23.08.06, 11:11
nie wiem co o tym myslec.W 156,ktora jezdze nieznacznie ubywa plynu chlodzacego.Nie zauwazylem,zeby auto kopcilo na bialo, oleju nie przybywa, brak jakiegokolwiek sladu mazi na korku olejowym i zbiorniku wyrownawczym.
Po "wczolganiu" sie pod auto zauwazylem, ze silnik jest lekko mokry miedzy nim a kabina.Tylko skad sie qrna leje???Macie jakis pomysl?
Ikar
Obserwuj wątek
    • alcol Re: Cieknie 23.08.06, 11:32
      > Po "wczolganiu" sie pod auto zauwazylem, ze silnik jest lekko mokry miedzynim
      > a kabina.Tylko skad sie qrna leje???Macie jakis pomysl?

Weź pod uwagę, że jeżdząc na włączonej klimie właśnie w tych "okolicach" może
      być mokro - po obu stronach są przewody odprowadzające wodę powstającą z
      kondensacji pary wodnej.
      • ikar_29 Re: Cieknie 23.08.06, 11:37
        ostatnio /ze wzgledu na aure/ nie jezdzilem na klimie ale dzieki za sugestie,
        • lebiedz86 Re: Cieknie 23.08.06, 12:24
          sprawdz połaczenia przewodów z nagrzewnica moze tam jest zródło wycieków
          pozdrawiam
          • koles999 Re: Cieknie 23.08.06, 23:20
            cześć ja mam podobny problem u mnie tez nigdzie nie cieknie a co okolo 2
            miesiące dolewam jakos 0.5 plyny ale czemu tego nie wiem
    • alunia156 Re: Cieknie 24.08.06, 19:23
      Alcol też mam 156 i wycieki myślałem że to płyn chłodzący ale nie ma braków czy
      sądzisz że to z odpowietrzacza klimy?
      Faktycznie jeżdżę cały czas na klimie
      Dzięki za odp.
      • alcol Re: Cieknie 24.08.06, 21:05
        Bardzo prawdopodobne, że to żadne wycieki tylko klima - to normalne zjawisko. Po odpaleniu auta i włączeniu klimy po jakiś 15minutach powinna zacząć kapać woda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka