swiatlo 12.11.04, 20:12 Widzę że forum podumiera. No cóż, nic nie trwa wiecznie. Ja jednak się deklaruję że wciąż tu jestem. Najwyżej będę gadał sam ze sobą, co zresztą i tak przez całe życie robiłem i w czym jestem dobry. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiatlo Re: Światło still going strong 12.11.04, 20:17 swiatlo napisał: > Cześć Światło, co słychać? Aaa, jakoś leci... A u ciebie? Odpowiedz Link
swiatlo Re: Światło still going strong 12.11.04, 20:18 swiatlo napisał: > swiatlo napisał: > > > Cześć Światło, co słychać? > > Aaa, jakoś leci... > A u ciebie? Noo, jakby kwasota mniej paliła i ścięgna mniej dokuczały, to byłoby znośnie... > Odpowiedz Link
swiatlo Re: Światło still going strong 12.11.04, 20:18 swiatlo napisał: > Noo, jakby kwasota mniej paliła i ścięgna mniej dokuczały, to byłoby > znośnie... Aa, no tak, no tak.... Odpowiedz Link
ertes Re: Światło still going strong 12.11.04, 20:18 No taaak... pora deszczowa w Oregonie... wszyscy siedza zamknieci w domach. Nie ma z kim gadac to choc z samym soba ;) Odpowiedz Link
ani-ta czesc swiatlo:) 12.11.04, 20:19 moge robic za echo... jesli tylko chcesz?:) u nasz dluuuugi weekend:) kupilam dzisiaj 6krzaczkow malin - kazdy innej odmiany... wszystkie owocujace wielokrotnie w sezonie... mniaaaaammmmm... zasadzilam wlasnorecznie, opisalam (tez wlanorecznie:P) i juz sie wiosny doczekac nie moge!:))))) ale to byl tylko wkret.... pozniej bede echowala... jesli tylko chcesz:) a.:))))) Odpowiedz Link
swiatlo Maliny są dobre 12.11.04, 20:24 ani-ta napisała: > moge robic za echo... jesli tylko chcesz?:) > > u nasz dluuuugi weekend:) > kupilam dzisiaj 6krzaczkow malin - kazdy innej odmiany... wszystkie owocujace > wielokrotnie w sezonie... mniaaaaammmmm... zasadzilam wlasnorecznie, opisalam > (tez wlanorecznie:P) i juz sie wiosny doczekac nie moge!:))))) Nie wiem co się dzieje, może coś o tym wiesz. Posadziłem, to znaczy żona posadziła, winogrona. Pięknie się rozrastają na wszystkie strony, już mam cały baldachim nad tylnym patio. Jest tylko jeden feler. Otóż niby to owocują, ale te owoce natychmiast usychają zanim w ogóle dojrzeją. I miałem całą masę tych uschniętych strąków, takich małych czarnych i suchych kuleczek zamiast owoców. A poza tym to rośnie idealnie. Ki cholera? Odpowiedz Link
starypierdola Napisz cos o tym trucku. 12.11.04, 20:57 Ile mil masz zaliczone? Jak Ci sie jezdzi? Stale myslisz ze Dodge lepszy od nowych Fordow? Ile Ci pali? Masz 'towing package'? Probowales cos tow? SP Odpowiedz Link
swiatlo Re: Napisz cos o tym trucku. 12.11.04, 21:28 starypierdola napisał: > Ile mil masz zaliczone? Jak Ci sie jezdzi? Stale myslisz ze Dodge lepszy od > nowych Fordow? Ile Ci pali? Masz 'towing package'? Probowales cos tow? Nie wiem czy nowe Fordy są lepsze. Nawet za bardzo nie chcę wiedzieć, bo już kupiłem więc muszę być zadowolony z tego co mam. Porównanie jest jednak takie, że F-150 za podobną cenę, czyli jakieś 24K, nie oferują quad cab, a jedynie extended cab, które jest maleńkie i poza zakupami to osoby tam raczej nie wciśniesz. Natomiast u mnie jest więcej miejsca niż w niejednym sedanie i wożę komfortowo całą 6-cio osobową rodzinę. Poza tym mój przyszedł ze wszystkimi bajerami jakie można sobie wyobrazić, podczas gdy F-150 w tej cenie tych bajerów nie ma. Wada jest jednak taka, że RAM 1500 żre benzynę jak opętany. Pocieszenie jest jednak że F-150 podobno żre tyle samo. Tak więc na razie lubię tego trucka. Żre bo żre, wielki jak krowa, ale komfortowy. Pewnie dla mnie samego lepsza byłaby Tacoma albo Frontier, pewnie mniej by żarły, ale moim celem jest zakup używanego trailera żebym wreszcie mógł sobe kruzować po Ameryce. To jest moim marzeniem. A moja krowa choć pali jak bydlę, to i tak mniej niż przeciętny RV. A czy jest coś piękniejszego niż kruzowanie tysięcy mil trailerem, od stanu do stanu, pustynie, lasy, góry, znowu pustynie, znowu góry itd ? Odpowiedz Link
starypierdola Wiesc gminna niesie ze Fordy .... 12.11.04, 21:37 ... rdzewieja znacznie szybciej niz Dodge, co chyba jest szczegolnie wazne u Ciebie. Wiec nie jest tak zle. A i zuzycie paliwa w Dodge tylko nieznacznie wieksze. No i jak masz duza przyczepe to to zuzycie tak duzo nie rosnie. Jaki masz silnik (HP)? SP Odpowiedz Link
swiatlo Re: Wiesc gminna niesie ze Fordy .... 12.11.04, 21:52 Ma silnik 4.7 l, może ciągnąc do 9000 ft. A co do HP to nie wiem... Zamierzasz sobie sprawić jakiegoś pickupa? Odpowiedz Link
starypierdola Re: Wiesc gminna niesie ze Fordy .... 13.11.04, 04:10 Niedawno sprzedalem mego F150. Nie zebym byl niezadowolony, ale 'zmienilem profil'. Sam zobaczysz jak 'dorosniesz'. Starsi panowie wola sportowe samochody :))) SP Odpowiedz Link
swiatlo Re: Wiesc gminna niesie ze Fordy .... 13.11.04, 04:42 > Sam zobaczysz jak 'dorosniesz'. Starsi panowie wola sportowe samochody :))) Chick magnet? Odpowiedz Link
ertes Re: Wiesc gminna niesie ze Fordy .... 13.11.04, 04:47 > Chick magnet? > Chick magnet gdy ma sie 25 lat. Teraz to przedluzenie pewnej czesci ciala... Odpowiedz Link
ertes Tylko nie dawaj zonie bo moze byc tak 13.11.04, 07:06 przychodzi zona do domu, maz siedzi w sypialni. Zona pyta sie meza czy widzial pogiet 100 dolarow, maz mowi "nie", ona wyjmuje stowe, gniecie i rzuca na stol ale zaraz pyta czy widzial pogiete 200 dolarow. Maz troche zdziwiony ale mowi "nie', zona wyjmuje dwie stowy, gniecie i rzuca na stol i znow pyta meza czy moze widzial pogiete 500 dolarow. maz juz bardzo zdziwiony ale mowi ze nie, sytuacja sie powtarza, zona wyciaga 500 dolarow z torebki, gniecie i rzuca na stol ale znow sie pyta meza czy widziales pogiete 50 tysiecy dolarow, maz prawie w oslupieniu mowi 'nie', na co zona odpowiada to idz zobacz sobie do garazu. Odpowiedz Link
ani-ta Re: Maliny są dobre 12.11.04, 22:01 oj swiatlo:) ze mnie wiecej niz poczatkujacy ogrodnik... hmm... dobra! przyznam sie;) to byly pierwsze maliny jakie zasadzilam w zyciu! <wczesniej upewnilam sie u sprzedawcy - jak to fachowo zrobic:P i... dobrze znalam teorie;)))> mam nadzieje, ze przyjaciel, ktory mi to zadanie zlecil - bedzie zadowolony:))) a.:)))))) Odpowiedz Link
ertes Sie kurwa w pale nie miesci :((((( 12.11.04, 21:55 MIAMI — Police used a stun gun on a 6-year-old boy in his principal's office because he was wielding a piece of glass and threatening to hurt himself, officials said Thursday. The boy, who was not identified, was shocked with 50,000 volts on Oct. 20 at Kelsey Pharr Elementary School. Principal Maria Mason called 911 after the child broke a picture frame in her office and waved a piece of glass, holding a security guard back. When two Miami-Dade County police officers and a school officer arrived, the boy had already cut himself under his eye and on his hand. The officers talked to the boy without success. When the boy cut his own leg, one officer shocked him with a Taser (search) and another grabbed him to prevent him from falling, police said. He was treated and taken to a hospital, where he was committed for psychiatric evaluation. "By using the Taser, we were able to stop the situation, stop him from hurting himself," police spokesman Juan DelCastillo told The Miami Herald. Odpowiedz Link
morsa swiatlo... 13.11.04, 01:12 OK, dobrze, ze jestes... Czyli... nic w przyrodzie nie ginie, Pisz, lubie czytac Twoje posty, chociaz nie zawsze podzielam Twoje poglady... Odpowiedz Link
swiatlo Re: swiatlo... 13.11.04, 01:15 morsa napisała: > Pisz, lubie czytac Twoje posty, > chociaz nie zawsze podzielam Twoje poglady... Ja też nie zawsze podzielam swoje własne poglądy. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Swiatlo... 13.11.04, 01:16 We mnie masz zawsze wiernego czytelnika. Choc piszesz kontrowersyjnie to piszesz wiecej niz trzy slowa... I ciekawie. K. Odpowiedz Link
maria421 Re: Swiatlo... 13.11.04, 13:54 Siem zglaszam i ja na apel, troche w zadyszce, bo ogrodek jeszcze nie przygotowany do zimy, a tu albo pada, albo wieje. Roze musze przyciac i przykryc na zime. Ktos chetny do pomocy? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Mario,,, 13.11.04, 17:35 maria421 napisała: > Siem zglaszam i ja na apel, troche w zadyszce, bo ogrodek jeszcze nie > przygotowany do zimy, a tu albo pada, albo wieje. Roze musze przyciac i > przykryc na zime. Ktos chetny do pomocy? Mam naostrzony sekator i chochola. Tylko daj znac. K. Ogrodnik. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Światło still going strong - happy birthday! 15.11.04, 00:17 Rozumiem ze szescdziesiatka Tobie stuknela? Wszystkiego naj... (dla Ciebie i ciezarowki). Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
swiatlo Jeszcze nie, jeszcze nie.. 15.11.04, 07:15 luiza-w-ogrodzie napisała: > Rozumiem ze szescdziesiatka Tobie stuknela? > Wszystkiego naj... (dla Ciebie i ciezarowki). Jeszcze mam 14 lat do tego czasu... Odpowiedz Link
lalka_01 Re: Jeszcze nie, jeszcze nie.. 15.11.04, 09:01 ale to nic, mozna juz zaczac swietowac. Odpowiedz Link
starypierdola Ty, Lalka, z mego sasiada nie driwj! 15.11.04, 09:12 W Oregonie czlowiek w jego wieku to chlop ze az palce lizac!! No i zwroc uwage ze stal sie 'Born Again Christian" w tym samym wieku co Prez. Bush! Czyli ze za 15 lat ...... no nie, prezydentem nie moze byc bo w Ameryce nie urodzony! :)) SP Odpowiedz Link
lalka_01 Re: Ty, Lalka, z mego sasiada nie driwj! 15.11.04, 09:16 a Ty myslisz, ze w dojczlandzie to inaczej niz w Oregonie? ;-) Odpowiedz Link
starypierdola Inaczej, inaczej. Same chuderlaki! 15.11.04, 09:20 Pala, nie pija, do kosciola nie chodza.... I podniecaja sie niezdrowo na Sankt Puli zamiast o zony zadbac! :))) SP Odpowiedz Link