Dodaj do ulubionych

spadek obrotow

13.09.05, 18:02
mam alfe 156 2.0. Zauwazylem ostatnio ze pry gwaltownym dodaniu gazu gdy
autko chodzi na wolnych obrotach te najpierw spadaja tak jakby sie dusil a
potem rosna. prosze. powiedzcie mi co to moze byc. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jakub998 Re: spadek obrotow 14.09.05, 11:20
      Pierwsze objawy choroby przepływomierzowej.. A na zimnym rownomiernie wchodzi
      na obroty ( podczas jazdy) czy tez go przydusza?
      • marazzz Re: spadek obrotow 14.09.05, 13:09
        jest dokladnie tak jak mowisz. czyli to przplywomierz? o matko boska!
        • hr.dracula Re: spadek obrotow 14.09.05, 13:55
          Świętej Rodzicielki nie łączyłbym z tym zjawiskiem - raczej wstrząsy na naszych
          duktach.
          A 400 zł to mam nadzieję - nie jest dla ciebie dramat.
          • marazzz Re: spadek obrotow 14.09.05, 16:01
            400? ja slyszalem w ASO ze 1000. jak 400 to jeszcze nie zle. nie trafilem na
            egzeplarz w dobrym stanie. teraz musze ja doprowadzic do porzadnego stanu.
            dzieki wam za rade
            • hr.dracula Re: spadek obrotow 14.09.05, 16:39
              Wymiana tego elementu w ASO to grzech !
              • marazzz Re: spadek obrotow 14.09.05, 16:50
                a gdzie to mozna kupic poza ASO? juz wiem ze te zaklady trzeba omijac szerokim
                lukiem. musze sie przyzwyczaic do nowej rzeczywistosci...
                • jakub998 Re: spadek obrotow 14.09.05, 23:43
                  Najlepiej pozyczyc przeplywke ( o ktorej wiesz, ze sprawna ) od jakiejs
                  zaprzyjaznionej instytucji (hehe moze to byc zaprzyjazniona alfa:-)) Wowczas
                  bedziesz wiedzial na 100% czy musisz kupowac. Poczatkowa faza uszkodzenia tego
                  malego diabelka jest czesto niewykrywalna na egzaminerze. Sam przez to
                  przeszedlem. Z niepotrzebna wymiana sondy. Ba! Nawet mi sie chcieli dobierac do
                  wtryskow i cewek zaplonowych. W koncu podmienilem przeplywomierz i alfa odzyla.
                  Napisz jakub998@interia.pl, to postaram Ci sie dac jakies namiary.
                  • indiana156-1.8 Re: spadek obrotow 15.09.05, 22:12
                    Dlaczego ten Bosch taką chałę odstawia!!!! W mojej Alfie już wymieniłem: sondę
                    lambda Boscha, silnik krokowy Boscha, czyściłem przepustnicę Boscha, cewki
                    zapłonowe Boscha już mi popękały, ale jakoś zaizolowałem i na razie chodzi,
                    kable zapłonowe Boscha szlag trafił (też poczyściłem, poizolowałem i na razie
                    chodzą dobrze), w alternatorze Boscha padły mi szczotki (wymieniłem), poduszki
                    powietrzne (chyba też Boscha) świecą mi jakąś awarię, już dwa razy czyściłem
                    centralkę i przewody immobilizera (Bosch albo Siemens -nie pamiętam). Właściwie
                    jakby nie ten szajs od Boscha to Alfa byłaby całkiem bezawaryjnym autem -
                    jedynymi częściami które kiedykolwiek wymieniłem i nie pisało na nich Bosch to:
                    bendiks rozrusznika, łączniki stabilizatora tył, przednie górne wahacze i
                    łącznik układu wydechowego. Kiedyś to Bosch to była klasa, a teraz - najgorszy
                    szajs....
                    • jakub998 Re: spadek obrotow 16.09.05, 15:54
                      A siemens robi wariatory... A w alfach fakt: głownie psują sie produkty firmy
                      bosch. Bo tansze niż magneti.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka