aand 31.12.04, 21:13 Ciekawe czy w Guciowie sylwester geografów? Ach, pięknie powspominać piękną krainę... Szczęśliwego Nowego )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: Guciów 01.01.05, 11:36 Nie sądzę aby był tam bal dla grona geografów, co najwyżej był bal "otwarty" dla wszystkich. Może mają strone internetową. m Odpowiedz Link
czuk1 .......... 01.01.05, 11:40 Aandzie - też życzę Ci wszelkiej pomyślności i dobrego zdrowia - Odpowiedz Link
benia30 Re: Guciów 01.01.05, 23:37 aand napisał: > Ach, pięknie powspominać piękną > krainę... > W starym roku miło powspominać, a może w nowym roku czas tę piękną krainę odwiedzić??? pozdrawiam noworocznie Odpowiedz Link
arwen.a Re: Guciów 01.01.05, 23:42 Sylwester geografów! no, no! Aand, czy możesz zdradzić o jakich geografach wspominasz? I to jeszcze na Roztoczu! marzenia... Odpowiedz Link
januszx Re: Guciów 05.01.05, 12:42 Też mnie ta sprawa zainteresowała , czyżby chodziło o położny w sąsiedztwie Zagrody Guciów zamiejscowy Osrodek UMCS? chętnie dowiedziałbym się więcej szegółów w tym temacie Pozdrawiam J Odpowiedz Link
asica74 Re: Guciów 06.01.05, 22:48 www.guciow.pl/ wklejam link i jednoczesnie sie witam! Pochodze z Zamojskiego, wiec z checia bede was poczytywac, jesli mozna? W Guciowie bylam kilka razy i za kazdym razem, zaluje ze nie moge zostac dluzej... Odpowiedz Link
benia30 Re: Guciów 07.01.05, 01:19 asica74 napisała: > z checia > bede was poczytywac, jesli mozna? > Asiczko tutaj pisać też można. Z chęcią "Cię" poczytamy, bo skoroś z Zamojskiego to i wspomnień masz wiele??? pozdrawiam Odpowiedz Link
hubert_zam1 Re: Guciów 07.01.05, 08:36 A nom...wielu ludzi z tego co wiem mieszkalo w tych rejonach i sie wyprowadzilo, ja zreszta tez. Jednak oklice sa piekne, ale niestety nie przyszlosciowe. Jedyna spolka dajaca jakas prace to LHS, jak to kiedys powiedziala moja znajoma: "...Matka Kolej zywicielka" -cos w tym jest Odpowiedz Link
januszx Re: Guciów 08.01.05, 14:16 Dosonale Cię rozumiem Asico)), wspomne o nie zapomnianych eskapadach nad Wieprzem...super! Pozdrawiam J Odpowiedz Link
asica74 Re: Guciów 09.01.05, 19:00 jezeli tak o guciowie i wspomnieniach, to moze napisze kilka slow. Pochodze z Tomaszowa Lub, wiec stamtad jest rzut beretem na samo roztocze. Lubie tereny polozone wokol miasta, pagorkowatosc terenu, kolory wiosna, czy jesienia. Ale mysle, ze nie docenialam tego dostatecznie, bo odkad wyjechalam na studia, a pozniej i dalej, bardzo brakuje mi takiego swojskiego rozmachu jaki jest wlasnie na roztoczu. Przyznam sie ze malo Roztocze znam, tj, znam Susiec, Zwierzyniec, Guciow, etc, ale wiem, ze sa miejsca tak urocze, ze... na przyklad taki Wieprz, widzialam tyle zdjec, a nigdy tam nie bylam! Skandal, prawda? Tu gdzie gdzie obecnie mieszkam, wielokroc brakuje mi mozliwosci wyjsca na spacer, taki wsrod pol i pagorkow... chyba sie rozklejam! Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziekuje za przywitanie! Odpowiedz Link
czuk1 Re: Guciów 10.01.05, 09:14 Wpadaj do nas , na nasze forum. A także inne fora roztoczańskie i blogi usersa1 oraz januszax (ze zbiorem zdjeć) na stronach Gazety Wyborczej. Pozdrawiam Cie i zapraszam do wspomnień - mariusz Odpowiedz Link
stief Re: Guciów 11.01.05, 19:12 asica74 napisała: > Pochodze z Tomaszowa Lub, wiec stamtad jest rzut beretem na samo roztocze. A ja z Lubyczy Królewskiej... kto wie..? Może się znamy nawet? Miło spotkać Krajankę na forum Roztocze! A ja mieszkam w tej chwili w mieście trochę większym od Tomaszowa, ale zieleni, gór i wody mam w okolicy mnóstwo. A może wkrótce w mieście będę tylko pracował, a mieszkał wśród zieleni..? Życzę miłych wrażeń na Forum, a moje prywatne zdanie jest takie, że... dobrze trafiłaś Asico74!!! Pozdrawiam - Stief72. Odpowiedz Link
asica74 Re: Guciów 14.01.05, 21:30 z Lubyczy??? Kurcze, mam znajmomych w Lubyczy! Hm... a chodziles moze do Liceum Glowackiego w Tomaszowie? Dzieki za przywitanie, wszystkim! I Beni,i blotniarce i tobie! Bardzo lubie droge z Lubyczy w strone Jarczowa. Gdy jestem w domu (rzadko ) to pozyczam samochod od mojego brata i sobie tam pomykam Bardzo tu milo na tym forum! Aha, moze wkleje kilka zdjec z mojego roztocza... macie bloga, czy cos? A jezeli tak, to co musze zrobic, by sie tam zakwalifikowac? Sciskam milosnikow moich stron! Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Witaj Asico! 11.01.05, 22:32 asica74 napisała: I ja Cie rowniez witam na tym forum, Asico! Roztocze jest urocze, ja mialam ostatnio szczescie znow je zobaczyc po latach - i choc czasem konfrontacja wspomnien z dziecinstwa z rzeczywistoscia byla smutna, warto bylo... Pisuj tutaj, prosimy, i opisuj znane Ci okolice Tomaszowa Lubelskiego - moze skusisz innych forumowiczow do wybrania sie w te i inne miejsca Ci bliskie? Pozdrawiam, B. Odpowiedz Link