marekatlanta71 06.07.10, 14:59 Żeby nie było że tylko Focus USA ma beznadziejnej jakości wnętrze: Zmielone butelki po Coca Coli i stare opony... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frax1 Re: Dodge Charger SXT 06.07.10, 15:22 Urocze :) Na naszym rynku takie wnętrza też się trafiają - głównie u japońców i koreańczyków. Nie wydaje Ci się że ostatnio jednak nawet wielka trójka wzięła się za wnętrza? Pozdro Odpowiedz Link
drpawelek Re: Dodge Charger SXT 06.07.10, 17:45 Chrysler jest liderem rynku, jesli chodzi o fatalne wykonanie wnetrza, chociaz nawet ta firma wreszcie zauwazyla problem. Tegoroczne modele sa juz troche poprawione. GM to teraz juz zupelnie inna klasa. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Dodge Charger SXT 06.07.10, 18:30 Nowy Buick Regal (czyli Opel Insignia) ma bardzo ładne wnętrze. Także Buick LaCrosse jest niezły w środku, choć oglądając go nie byłem do końca przekonany - o ile np. w Lexusie ES (z którym Buick próbuje konkurować) wnętrze jest od początku do końca zaprojektowane pod gust kobiet, o tyle Buick ma taką mieszankę akcentów kobiecych i macho-męskich i wydaje się przede wszystkim zbudowany dla pedałów. Cadillac CTS-V - bardzo przyzwoicie (np. cała deska w skórze), choć skóra raczej GM'owa = twarda i szorstka. Ford - wnętrza mi się nadal nie podobają - są dokładnie spasowane, ale zarówno stylistyka jak i materiały (a także kolorystyka) mi nie podchodzą. Ale to kwestia gustu a nie jakości. Myślę że za kilka lat nie będzie widać różnicy w jakości wnętrz między japończykami (szczególnie ze Toyota ostatnio ostro się pogorszyła) i amerykańcami. Odpowiedz Link
drpawelek Re: Dodge Charger SXT 06.07.10, 19:42 Material, ktorym pokryta jest deska rozdzielcza w moim CTS z wygladu przypomina skore i jest wykonczny dekoracyjnymi szwami. Jest bardzo gruby i miekki w dotyku. Do poprawy sa chyba tylko plastikowe srebrne panele na konsoli srodkowej. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Dodge Charger SXT 06.07.10, 20:09 Ciekawe co wymyślą w Corvette 7-mej generacji - obiecują że wnętrze będzie super-luksusowe. Jeżeli skok będzie tak duży jak między C5 a C6, to Mercedes, BMW i Audi a także Ferrari powinny zacząć myśleć o tym jak ratować skórę... Odpowiedz Link
drpawelek Re: Dodge Charger SXT 06.07.10, 21:00 Na forum Cadillaca wyczytalem, ze facelift CTS w przyszlym roku przyniesie prawdziwa rewolucje we wnetrzu. Juz teraz nie jest zle, ale mozliwe, ze wreszcie bedzie powyzej konkurencji. C6 z dodatkowym pakietem (4LT) wyglada calkiem przyzwoicie: cgi.ebay.com/ebaymotors/Velocity-Yellow-4LT-Navigation-Power-Convertible-436HP-/380248599998?cmd=ViewItem&pt=US_Cars_Trucks&hash=item5888952dbe Odpowiedz Link
frax1 Re: Dodge Charger SXT 06.07.10, 22:31 Prześliczny. Miałem okazję z C5 i C6 - różnica jest przerażająca. C6 moim zdaniem nie jest brzydka w środku, poza tym z zewnątrz jest śliczna. Przecież to auto gra w lidze porsche 911 a kosztuje tyle co bmw 530d. Mi się też strasznie podoba Pontiac Sol P.S W USA bardzo dużo aut ma świecące felgi, w Europie praktycznie nie występują. Ciekawe. Odpowiedz Link
frax1 Re: Dodge Charger SXT 06.07.10, 22:34 Ucięło mi... Miało być że bardzo podoba mi się Pontiac Solstice :) Moim zdaniem auto które powinno odnieść sukces w Europie, a praktycznie jako opel się nie sprzedaje... Pozdrawiam Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Dodge Charger SXT 07.07.10, 04:43 W Usa tez się przecietnie sprzedawał. A teraz to już się nie sprzedaje bo zarówno Saturn jak i Pontiac to historia. Testowslem go kiedyś i wersja turbo była godnym konkurentem S2000 - może nie kleil się tak ziemi, silnik kończył swoje osiagi w okolicach 5000 a skrzynia miała tylko 5 biegów, ale ciągnął od 1500 obrotów podczas gdy w Sce poniżej 5000 nie było jazdy. Odpowiedz Link
drpawelek Re: Dodge Charger SXT 07.07.10, 05:26 Honda mimo wszystko miala lepsze wnetrze i byla produkowana w malej manufakturze. W Solstice/Sky intrygowalo mnie natomiast podwozie - zmniejszona Corvette C6. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Dodge Charger SXT 07.07.10, 04:47 Wnętrze C5 było zaprojektowane przez inżyniera kochajacego Lego. C6 jest o niebo ladniejsza i kilka lat temu uchodzila w tłumie. Ale już czas na nowa wersje. P.S. Lexus nadal klepie niezmienione SC430 - kokpit ten sam co 10 lat temu. Odpowiedz Link
drpawelek Re: Dodge Charger SXT 07.07.10, 05:24 Leksus wystartowal z bardzo wysokiego poziomu, ale konkurencja rosnie i roznice maleja. Wciaz jednak wrazenie na mnie robi bardzo dobre. Odpowiedz Link