białka odpowiedzialnego za
              prawidłowy wygląd blizny. Skłonność do tworzenia bliznowców jest cechą bardzo
              indywidualną i niewątpliwie dziedziczną.
              • lena691 Re: bliznowiec 19.12.06, 10:34
                Dzięki.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka