mamaols 09.01.09, 21:55 Czy jest taka możliwość? Gdzie i za ile? Czy mogę po prostu odmówić rodzenia sn, podpisać papier i zrobią mi cc? Za pierwszym razem miałam z konieczności i teraz tez chcę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dworska1 Re: OLSZTYN - cc na życzenie 12.01.09, 09:46 W szpitalu wojewódzkim istnieje cos takiego, jak cc z przyczyn psychologicznych, czyli lęku przed porodem naturalnym. Skierowanie bez łaski wydaje szpitalny psycholog po krótkiej rozmowie. W żadnym razie nie decyduj się na poród w szpitalu miejskim!!!! Tam bagatelizuja nawet ewidentne wskazania do cc. Odpowiedz Link
miska-moniska Re: OLSZTYN - cc na życzenie 28.01.09, 20:11 No właśnie ja też jestem zainteresowana tematem. Któraś z Was się orientuje co jak i za ile? I czy serio ten psycholog funkcjonuje? I bez żadnego problemu wydaje zaświadczenia? Odpowiedz Link
miska-moniska Re: OLSZTYN - cc na życzenie 29.01.09, 12:07 tak jestem z Olsztyna, pozwoliłam sobie napisać do Ciebie na prv, więc sprawdz poczte Odpowiedz Link
derkowska Re: OLSZTYN - cc na życzenie 15.03.09, 17:18 Witam Czy ja też mogłabym dostać ewentualne namiary Odpowiedz Link
female-pl Re: OLSZTYN - cc na życzenie 26.03.09, 19:51 Ja tez jestem moooocnooo zainteresowana tematem. Poród przede mną ale w żadnym wypadku nie chcę rodzić naturalnie. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link
mamaols Re: OLSZTYN - cc na życzenie 02.04.09, 18:40 Jestem już po drugim cc W wojewódzkim robi się prawie same cc; na kilkadziesiąt cesarek przypada kilka porodów naturalnych! Sporo jest z powodów "psychologicznych". Warto zapytać o to swojego lekarza prowadzącego, jeżeli to dobry lekarz, to uczciwie powinien poinformować o takiej możliwości. Odpowiedz Link
miska-moniska Re: OLSZTYN - cc na życzenie 22.05.09, 19:34 Ja miałam cc z powodów psychologicznych. Ogólnie super - po 3 dniach brałam 1 paracetamol na dobę i bez problemu zajmowałam się córką. Ja jestem super zadowolona Odpowiedz Link
whisky7 Re: OLSZTYN - cc na życzenie 24.05.09, 19:22 Dziewczyny, a jak wyglada tam kwalifikacja do porodu? Umawiaja na termin? Rozmawia się z ordynatorem czy z lekarzem dyżurującym? Odpowiedz Link
dobixx Re: OLSZTYN - cc na życzenie 07.07.09, 15:50 jestem z Olsztyna, moją ciążę prowadzi lekarz ginekolog który pracuje w Szpitalu Wojewódzkim i na moją prośbe o cc kategorycznie odmawia mówiąc że nie ma u mnie wskazań.Dał namiary na psychologa który może wydać zaświadczenie o tzw tokofobii ale powiedział że i tak ostateczne zdanie nalezy do ginekologa więc żebym na dużo nie liczyła... Odpowiedz Link
uniqu-exxx Re: OLSZTYN - cc na życzenie 15.10.09, 12:58 Czy mogłabyś mi podać namiary na tego psychologa? i czy to musi być koniecznie psycholog pracujący w szpitalu, którym bedę rodziła? Chyba też zdecyduję się na wojewódzki, dużo dobrego słyszałam, tylko nie wiem czy się dostane, bo podobno pierwszeństwo mają ciąże trudne i zagrożone Odpowiedz Link
anecik202 POMOCY 04.04.13, 22:19 dziewczyny jesli ktorakolwiek cos wie na ten temat prosze napiszcie do mnie na prywatnym!!!! Rodze za miesiac i mam bariere nie do pokonania naprawde musze znac wiecej szczegolow!!!! Odpowiedz Link
ilona5663 Re: POMOCY 13.02.14, 19:23 Kobietki, jeśli rodziłyście poprzez CC, to proszę dajcie znać jak to załatwić, czy wystarczy pójść do psychologa w Szp. Woj., co mówić. Za miesiąc rodzę i bardzo się boję porodu SN. Odpowiedz Link
rozalka81 Re: POMOCY 14.04.14, 22:35 Naprawde w Olsztynie wystarczy papier od psychologa? Ja myślałam, że tylko psychiatra się liczy. Bo to lekarz. Psycholog nim nie jest. Ja miałam cc z powodu tokofobii ale w Poznaniu. zaświadczenie o fobii wydał psychiatra. Nie był z mojego szpitala. Odpowiedz Link