23.09.04, 18:25
Pojechałem naprawić szybę czołową do przedstawiciela tej firmy.
Naprawa się nie powiodła z przyczyn serwisu.Więc dostałem w prezencie,
całkowicie bezpłatnie nową szybę czołową.Zarobiłem kilkaset złotych i szybę
firmy Nordglass.Co sądzicie o tych szybach,bo nie znam takiej firmy jak
Nordglas?
Obserwuj wątek
    • sherlock_holmes Re: Jaan. 23.09.04, 19:48
      Nie znam marki, ale za to chyle czola przed Jaanem za profesjonalne podejsice do klienta.
      Wlasciwie to jesli szyba ma homologacje, nie masz sie co martwic - byleby tylko nie byla gdzies przygieta - tzn. zeby nie znieksztalcala obrazu.
    • whiteblue Re: Jaan. 23.09.04, 21:45
      Tak naprawdę,to jeszczwww.ms-design.com/carx1ms1_1.icc?
      lang=en&cty=Array&car=322&id=&start=0j szyby nie wymieniłem.Mam na piśmie
      zagwarantowaną bezpłatną wymianę.Ale mam opory,bo boję się że po wymianie auto
      może przeciekać.Coś takiego przytrafiło się koledze.Wymienił szybę w swoim
      Mercedesie E klasy i przy poważnej ulewie miał mokry dywanik od strony pasażera.
      Na dodatek uszkodzili mu lakier podczas odcinania starej szyby.Zrobił wielką
      rozpierduchę.Musieli jeszcze raz wklejać szybę i lakierować uszkodzone miejsce
      na podszybiu.Swoją drogą ciekawi mnie jak oni odklejają starą szybę?
      Nie chciałbym aby mi w Audicy uszkodzili cokolwiek.
      • whiteblue Re: Jaan. 23.09.04, 21:48
        whiteblue napisał:

> www.ms-design.com/carx1ms1_1.icc?
        > lang=en&cty=Array&car=322&id=&start=0j
        Co za diabeł tu się przyplątał?
      • sherlock_holmes Re: Jaan. 23.09.04, 22:15
        No to pieknie - niby tacy fachowcy, a czasem cos im nie wyjdzie...
        Swoja droga to ciekawe, ze w dziedzinie szyb nadal technika jest "sto lat za murzynami". Szyby na uszczelkach przeciekaja, wklejane tak samo, do tego pekaja.
        A czasem do aluminiowego nadwozia nie jest potrzebna inna technologia wymiany? Tak z ciekawosci tylko pytam...
        • whiteblue Re: Jaan. 23.09.04, 22:20
          sherlock_holmes napisał:

>.
          > A czasem do aluminiowego nadwozia nie jest potrzebna inna technologia
          wymiany?
          > Tak z ciekawosci tylko pytam...
          Właśnie też o tym pomyślałem.Skoro naprawy blacharskie wymagają specjalnych
          technik spawania i nie każdy blacharz potrafi je naprawić to może do wklejenia
          szyby potrzebne są specjalne kleje?
          >
          • sherlock_holmes Re: Jaan. 23.09.04, 22:28
            Ropuscic aluminium to pewnie nie rozpusci,ale jakby tak zrobili kuku lakierowi to by niezle bekneli...
            Z drugiej strony w takich powaznych serwisach wymieniaja tez szyby w autobusach - ktore maja szkielety z bardzo dziwnych materialow :)
            Pare lat temu, gdy jeszcze powozilem maluchem, wybili mi szybe kamieniem (radia nie wyciagneli, bo to byli partacze). W serwisie szyb akurat przywiezli taka do Jakiegos wysokopodlogowego. Ciekawie to wygladalo - szyba na 2,5 metra, a obok szyba drzwi malucha - na jakies 30-40cm :)
            Ale musze ich pochwalic, bo nawet cale szklo usuneli - wlacznie z zakamarkami w drzwiach. To bylo na ul. Przewoz - blisko Saskiej - i nie wiem czy nadal tam sa :(
      • typson Re: Jaan. 23.09.04, 23:59
        > na podszybiu.Swoją drogą ciekawi mnie jak oni odklejają starą szybę?
        > Nie chciałbym aby mi w Audicy uszkodzili cokolwiek.

chyba cos w stylu wycinania przez przeciagniecie jekijs zylki i ciagniecie jej
        wzdloz kleju za oba konce
        • whiteblue Re: Jaan. 24.09.04, 00:02
          typson napisał:

>> chyba cos w stylu wycinania przez przeciagniecie jekijs zylki i ciagniecie
          jej
          > wzdloz kleju za oba konce
          Może struny?
          • typson Re: Jaan. 24.09.04, 00:03
            no nie chcialem uzywac tego slowa bo uszkodziloby lakier na podszybiu ;-))
    • guest_of_honour Re: Jaan. 24.09.04, 20:05
      robią szyby niemal do wszystkich aut, a jak czegoś nie ma w ofercie to
      sprowadzają z zachodu. produkują szyby tonowane, atermiczne, ogrzewane etc.,
      posiadają niezbędne homologacje. na marginesie dodam, że wiele ASO korzysta z
      usług właśnie takich firm jak JAAN (mam na mysli samą wymianę, bo szyby dają
      własne)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka