kazia37 09.10.06, 11:20 nasza ex ostatnio powiedziała, ze nie życzy sobie aby M mówił do mnie macocha ( oczywiscie nikt tak do mnie sie nie zwraca, M mówi do mnie po imieniu)bo macocha jest wtedy kiedy matka nie żyje - i jak tu z taką dyskutować...... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anastazjapotocka Re: kolejna myśl ex:)) 09.10.06, 11:44 A jak dziecko - według ex - ma się do Ciebie zwracać? Macocha też by mnie wkurzyła. Po imieniu jest o.k. Odpowiedz Link
tarzynka Re: kolejna myśl ex:)) 09.10.06, 11:52 Ot, takie małe dziwactwa. Drobiazg tak naprawdę, nauczyłam się na takie prośby reagować: ok, nie będzie mówił. I nie wdawać się w tłumaczenia, że tego nie robi, czy w jakiekolwiek dyskusje. Bardzo pomaga na moje zdrowie psychiczne . Zresztą jak ex, to niech tatuś to załatwia, "macosze" nic do tego - co najwyżej tatusiowi mogę doradzić, jak poprosi o radę. Odpowiedz Link
lilith76 Re: kolejna myśl ex:)) 09.10.06, 12:28 Skoro ona ma się dzięki temu poczuć bardziej żywa... Odpowiedz Link
mamaadama4 Re: kolejna myśl ex:)) 10.10.06, 18:45 Ty się kazia lepiej przyznaj, że młody musiał mak od popiołu oddzielać po nocach, podłogi szorować i inne szykany kopciuchowe znosić. Nic dziwnego, że eksia bajeczkę sobie przypomniała i veto postawiła. Odpowiedz Link
kazia37 Re: kolejna myśl ex:)) 11.10.06, 11:29 oczywiście młody tyra a ja w papilotach z papierosem w buzi, maluje tipsy i oglądam telenowele brazylijską) Odpowiedz Link
mamaadama4 Re: kolejna myśl ex:)) 11.10.06, 11:31 I tak trzymać. Musimy za wszelką cenę bronic naszego wizerunku.)) Odpowiedz Link
anastazjapotocka Re: kolejna myśl ex:)) 11.10.06, 12:10 Nie, nie, nie!!! To się nie liczy, bo nie klęczał przy pracach kopciuchowych na grochu z rękami do góry (guzik mnie obchodzi, jak te prace miał wykonywać). Nie zapomnij mu schować szklanych pantofelków, jak się na bal karetą z dyni wybierze. I zawiadom Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami jak do tej karety myszki pozaprzęga!!! Kto mnie przebije? Odpowiedz Link
geos Re: kolejna myśl ex:)) 11.10.06, 13:50 może ja, jak powiem, że znam macocha który faktycznie każe pasierbom za karę klęczeć na grochu. Dzieci wiek 4,5 i 6. Dziewczynka i chłopiec. Dodam jeszcze jak dziecko siedzi przed tv zotwarta buzia to nasypał mu pieprzu do ust. No to jak? lepsze pomysły? Odpowiedz Link
anastazjapotocka Re: kolejna myśl ex:)) 11.10.06, 14:54 Rany, to trzeba gdzieś zgłosić, to jest bezmyślne, ponure znęcanie się nad dziećmi... Odpowiedz Link
kazia37 Re: kolejna myśl ex:)) 11.10.06, 15:31 kochane miał to być lekki temat a w wyskakujecie z makabreskami Odpowiedz Link
kazia37 inne bajki 11.10.06, 15:34 a znacie jakieś inne bajki z macochami bo mi jakoś nie przychodzi do głowy - tylko Jaś i Małgosia ale to nie macocha była tylko Baba Jaga) Odpowiedz Link
kleo1 Re: inne bajki 11.10.06, 15:45 oglądałam ostatnio śnieżke dla dorosłych z ... nie umiem napisać, z tą babką co w obcym grała, ale super film znaczy "macocha" była be i w ogóle psychicznie chora zdeczko była ale mniejsza o wiekszość Odpowiedz Link
claairee Re: inne bajki 11.10.06, 15:46 kazia37 napisała: > a znacie jakieś inne bajki z macochami bo mi jakoś nie przychodzi do głowy - > tylko Jaś i Małgosia ale to nie macocha była tylko Baba Jaga) ale to macocha ojca przekabaciła, zeby dzieci w lesie zostawił. Swoja drogą ci ojcowie to jacyś bezwolni w tych bajkach. Odpowiedz Link
kazia37 Re: inne bajki 11.10.06, 15:50 w wiekszości to oni jacyś tacy nieobecni - no cóż od wieków wiadomo mocachy górą Odpowiedz Link
claairee Re: inne bajki 11.10.06, 15:57 kazia37 napisała: > w wiekszości to oni jacyś tacy nieobecni - no cóż od wieków wiadomo mocachy gór > ą tak nie do konca nieobecni - jasia i malgosię ojciec sam wywozi i zostawia w lesie. Odpowiedz Link
kazia37 Re: inne bajki 11.10.06, 16:02 ale z innej strony - zadbał żeby duzo pierników zjadły) Odpowiedz Link
geos Re: kolejna myśl ex:)) 11.10.06, 16:13 osobiście nie, mojej sedecznej przyjaciólki męża, dzieci z pierwszego małżeństwa maja takiego kochającego macocha. Skubany każe mówic do siebie tato! Wspomniany mąz, zdaje sie juz zadziałał troche w tej kwestii ale wystarczy dodać, że dzieciak jak ma wracac do domu - z wizyty u ojca - to sika w rajstopki ze strachu. Odpowiedz Link
triss_m7 Re: kolejna myśl ex:)) 12.10.06, 10:22 Rany boskie Geos co Ty mowisz!? Dziwie sie ojcu tych dzieciakow, jakos marnie reaguje. Dlaczego nie zrobi konkretnych krokow zeby utrzec nosa durnemu macochowi?? Odpowiedz Link