11.05.16, 14:35
m.money.pl/wiadomosci/artykul/cba-zatrzymalo-jerzego-k-to-jeden-z,36,0,2079268.html
CH...a mu zrobia. Wykupi sie.
Obserwuj wątek
    • samspade Re: afera 11.05.16, 14:55
      Zobaczymy wpierw czy to jest afera. Może źle robię ale kiedy CBA działa czekam do wyjaśnienia sprawy czy nie będzie podobnie jak przy prywatyzacji Wydawnictwa Naukowo Technicznego
      • edek40 Re: afera 12.05.16, 15:02
        samspade napisał:

> Zobaczymy wpierw czy to jest afera. Może źle robię ale kiedy CBA działa czekam
        > do wyjaśnienia sprawy czy nie będzie podobnie jak przy prywatyzacji Wydawnictwa
        > Naukowo Technicznego

Tus mi brat :)
    • lexus400 Re: afera 11.05.16, 20:41
      Jak się "wygrywa" takie przetargi to można być na liście Forbesa.
      • xeikon Re: afera 11.05.16, 21:20
        Na tym przykladzie widac jakie skurwysynstwo panuje we wladzach firm i w polityce. Krzeselka na Euro 2016 we Francji?
        Cos mi sie zdaje ze kolesie od pilki kopanej tak w Polsce jak i poza nia maczli paluchy w ustawieniu przetargu?
        • wujaszek_joe Re: afera 11.05.16, 22:07
          nie za wcześnie się tym podniecać? Obecna władza ma olbrzymie doświadczenie w przyszywaniu ludzi do afer. na jakimś etapie oceni to sąd i może zobaczymy co to warte.
          • edek40 Re: afera 12.05.16, 15:30
            wujaszek_joe napisał:

> na jakimś etapie oceni to sąd i może zobaczymy co to warte.
            >
            Wydaje mi sie, ze obecna ekipa "dynamiczniej" zawlaszcza resort wymiaru sprawiedliwosci. Pamietaja bledy 2005-2007. Obawiam sie, ze zrobia tak, aby "niezawisle" sady wydaly odpowiednie wyroki...
    • dr.verte Re: afera 12.05.16, 16:29
      Nowy Styl jest trzecim największym producentem mebli biurowych w Europie. Aż 85 proc. produkcji trafia na eksport, a firma przejęła kilku zagranicznych konkurentów m.in. z Niemiec i Szwajcarii. Firma zatrudnia 5,7 tys. pracowników, a w 2014 roku sprzedaż sięgnęła 485 mln zł.

nie wygląda na aferzyste , który daje forse w kopertach żeby załatwić jakiś gówniany
      kontrakt za 3 miliony w kraju gdzie sprzedaż stanowi tylko 15 % obrotów całej firmy
      więc wstrzymałbym się z takimi komentarzami , może władza chce pokazać przedsiębiorcom
      że mogą przyjść po każdego
      • lobuzek1 Re: afera 12.05.16, 20:14
        W sumie poprzednim rozdaniem wchodzili po lekarzy i śp. Blidę, więc czas na zmiany.
        A co do osądzania ludzi zanim zrobi to sąd polecam powściągliwość, bo w przeciwnym razie szybko równamy w dół do Lepszego Sortu Ludzi Dobrej Zmiany.
      • edek40 Re: afera 13.05.16, 11:04
        dr.verte napisał:

> nie wygląda na aferzyste ,

Nie musi. Lud PiSowski i tak to kupi.

> że mogą przyjść po każdego

A jesli utrzymaja sie u koryta dostatecznie dlugo, to i udowodni sie co nalezy. Chocby po 10 latach w ciemnicy. Sprawiedliwosc rezimowa jest cierpliwa. A ludzie gorszego sortu tacy miecy...
        • xeikon Re: afera 13.05.16, 11:15
          Kto mi podpowie jaka afera po 89 roku zostala w Polsce wyjasniona do konca?
          Kto zostal skazany i rozliczony?
          Ja nie pamietam.
          • edek40 Re: afera 13.05.16, 13:44
            xeikon napisał:

> Kto mi podpowie jaka afera po 89 roku zostala w Polsce wyjasniona do konca?
            > Kto zostal skazany i rozliczony?
            > Ja nie pamietam.

Ja rowniez.

Nie wierze jednak, ze wladza PiS bedzie w stanie polapac i wsadzic prawdziwych przekreciarzy. Ide o zaklad, ze podobnie, jak w 2005-2007, aby sie wykazac beda "robic" afery.

Dzieki temu prawdziwy swiat przestepczy bedzie spokojny, bo sily sledcze bede uwiklane w tworzenie dowodow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka