Dodaj do ulubionych

Octavia 2004 roku.

07.02.04, 14:40
Witam.
Co powiecie o nowej Octavii?
Moim zdaniem wygląda nieźle,ale dlaczego zrezygnowano ze stylu Roomstera.
Ta pokazana niedawno,stylem przypominała BMW 5!
Pozdrawiam.
www.vwvortex.com/artman/publish/skoda_news/article_639.shtml
Obserwuj wątek
    • sherlock_holmes Re: Octavia 2004 roku. 07.02.04, 15:12
      Troche Cie nie bylo, a temat pojawil sie wczesniej. Tu masz watek na ten sam temat wraz z opiniami :)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14718&w=10455041Pozdrawiam!
    • gin-ekolog Re: Octavia 2004 roku. 08.02.04, 14:54
      krakus.mp napisał:

> Witam.
      > Co powiecie o nowej Octavii?
      > Moim zdaniem wygląda nieźle,ale dlaczego zrezygnowano ze stylu Roomstera.
      > Ta pokazana niedawno,stylem przypominała BMW 5!
      > Pozdrawiam.
      > www.vwvortex.com/artman/publish/skoda_news/article_639.shtml

Hej.
      To gin-ekolog już wie jakim samochodem będzie jeździł w bliskiej przyszłości.
      Golf V przy tej Octavii wygląda jak auto dla ubogich.
      Pzdr.
    • gin-ekolog Ale ta Skoda będzie nosić nazwę Passat!! 08.02.04, 14:59
      vortex3.rely.net/gallery/gallery2.php?mode=album&album=/Skoda/Concepts/Tudor

Passat Coupe,wyglądem nawiązuje do tego auta.Mnie się bardzo podoba.Szkoda że
      nie wjedzie pod szyldem Skody!
      Pzdr.
      • undercover_brother Re: Ale ta Skoda będzie nosić nazwę Passat!! 08.02.04, 15:24
        Tudor - genialny(a?)! Przypomina mi troche stare amerykanskie samochody - cos w typie Shelby. Rewelacja jak dla mnie. Dlaczego w Polsce nie mozna robic takich aut?
        • sherlock_holmes Re: Ale ta Skoda będzie nosić nazwę Passat!! 08.02.04, 19:25
          Mnie tez sie Tudor bardzo podoba - szkoda, ze zazdrosny (a nawet wsciekly) VW zabral im gotowy do produkcji samochod i pewnie na tym sie skonczy, bo z atrapa i znaczkiem VW juz nie wzbudza takiego entuzjazmu...
          Gdyby Skoda jeszcze popracowala nad smuklejszym przodem, Tudor moglby wypelnic luke po ...Peugeocie 406 Coupe, ktorego zapewne lada chwila zastapi cos podobnego do pokracznego 407.
          • undercover_brother Re: Ale ta Skoda będzie nosić nazwę Passat!! 08.02.04, 19:53
            Jesli chodzi o przod to jedyne co mogliby zaryzykowac, to sciecie go w druga strone. Tzn. zeby plaszczyzna asfaltu i atrapy tworzyly kat ostry :). Tak jak za starych dobrych czasow :). Choc i bez tego mi sie podoba - naprawde wyglada jak sportowy samochod, a nie cos co ma go udawac.
            • sherlock_holmes Re: Ale ta Skoda będzie nosić nazwę Passat!! 08.02.04, 20:05
              Hehe, widze ze nie tylko mnie ogarnia nostalgia za "rekinami" :) Ostatni - przed nowym Mustangiem (a propos - wg mnie dzielo sztuki, dostaje gesiej skorki na jego widok) byl chyba Mitsubishi Galant (wersja od 1998r www.cardomain.com/memberpage/219432 , niekoniecznie tak tuningowany).
              Ma takowego jeden goasc u mnie na osiedlu, na dodatek w niezwykle eleganckim granatowym kolorze, do tego jeszcze kombi, wygladajace bardziej rasowo niz BMW 5 kombi :) A ja cierpie katusze ilekroc go zobacze (samochod, nie tego goscia :))) )
              • undercover_brother Re: Ale ta Skoda będzie nosić nazwę Passat!! 08.02.04, 20:12
                Galant - rzeczywiscie bardzo fajny. Nowy Mustang - kazdy producent aut powinien sobie kupic to auto i na jego przykladzie uczyc sie, jak zrobic nowoczesny samochod w starym stylu - poezja.
                • sherlock_holmes Re: Ale ta Skoda będzie nosić nazwę Passat!! 08.02.04, 20:15
                  Fakt, zrobic samochod bardziej seksowny od Alfy 147 - do tego wygladajacy jak oryginal sprzed 30 lat - czapki z glow!
                  PS. Niektore samochody naprawde maja seksapil :)))
                  • undercover_brother Re: Ale ta Skoda będzie nosić nazwę Passat!! 08.02.04, 21:19
                    Jest cos takiego w niektorych autach - pamietam jak pierwszy raz zobaczylem Forda Consula (coupe). Byl w fatalnym stanie, a tak mi sie podobal, ze prawie sie posikalem na jego widok :).
            • sherlock_holmes Re: Ale ta Skoda będzie nosić nazwę Passat!! 08.02.04, 20:06
              Tutaj lepsze zdjecia Galanta:
              www.tiscali.co.uk/motoring/roadtests/roadtest_223_1.html
          • greenblack Re: Ale ta Skoda będzie nosić nazwę Passat!! 08.02.04, 23:25
            Co się tak podniecacie tym Tudorem? Ludzie nie chcą kupować "lukslimuzyny"
            Superba, to tym bardziej nie chcieliby kupować coupe ze znaczkiem Skody, które
            w wersji 2.8 V6 kosztowałoby pewnie ze 160 tys.
            • undercover_brother Re: Ale ta Skoda będzie nosić nazwę Passat!! 09.02.04, 01:03
              Mnie sie to auto po prostu bardzo podoba i znaczek Skody w niczym mi nie przeszkadza. Jeden z fajniejszych samochodow, jakie ostatnio widzialem.
    • sherlock_holmes Więcej zdjęć nowej Octavii 09.02.04, 11:18
      motoryzacja.interia.pl/news?inf=462914
      Tyl ciekawy, choc jeszcze bardziej przypomina Volvo. Za to srodek to kopia
      Golfa V :(
      • krakus.mp Re: Więcej zdjęć nowej Octavii 09.02.04, 15:03
        sherlock_holmes napisał:

> motoryzacja.interia.pl/news?inf=462914
        > Tyl ciekawy, choc jeszcze bardziej przypomina Volvo. Za to srodek to kopia
        > Golfa V :(
        >
        witam.
        Wewnątrz widać postęp w wykończeniu.Materiały dobrej jakości.
        Pozdrawiam.
      • jorn Re: Więcej zdjęć nowej Octavii 11.02.04, 13:16
        Dla mnie bomba! Szkoda tylko, że nie ma sedana, wtedy bym nawet nie chciał
        spojrzeć na Passata. Ciekawe, ile to cudo bedzie u nas kosztowało, może bym
        sobie sprawił przy najbliższej wymianie samochodu (ale to jeszcze kilka lat).

Pozdrawiam
        • sherlock_holmes Re: Więcej zdjęć nowej Octavii 11.02.04, 14:09
          Nowa Octavia nie moze byc duzo drozsza od obecnej, ceny podawane w innych
          krajach nie okreslaja automatycznie ceny w Polsce.
          Cos moznaby powiedziec, majac punkt zaczepienia w postaci cen obecnych modeli w
          Czechach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka