Dodaj do ulubionych

Kable WN - AR 145

18.04.06, 15:50
jest tak do mojego Boxera 1,4 kupiłem kable NGK ale po założeniu zaczął mi
samochód gasnąć a po przejściu na gaz strzelać spod maski. Złożyłem
reklamacje dali mi nowe kable zastanawiam się czy w ogole sie fatygować i
zakładać te NGK'a czy ktoś z was na nich jeździ? czy trzeba jednak
zainwestowac w nowe lepsze takie za okolo 300PLN.??

mchmiel
Obserwuj wątek
    • uki145 Re: Kable WN - AR 145 18.04.06, 16:29
      Witam! jezdze na NGK juz od 5 tys km . jestem bardzo zadowolony. to kable
      dobrej jakosci ,za rozsadna cene. płaciłem pare miesiecy temu 80 zł za komplet
      (Elit Polska) . 145 1.6 8v ,bez gazu .Pozdarwiam Łukasz
      • mchmiel21 Re: Kable WN - AR 145 18.04.06, 16:56
        Chodziło mi raczej o 1,4 Bx bo wiem że właśnie w Boxerach jest najwiekszy
        problem z kablami - nie mówie że NGK to badziew ale może nie testowali swoich
        kabli na prawdziwym boxerze?

mchmiel
        • uki145 Re: Kable WN - AR 145 18.04.06, 18:09
          Witam! przeciez mój 1.6 (8v) to tez boxer i napisałem ,ze od 5 tys km testuje
          kable NGK osobiscie i jestem bardzo zadowolony. kazdy osmiozaworowy 1.6 ,albo
          1.4 montowany w 145 to boxer .konstrukcyjnie te silniki sa identyczne ,wiec na
          tych samych kablach powinny jezdzic identycznie .wnioskuje wiec ,ze trafiłes na
          jakas kiepska partie ,albo to nie w kablach tkwi problem.Pozdrawiam Łukasz
          • mchmiel21 Re: Kable WN - AR 145 18.04.06, 22:55
            Tak tak mam tylko jesszcze jedno pytanie czy ktos mi powie w jaki sposob
            wymienic te kable i swiece w moim boxerze czy mozna wszycho zrobic od góry czy
            trzeba na kanał??
            widzialem goscia który sie gimnastykował jak cholera zeby to zrobic poza tym
            nie mam kluczy oprócz tych w zestawie ?? czy one wystarczą?
            mchmiel
            thanx a lot
            • uki145 Re: Kable WN - AR 145 18.04.06, 23:23
              trudny jest dostep jedynie z lewej strony silnika(lewa głowica jest
              zastawiona). nalezy zdemontowac układ dolotowy silnika. u mnie to
              wystarczyło ,zeby sie dostac do swiec od góry . swiece w boxerze sa tak
              niefortunnie umiejscowione ,ze zbiera sie tam brud. warto wiec dla
              bezpieczenstwa (zeby nic nie wpadło do komory spalania) przedmuchac sprężonym
              powietrzem gnizado po wyjeciu kabli .dopiero potem zabierac sie za odkrecanie
              swiec Pozdrawiam i powodzenia .
              • mchmiel21 Re: Kable WN - AR 145 19.04.06, 11:51
                Sekundo a pytanie inne czy kale wysokiego napiecia nalezy jakos odpowiednio
                wkładać w głowicę? do swiec dojście jest jeszcze normalne ale jak dobrać się do
                miejsca gdzie sie podłącza kable bezpośrednio do aparatu zapłonowego czy jest
                jakis specjalny sposób podłączenia ?? prosze o info z góry dzieki.
                mchmiel
                • uki145 Re: Kable WN - AR 145 19.04.06, 13:02
                  Witam! do cewki ,aparatu zapłonowego juz nie ma w boxerach w 145/146. dostep
                  jest trudny ,ale mozna próbowac na 2 sposoby: pierwszy to pod kolektorem
                  dolotowym(tak słyszałem ,ale moja reka sie tam nie miesci ;-)) ,drugi włozyc
                  szczupła reke za kolektorem od prawej strony silnika za wlewem oleju . jest
                  ciasno ,ale da sie wyjac i załozyc wszystkie kable . kable do cewki wciskamy
                  do oporu(tutaj nie trzeba duzo sily),na swiece zakładamy duzo mocniej ,musza
                  wskoczyc (podobnie ze sciaganiem,równiez trzeba mocno szarpnac)Pozdrawiam
    • fooxtom Re: Kable WN - AR 145 19.04.06, 00:05
      Jakies 3 tygodnie temu wyminiałem kable u siebie (AR 145 1.b bx).
      Zalozylem kable Boscha za ktore zaplacilem niecale 80 zl (7% rabat) - na
      pudełku była informacja że do Alfy 33 z silnikiem boxera, ale zapewniono mnie
      że do 145 tez pasują.
      Alfinka pali ze aż milo (przynajmniej nie mam juz problemow po opadach
      deszczu) - o wiele lepiej niz na kablach ktore dwa lata temu wymienili mi w
      ASO i skasowali ponad 300 zł (wczesniej tez były to kable Boscha)
    • daroblues Re: Kable WN - AR 145 20.04.06, 10:04
      Witaj!Miałem idntyczny problem w swojej Alfie 1.4 Boxer 96'.Po wymianie kabli
      dalej strzelał...Nowe świece rozwiązały problem:).
      Pozdrawiam.
      Darek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka