franek-b 06.11.14, 12:27 Myślimy w domu by wybrać się 11 listopada do Poznania na wiadomy event. Drodzy poznańscy lokalesi, warto? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bassooner Re: do Poznaniaków 06.11.14, 15:24 hmm... ja wiesz z Szamoni, w Poznaniu codziennie ale na widomym evencie jeszcze nigdy... ale zapytam dziś na przedstawieniu... ;-) Odpowiedz Link
franek-b Re: do Poznaniaków 06.11.14, 15:49 Dobra dobra ;-) główna atrakcja to rogale, te z Piotra i Pawła nie zawsze najlepsze są :-) Odpowiedz Link
ballbreaker Re: do Poznaniaków 06.11.14, 22:17 hmm... gdzies ostatnio czytalem, ze Poznan pozazdroscil Warszawie i tecze sobie tez postawil. 11 listopada. Event. Franek, planujesz cos? ;) Odpowiedz Link
wiktor_l Re: do Poznaniaków 06.11.14, 23:00 Moim zdaniem średnio. Tłum ludzi na niewielkiej w sumie ulicy, więc że tak powiem gówno widoć:) Rogale - PiP kupują niestety u stałych, starych i średnich dostawców - kilka cukierni, które nie sprzedają do sieciówek - jest o niebo lepszych i dostępnych tylko w Poznaniu (po odstaniu w kolejce np 1,5 h jak zawsze u Webera na Sołaczu..) Odpowiedz Link
franek-b Re: do Poznaniaków 07.11.14, 11:36 Przez 2 ostatnie lata znajoma przysyłała od Kandulskiego ;-) podobno cukiernia zagrodnicza nieźle rokuje. Sam już nie wiem, ruszyłbym dupę, z drugiej strony by pokręcić się z 1h po ulicy może nie ma większego sensu? Odpowiedz Link
sven_b Re: do Poznaniaków 07.11.14, 12:20 Może Toruń? Starówka, seans w planetarium, obiad w barze mlecznym i degustacja wyrobów cukierniczych. Na koniec wyprawa na wieżę ratuszową, żeby 'ogarnąć' miasto. Może wyjść fajny dzień. Dwie gotowe trasy do wyboru: www.torun.pl/pl/torunpl/turystyka/zwiedzanie-miasta/trasy-turystyczne Odpowiedz Link
franek-b Re: do Poznaniaków 10.11.14, 10:51 Toruń to znam jak własną kieszeń. Mam tam ciotkę i trochę rodziny ze strony mojego ojca, w czasach studenckich spędziłęm trochę czasu na kampusie UMK :-) Odpowiedz Link
franek-b Re: do Poznaniaków 07.11.14, 10:19 Ja z tych co raczej bronią tęczy :-) Ciechana przestałem już pić. Jakoś zawsze miałem alergię na osoby, które mówią innym z kim i w jaką dziurkę trzeba wkładać. Odpowiedz Link
bassooner Re: do Poznaniaków 08.11.14, 14:38 siedź franek w chacie i pchaj się w tą ciżbę... no chyba że lubisz? albo do lasu, nad jezioro... dobry czas na szczupaka jest... ;-) Odpowiedz Link
franek-b Re: do Poznaniaków 10.11.14, 10:48 Ja tam się w ciżbę nie pcham, żonie koleżanki naopowiadały ile to jest tam atrakcji, klucze do miasta noszą itp itd., więc teraz wychodzę na niszczyciela planów i wspaniałego wypoczynku ;-) Odpowiedz Link
bassooner Re: do Poznaniaków 10.11.14, 15:47 no to może wreszcie dowiem się jak jest... po kumple poznaniacy raczej nie wiedzieli ;-) Odpowiedz Link