xeikon 11.05.16, 14:35 m.money.pl/wiadomosci/artykul/cba-zatrzymalo-jerzego-k-to-jeden-z,36,0,2079268.html CH...a mu zrobia. Wykupi sie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samspade Re: afera 11.05.16, 14:55 Zobaczymy wpierw czy to jest afera. Może źle robię ale kiedy CBA działa czekam do wyjaśnienia sprawy czy nie będzie podobnie jak przy prywatyzacji Wydawnictwa Naukowo Technicznego Odpowiedz Link
edek40 Re: afera 12.05.16, 15:02 samspade napisał: > Zobaczymy wpierw czy to jest afera. Może źle robię ale kiedy CBA działa czekam > do wyjaśnienia sprawy czy nie będzie podobnie jak przy prywatyzacji Wydawnictwa > Naukowo Technicznego Tus mi brat :) Odpowiedz Link
lexus400 Re: afera 11.05.16, 20:41 Jak się "wygrywa" takie przetargi to można być na liście Forbesa. Odpowiedz Link
xeikon Re: afera 11.05.16, 21:20 Na tym przykladzie widac jakie skurwysynstwo panuje we wladzach firm i w polityce. Krzeselka na Euro 2016 we Francji? Cos mi sie zdaje ze kolesie od pilki kopanej tak w Polsce jak i poza nia maczli paluchy w ustawieniu przetargu? Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: afera 11.05.16, 22:07 nie za wcześnie się tym podniecać? Obecna władza ma olbrzymie doświadczenie w przyszywaniu ludzi do afer. na jakimś etapie oceni to sąd i może zobaczymy co to warte. Odpowiedz Link
edek40 Re: afera 12.05.16, 15:30 wujaszek_joe napisał: > na jakimś etapie oceni to sąd i może zobaczymy co to warte. > Wydaje mi sie, ze obecna ekipa "dynamiczniej" zawlaszcza resort wymiaru sprawiedliwosci. Pamietaja bledy 2005-2007. Obawiam sie, ze zrobia tak, aby "niezawisle" sady wydaly odpowiednie wyroki... Odpowiedz Link
dr.verte Re: afera 12.05.16, 16:29 Nowy Styl jest trzecim największym producentem mebli biurowych w Europie. Aż 85 proc. produkcji trafia na eksport, a firma przejęła kilku zagranicznych konkurentów m.in. z Niemiec i Szwajcarii. Firma zatrudnia 5,7 tys. pracowników, a w 2014 roku sprzedaż sięgnęła 485 mln zł. nie wygląda na aferzyste , który daje forse w kopertach żeby załatwić jakiś gówniany kontrakt za 3 miliony w kraju gdzie sprzedaż stanowi tylko 15 % obrotów całej firmy więc wstrzymałbym się z takimi komentarzami , może władza chce pokazać przedsiębiorcom że mogą przyjść po każdego Odpowiedz Link
lobuzek1 Re: afera 12.05.16, 20:14 W sumie poprzednim rozdaniem wchodzili po lekarzy i śp. Blidę, więc czas na zmiany. A co do osądzania ludzi zanim zrobi to sąd polecam powściągliwość, bo w przeciwnym razie szybko równamy w dół do Lepszego Sortu Ludzi Dobrej Zmiany. Odpowiedz Link
edek40 Re: afera 13.05.16, 11:04 dr.verte napisał: > nie wygląda na aferzyste , Nie musi. Lud PiSowski i tak to kupi. > że mogą przyjść po każdego A jesli utrzymaja sie u koryta dostatecznie dlugo, to i udowodni sie co nalezy. Chocby po 10 latach w ciemnicy. Sprawiedliwosc rezimowa jest cierpliwa. A ludzie gorszego sortu tacy miecy... Odpowiedz Link
xeikon Re: afera 13.05.16, 11:15 Kto mi podpowie jaka afera po 89 roku zostala w Polsce wyjasniona do konca? Kto zostal skazany i rozliczony? Ja nie pamietam. Odpowiedz Link
edek40 Re: afera 13.05.16, 13:44 xeikon napisał: > Kto mi podpowie jaka afera po 89 roku zostala w Polsce wyjasniona do konca? > Kto zostal skazany i rozliczony? > Ja nie pamietam. Ja rowniez. Nie wierze jednak, ze wladza PiS bedzie w stanie polapac i wsadzic prawdziwych przekreciarzy. Ide o zaklad, ze podobnie, jak w 2005-2007, aby sie wykazac beda "robic" afery. Dzieki temu prawdziwy swiat przestepczy bedzie spokojny, bo sily sledcze bede uwiklane w tworzenie dowodow. Odpowiedz Link