marazzz 13.09.05, 18:02 mam alfe 156 2.0. Zauwazylem ostatnio ze pry gwaltownym dodaniu gazu gdy autko chodzi na wolnych obrotach te najpierw spadaja tak jakby sie dusil a potem rosna. prosze. powiedzcie mi co to moze byc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakub998 Re: spadek obrotow 14.09.05, 11:20 Pierwsze objawy choroby przepływomierzowej.. A na zimnym rownomiernie wchodzi na obroty ( podczas jazdy) czy tez go przydusza? Odpowiedz Link
marazzz Re: spadek obrotow 14.09.05, 13:09 jest dokladnie tak jak mowisz. czyli to przplywomierz? o matko boska! Odpowiedz Link
hr.dracula Re: spadek obrotow 14.09.05, 13:55 Świętej Rodzicielki nie łączyłbym z tym zjawiskiem - raczej wstrząsy na naszych duktach. A 400 zł to mam nadzieję - nie jest dla ciebie dramat. Odpowiedz Link
marazzz Re: spadek obrotow 14.09.05, 16:01 400? ja slyszalem w ASO ze 1000. jak 400 to jeszcze nie zle. nie trafilem na egzeplarz w dobrym stanie. teraz musze ja doprowadzic do porzadnego stanu. dzieki wam za rade Odpowiedz Link
marazzz Re: spadek obrotow 14.09.05, 16:50 a gdzie to mozna kupic poza ASO? juz wiem ze te zaklady trzeba omijac szerokim lukiem. musze sie przyzwyczaic do nowej rzeczywistosci... Odpowiedz Link
jakub998 Re: spadek obrotow 14.09.05, 23:43 Najlepiej pozyczyc przeplywke ( o ktorej wiesz, ze sprawna ) od jakiejs zaprzyjaznionej instytucji (hehe moze to byc zaprzyjazniona alfa:-)) Wowczas bedziesz wiedzial na 100% czy musisz kupowac. Poczatkowa faza uszkodzenia tego malego diabelka jest czesto niewykrywalna na egzaminerze. Sam przez to przeszedlem. Z niepotrzebna wymiana sondy. Ba! Nawet mi sie chcieli dobierac do wtryskow i cewek zaplonowych. W koncu podmienilem przeplywomierz i alfa odzyla. Napisz jakub998@interia.pl, to postaram Ci sie dac jakies namiary. Odpowiedz Link
indiana156-1.8 Re: spadek obrotow 15.09.05, 22:12 Dlaczego ten Bosch taką chałę odstawia!!!! W mojej Alfie już wymieniłem: sondę lambda Boscha, silnik krokowy Boscha, czyściłem przepustnicę Boscha, cewki zapłonowe Boscha już mi popękały, ale jakoś zaizolowałem i na razie chodzi, kable zapłonowe Boscha szlag trafił (też poczyściłem, poizolowałem i na razie chodzą dobrze), w alternatorze Boscha padły mi szczotki (wymieniłem), poduszki powietrzne (chyba też Boscha) świecą mi jakąś awarię, już dwa razy czyściłem centralkę i przewody immobilizera (Bosch albo Siemens -nie pamiętam). Właściwie jakby nie ten szajs od Boscha to Alfa byłaby całkiem bezawaryjnym autem - jedynymi częściami które kiedykolwiek wymieniłem i nie pisało na nich Bosch to: bendiks rozrusznika, łączniki stabilizatora tył, przednie górne wahacze i łącznik układu wydechowego. Kiedyś to Bosch to była klasa, a teraz - najgorszy szajs.... Odpowiedz Link
jakub998 Re: spadek obrotow 16.09.05, 15:54 A siemens robi wariatory... A w alfach fakt: głownie psują sie produkty firmy bosch. Bo tansze niż magneti. Odpowiedz Link