Dodaj do ulubionych

Gratka dla entuzjastów kina grozy

20.11.12, 17:59
W późnych godzinach wieczornych telewizja Puls nadaje cykl filmów z najgorszym CGi świata. Wczoraj można było obejrzeć obraz Komodo vs. Cobra, a wcześniej był równie wciągający Megashark vs Crocosaurus. W pierwszym filmie szło mniej więcej o to, że na odległej wyspie (jednak aranżem zbliżonej do Key West) wyrwał się spod kontroli projekt genetyczny, którego skutkiem było osiągnięcie gigantycznych rozmiarów przez żmiję i smoka z Komodo. Oba gady konfrontowały się w trakcie filmu wielokrotnie jednak klasa aktorska bohaterów zwracała wcale nie mniejszą uwagę. Jeżeli ktoś widział film Anaconda to należy przypuszczać, że cały cykl z TV Puls kosztował 1/40 tego co ten jeden głośny film o wężu i jest potwierdzeniem tego, że Ameryka jest krajem możliwości a budżet może pozyskać każdy. Mimo, że twórcy wykopali dziurę w dnie i przebili się naprawdę kawał niżej, seria posiada niezwykłą siłę przyciągania. Niejeden widz przyzna, że obejrzał, bo było to tak nietuzinkowo inne, że aż ciekawe;) Coś jak disco polo kina grozy. Polecam (na własną odpowiedzialność). Zmiażdży Was rozmach, proporcje i fabuła. Nie ukrywam, że film Megashark vs Crocosaurus zamiótł mną jak gałganem po podłodze:)
Obserwuj wątek
    • rapid130 Great! 20.11.12, 18:24
      Faktycznie, cuda i wianki na kiju. :DDDDDD

Od zawsze frapują mnie ludzie, którzy grzecznie czekają aż gadzina ich zje.
      No i cudowne rewolery mieszczące po circa 400 nabojów w magazynku wielkości 2 pudełek od zapałek.
    • dr.verte Re: Gratka dla entuzjastów kina grozy 20.11.12, 18:31
      a kto lubi produkcje niezalezne , bez jakiegokolwiek budzetu a do tego rodzime
      na youtubie ma dostepny polski horror "Obrobka skrawaniem" :

www.youtube.com/watch?v=iux_qMWhYdU
      • tomek854 Re: Gratka dla entuzjastów kina grozy 20.11.12, 19:25
        Do Klausa - kierowcy wózka widłowego się to nie umywa ani trochę:
        www.youtube.com/watch?v=-oB6DN5dYWo
        :)
    • truskava Re: Gratka dla entuzjastów kina grozy 20.11.12, 22:22
      Tych ambitnych pozycji nie widziałem, ale kilka lat temu natknąłem się na jakiś nie mniej wciągający film zrobiony po taniości. Tam było tak, że jakieś drętwe, statyczne dialogi rozgrywały się w jakimś pomieszczeniu, budynku czy czymś takim, a bardziej kosztowna scena typu: "eksplozja wewnątrz budynku widziana z zewnątrz" była żywcem wycięta z Terminatora bodaj 2. Nie wiem w sumie co tam dalej się wydarzyło, bo po kilku minutach opuściłem seans (znaczy kanał zmieniłem).
    • mrzagi01 Re: Gratka dla entuzjastów kina grozy 20.11.12, 22:59
      Wstrząsający performance....
      • bassooner Re: Gratka dla entuzjastów kina grozy 21.11.12, 00:40
        jestem pod wrażeniem, a klausa, operatora wózka widłowego, to nam nawet nasz BHPowiec kiedyś, w ramach ciekawostki na szkoleniu pokazywał! toż to klasyka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka