Dodaj do ulubionych

nasza chudzinka, czyli...

15.07.04, 19:14
strona "Macochy wink" na diecie wink
Nie wydaje Wam się, Moje Drogie Wiedźmy, że czas byłoby coś wrzucić na ruszt?
Chyba prócz wpisów do Księgi Gości, nic nowego się nie pojawiło? (jeśli
przegapiłam, to pardon!). A może by tak uaktualnić co nieco, poszperać w
necie (ciekawe artykuły itd.), może od siebie coś skrobnąć?
Jak myślicie, dobry pomysł? I co na to kochana jayn? wink Bo rozumiem, że to
nasz spec od www?
Widziałam kiedyś takie odjazdowe gify z wiedźmami na miotle, czarownice
przecudne - mogę wyszperać linka.
Dajcie znać co myślicie o tym pomyśle!

pozdrawiam
lida
Obserwuj wątek
    • lideczka_27 ku pokrzepieniu serc 15.07.04, 19:49
      specjalnie dla was wink))

www.wprost.pl/ar/?O=53746&C=57
      • jayin Re: ku pokrzepieniu serc 16.07.04, 09:06
        Lideczko - ja nie mam teraz czasu, żeby sama grzebać w necie (w domu na razie
        sieci brak niestety, a w pracy - za dużo pracy smile - ale jeśli podeślecie mi
        jakieś linki/artykuły/swoje teksty - to mogę to na stronę szybciutko wrzucić
        bez problemu smile

pozdr.
        (czekają na Godota - tzn. na weekend smile

J.
        • nooleczka Re: ku pokrzepieniu serc 16.07.04, 10:33
          Noooo, np. ten tekst o uniewinnieniu macochy królewny Śnieżki jest świetny!!!!!
          big_grin big_grin big_grin
          Moznaby go było wrzucic na stronkę.
      • jayin Bajki - znak czasów :-) 16.07.04, 11:04
        smile

a tak BTW.
        coś z tą "poprawnością polityczną" faktycznie jest w tych wszystkich bajkach,
        utworach - charakterystycznych dla wcześniejszych dziesięcioleci...

cóż. signum tempores smile

Za jakiś czas w bajkach dla skrajnie prawicowych rodzinnie dzieci - zapewne
        macocha jest ojczymem, w dodatku należącym do partii lewicowej, zamiast jabłka
        wciska Śnieżce łapówkę, a biedną Śnieżkę - dzielną byznesłomen, zamykają do
        więzienia, po uprzednim postawieniu jej przed Komisją Śledczą, w której w
        charakterze Krasnoludków zasiadają Poważni Przedstawiciele prasy i telewizji...
        wink

Tak swoją drogą - ciekawa jestem jakie bajki będą "na tapecie" za np. 20-30
        lat...
        (to już chyba wnukom czytać będę smile
    • lideczka_27 Re: nasza chudzinka, czyli... 18.07.04, 20:33
      PODCIĄGAM; wiem, że wakacje, że urlopy, ale może się komuś zechce? Ja coś
      wyszperałam, tylko nie wiem, czy dotarło. Jayin?

pozdrawiam
      lida
      • jayin Lideczko 19.07.04, 09:49
        lideczka_27 napisała:

> PODCIĄGAM; wiem, że wakacje, że urlopy, ale może się komuś zechce? Ja coś
        > wyszperałam, tylko nie wiem, czy dotarło. Jayin?

Lideczko - dotarło smile Jest już na stronie - dałam to do działu "Dzieci".
        Chyba, zeby przeniesc to gdzie indziej? Jak myślisz?

A mojego mejla dostałaś na konto gazetowe?

(ja niestety na razie nie mam urlopu...sad BYĆ MOŻE we wrześniu coś się uda
        wyurlopować suspicious)

J.
        • lideczka_27 Re: Lideczko 19.07.04, 20:41
          Jayin, jak odpalam „download”, to mi się to co Ci wysłałam w wordzie odpala
          oraz cała reszta (linki o zupełnie innych rzeczach) i nie ma to ładu i składu.
          Nie wiem czy tylko jak tak mam? Lamer jestem, a widzę dokładnie to, co Ci
          wysłałam i to w takiej formie. Ten artykuł niech zostanie w "dzieciach", ale
          resztę wywal, ja pomyślę gdzie. I przerób na „zobacz więcej” tak jak w tym
          artykule powyżej, co?
          Tam Ci wysłałam dwa linki do książek, tzn. myślałam o czymś w rodzaju "warto
          przeczytać", "recenzje", czy "co każda macocha wiedzieć powinna wink" itd. no i
          opisać te dwie pozycje, jakie można zakupić - linki podałam. I jest tam jeszcze
          link do artykułu Wojciecha Eichelbergera "Jestem macochą". Nie kopiowałam tego
          do worda, tylko link dałam, byś do nas na stronę wrzuciła ten artykuł, podała
          autora itd. To się nadaje to „psychologii”.
          Wiesz co? Te recenzje opracuję dziś. Poczta mi szwankuje to piszmy tu.
          Dodatkowa korzyść taka, że wątek tak szybko nie spadnie i może jeszcze
          dziewczyny coś fajnego wyszperają?
          Aaa! Do „dzieci” wrzuć ten krótki tekst, do którego podałam linka w poście
          wyżej „ku pokrzepieniu serc”. Myślę, że się nadaje. A ja myślę nad zadaniem
          domowym dla macoszek, którym by się chciało trochę popisać. Może wątek
          tematyczny, zebrać trochę opinii i na podstawie tego zredagować jakiś tekst?
          MOŻE KTÓRAŚ Z WAS DZIEWCZYNY MA FAJNY POMYSŁ, O CZYM ZBIOROWO MOGŁYBYŚMY
          POPISAĆ? No wiecie, jakaś konkretna historyjka i jak to wyglądało w
          poszczególnych przypadkach lub poważniej: np. konkretny problem i różne
          widzenie tej samej sprawy, rady itd.
          Jayin, możesz na stronki wrzucać gify?

Pozdrawiam
          lida

PS. Jayin, będąc na stronie nie mogę wejść na forum przez linka, który jest na
          samej górze z lewej strony - nie działa. Możesz to sprawdzić?
          • lideczka_27 Re: Lideczko 19.07.04, 20:46
            Jayin, jak się wejdzie do linkowni (dział z linkami), to one nie działają!
            Kieruje na jakąś gazetową stronkę a nie na nasze forum itd.
            • jayin Aktualyzacje :-) 20.07.04, 10:49
              Linki już działają (kiedys Gazeta zmieniała linkowanie i ja nie wymieniłam na
              stronie linkow, ale juz jest OK).

Tamten tekst juz od paru dni jest na "Dzieciach"smile (z wątku "Ku pokrzepieniu
              serc"smile

"Rodzina zrekonstruowana" jest w formie .doc (nie wycielam wtedy z niej
              ostatnich linijek, ale teraz juz jest OKsmile - bo na razie nie mam czasu robic z
              tego osobnej strony...uncertain

Link do artykułu "Jestem macochą" jest juz w "Psychologii".

Czekam wiec na opracowanie recenzji - pewnie przyda sie osobny dzial w menu
              np. "Publikacje" albo "Recenzje".

no a na razie - praca..............
              • triss.m Re: Aktualyzacje :-) 20.07.04, 22:24
                Jayin nie dziala link ten od Lideczki - 'jestem macocha' czy jakos tak, odsyla
                na nasze forum. wiem, ciezka robota byc webmasterem tongue_out userzy marudza i
                marudza
                wink pozdroofka
                • lideczka_27 Re: Aktualyzacje :-) 21.07.04, 00:24
                  triss.m napisała:

> Jayin nie dziala link ten od Lideczki - 'jestem macocha' czy jakos tak,
                  odsyla
                  > na nasze forum. wiem, ciezka robota byc webmasterem tongue_out userzy marudza i
                  > marudza
                  > wink pozdroofka

No właśnie. Nie mogłam wcześniej napisać, bo mnie wywalało z foruma uncertain Jayin,
                  jak se klikniesz w "zobacz więcej", to odsyła na forum, natomiast link w górnym
                  lewym rogu "forum" do forum nie odsyła. I przebacz, jeślim ślepa, ale gdzie
                  link do tego artykułu W. E.? W linkowni, gdzie jest "psychologia"? Nie widzę...
                  Nie przemęczaj się bidulko, jak będziesz miała chwilkę to tam zajrzyj wink

pozdrawiam
                  lidka
                  • jayin Re: Aktualyzacje :-) 21.07.04, 09:22
                    Spoko, spoko...smile
                    Nie męczę się, tylko po prosrtu nie mam czasusad net tylko na razie w pracyc,
                    bow domu chwilowo netu niet... I tak się plączę...wink
                    Zaraz zerknę co i jak.

pozdr.
                    Jsmile
                  • jayin Re: Aktualyzacje :-) 21.07.04, 09:29
                    Do "Jestem macochą" już działa link.
                    (jest to w "Psychologii" - artykuł z "Wysokich Obcasów")

"Rodzina zrekonstruowana" - w kwestii bajek smile już dawno siedzi podlinkowana
                    w "Dzieciach"

Lideczko - a "górny lewy" link w menu FORUM ma działać tak jak działa smile Tzn.
                    odnosi się do "wejściowej" strony opisującej forum. Tam będą jakieś wiadomości
                    zawsze o forum, nowe, stare, coś może o użytkowniczkach kiedyś. I na tej
                    stronie jest dopiero bezpośredni link pt. "Macochysmile" prowadzący na forum.

No. To chyba wszystko na razie działa smile
                    • atagag Re: Aktualyzacje :-) 21.07.04, 10:46
                      myślę, że mozna i to umieścić na naszej stronie

Wytyczne SN
                      Autor: mikawi
                      Data: 29.04.2004 15:40 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
                      jayin - może warto to umieścić na naszej stronce:

Alimenty - wytyczne SN z dn. 16.12.1987
                      users.nethit.pl/forum/read/tata/2374523/
                      Alimenty - wytyczne SN - ciag dalszy
                      users.nethit.pl/forum/read/tata/2377741/
                      Koszty egzekucyjne, a alimenty - ciekawa teza SN
                      users.nethit.pl/forum/read/tata/2374536/

Uchwała SN w sprawie egzekucji alimentów
                      users.nethit.pl/forum/read/tata/2374578/

Jeżeli już jest to przepraszam, nie doczytałam.
                      Pozdrawiam
                      • jayin Re: Aktualyzacje :-) 21.07.04, 10:52
                        Atagag - nie mogę otworzyć tych linków (podejrzewam ze są widoczne dopiero po
                        zalogowaniu na forum tamtym...).

Jeśli miałabyś czas i skopiowała treść tych podlinkowanych rzeczy do worda (ten
                        post mikawi i odpowiedz również) - to ja to wrzuce dzisiaj jeszcze na strone.

J.
                        • mikawi Re: Aktualyzacje :-) 21.07.04, 11:07
                          no niestety, problem forum wstroneojca polega na tym, że powyżej 10 strony jest
                          nie do otwarcia, a przytaczane linki weszły własnie w ten obszar sad
                          ewentualnie można zgłosic się do tamtejszego admina o pomoc w odzyskaniu tego
                          postu, bo informacje były dość przydatne
                          • mikawi Re: Aktualyzacje :-) 21.07.04, 11:24
                            a z linków może i ten dorzucę:
                            www.komornik.pl
                            • jayin Re: Aktualyzacje :-) 21.07.04, 11:32
                              mikawi napisała:

> a z linków może i ten dorzucę:
                              > www.komornik.pl

Komornik już jest dopisany (w "Prawie" i "Linkach") smile Dzięki Mikawi.
                              • lideczka_27 a to nie do wycięcia! ;) 21.07.04, 19:14
                                Obrazeczek, specjalnie dla Was, macoszki wink))))))

www.madzia.olp.pl/gify01/new/hexe_10.gif
                                • lideczka_27 tam była przewodnicząca... 21.07.04, 19:23
                                  a tu dobra wróżka, która zna lek na każdą bolączkę wink:
                                  www.madzia.olp.pl/gify01/gif78.gif
                                  i jeszcze jedna:
                                  www.madzia.olp.pl/gify01/new/with1.gif
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka