ciemnanocka 12.10.04, 00:02 Macoszki, moze pamietacie moj post... zostalam nieco zjechana... za dziecko z facetem z nie uregulowanymi sprawami. Wszystko sie zaczelo juz ukladac... Dziewczyny, poronilam... Tak cholernie mi zle Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natasza39 Re: troche of topic:( 12.10.04, 00:35 Oj wiem ze źle i wiem ze w takich chwilach nie za wiele pomagaja zwykle slowa pocieszenia. Slowa: "bedzie dobrze!", "nie przejmuj sie" itp brzmia trywialnie i glupio. Ale powiem ci cos co powiedzialam kiedys kumpeli, która ratujac w szpitalu piąta ciążę znów poroniła. Była załamana i stwierdzila ze ona chyba wogóle nie moze urodzic normalnego dziecka. Powiedzialam jej tak: Biologia w 99%-ach reguluje poronieniem wady płodu. Poronienie jest tak naturalne, jak menstruacja i ciaza. Pomysl, moze dziecko byloby po prostu chore. Wolałabys podtrzymac ciaze za wszelka cene i potem do konca zycia patrzyla na jego chorobe, cierpienie kalectwo. Urodzisz jeszcze zdrowe i piekne dziecko. widocznie nie byla na to jeszcze pora, nie ten czas. Moja kumpela jest teraz szczesliwoa matka zdrowego i pieknego chlopca, ktory rodzac sie wazyl 5 kg! Ciaze przechodzila bardzo dobrze. Uwazala ale nie przelezala w szpitalu ani jednego dnia. Na Ciebie tez przyjdzie pora. Teraz do lekarza dobrego idź niech Cie przebada czy ginekologicznie jest wszystko w porzadku. Tzn czy nie masz jakis wad uniemozliwiajacych dotrzymanie ciazy. Jesli jest tak to lecz sie w tym kierunku po prostu i bedzie wszystko dobrze. Jesli ginekologicznie jest w porzadku, to pomysl ze po prostu dzieciaczek musial byc chory i nie mógl sie urodzic. Nastepnym razem bedzie ok! Mysl pozytywnie! I jeszcze jedno. Mój ginekolog mowi, ze kazda kobieta jest w swoim zyciu kilka razy w ciazy i nawet o tym nie wie. To sa tzw poronienia samoistne. Odpowiedz Link
marta_urszula Re: troche of topic:( 12.10.04, 03:05 a ja niedawno o tobie myslalam. tak bardzo mi przykro. wiesz jest tutj takie piekne forum strata dziecka, gdzie dziewczyny, ktore satracily taki malenkie duszyczki wspieraja sie nawzajem, jak ci bardzo zle to zajrzyj tam. ja ciebie sciskam mocno i wysylam mojego aniola do ciebie. Odpowiedz Link
jayin Re: troche of topic:( 12.10.04, 08:59 Przykro mi bardzo (( Nie będę nic radzić, czy opowiadać banałów, które same czasem się na usta cisną... Przytulam cię ciepło... J. Odpowiedz Link
konkubinka Re: troche of topic:( 12.10.04, 09:05 Ciemnanocko Trzymam kciuki i tez polecam forum Agiblues.Podaje Ci link forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16556 pozdrawim i trzymaj sie cieplo, badz dzielna. Odpowiedz Link
lilith76 Re: troche of topic:( 12.10.04, 09:19 tak mi przykro... trudno nawet pocieszać, trzymaj się cieplutko. znam sporo kobiet, które straciły pierwszą ciążę i dziś mają dzieci, to jest powszechniejesze niż się przypuszcza, tylko nikt o tym nie mówi. będziesz jeszcze szczęśliwą mamą. Odpowiedz Link
femalespirit Re: troche of topic:( 12.10.04, 17:34 O moj Boze. Strasznie mi przykro (((. Przez mysl mi nie przeszlo, ze to sie moze tak skonczyc, wiec tym bardziej mi glupio w kontekscie mojej niegdysiejszej wypowiedzi. Zle, ze to sie zbieglo, nie chcialam Cie w zaden sposob skrzywdzic. Ja tez pierwsza ciaze tez stracilam, wiem, jaki to szok i bol. Pozwol sobie na rozpacz i zalobe, skorzystaj z forow, na ktorych sa inne kobiety w tej sytuacji. Mi to bardzo pomoglo. Staraj sie teraz byc dobra dla siebie, unikaj stresu, jak Twoje sprawy calkiem naprostuja, bedziesz spokojniejsza, poczujesz sie bezpiecznie, sprobujesz znowu. Za drugim razem na pewno sie uda. Odpowiedz Link
capa_negra Re: troche of topic:( 13.10.04, 09:55 O matko... przykre to bardzo. Ale pomyśl ... Dziewczyny moga mieć racje, że twój organizm nie był gotowy na ciązę czy tez maleństwo nie było zdrowe. Moja serdeczna koleżanka poroniła pierwsza ciąże - teraz mam 2 piekne, zdrowe i silne córeczki. Trzymaj siew ciepło, dbaj o siebie i nie watp, ze kiedys spełnia sie twoje marzenia. Odpowiedz Link
pom Re: troche of topic:( 13.10.04, 21:39 Ciemnanocko, tak strasznie mi przykro.(( Nie wiem, co Ci napisać. Po prostu przytulam się do siebie. Odpowiedz Link
ciemnanocka DZIEKUJE BARDZO!!! 14.10.04, 02:26 Dziekuje za cieple slowa. Wczoraj w nocy mialam zabieg, juz troche lepiej... Ale dobrze bedzie dopiero w kolejnej ciazy... I tutaj poczekamy na uregulowanie spraw, zalegalizowanie innych i... Musze dojsc do siebie, fizycznie, psychicznie i wtedy bedziecie trzymac kciuki Dziekuje Wam... Odpowiedz Link
marta_urszula Re: DZIEKUJE BARDZO!!! 14.10.04, 19:12 A teraz tez trzymam aby sie wszystko poukladalo i zebys ladnie doszla do siebie! Usciski. Marta Odpowiedz Link
lideczka_27 Re: troche of topic:( 14.10.04, 23:23 ciemnanocko, jeśli będziesz chciała się wypisać, pożalić, poprzeklinać, popłakać - pisz. Jestem z Tobą. pozdrawiam jak zawsze ciepło lidka Odpowiedz Link
leeya Re: troche of topic:( 17.10.04, 16:22 19 pazdziernika minie rok jak poronilam. Tego dnia moja Kuleczka bedzie miala poltora miesiaca. Zycie wynagradza nasze cierpienia, wierz mi. Trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie. Leeya Odpowiedz Link