Dodaj do ulubionych

weze od chłodnicy

29.01.07, 07:53
czy samemu mozna wymienić weże od chłodnicy bo mi cieknie płyn chłodzący czy
to mozna samemu wymienic czy do serwisu oddac?
Obserwuj wątek
    • aquarius01 Re: weze od chłodnicy 29.01.07, 09:29
      > czy samemu mozna wymienić weże od chłodnicy bo mi cieknie płyn chłodzący czy
      > to mozna samemu wymienic czy do serwisu oddac?

Jak masz dwie sprawne ręce, wyobraźnię i wiesz co się robi kilkoma narzędziami
      to ja nie widzę problemu. Musisz jednak pamiętać, że czeka Cię wymiana płynu
      chłodniczego a tutaj należy wiedzieć co się robi ;)
      • pellsik Re: weze od chłodnicy 29.01.07, 14:53
        dziekuje a i mam jeszcze jedno pytanie czy płyn powinien byc wlany pod
        cisnieniem czy mi sie układ nie zapowietrzy?
        • aquarius01 Re: weze od chłodnicy 29.01.07, 16:16
          pellsik napisał:

> dziekuje a i mam jeszcze jedno pytanie czy płyn powinien byc wlany pod
          > cisnieniem czy mi sie układ nie zapowietrzy?

Płynu nie wlewa się pod ciśnieniem. Wlewasz do na zimno do odpowiedniego poziomu
          w zbiorniku wyrównawczym, odpalasz silnik. Płynu zacznie ubywać wraz z
          wypełnianiem się układu, więc należy tego pilnować i uzupełniać poziom. Jak
          przestanie ubywać można uznać akcję za zakończoną. Po przejechaniu kilku
          kilometrów należy sprawdzić poziom i ewentualnie uzupełnić. Ostatnią czynność
          powtórzyć kilkukrotnie - tak zrobiłem u siebie i wszystko poszło gładko :)
          • pellsik Re: weze od chłodnicy 29.01.07, 18:52
            Dziekuje bardzo i zrobie tak jak ty mi radzisz i skozystam z twojego
            doswiadczenia a jakie weze polecasz zebym kupił do modelu 145 2.0i 16V TS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka