inna-bajka 20.05.05, 21:24 Nareszcie, model mmmmmmmmmmmmmm Policjo !!!!!!!!!!!!!! Możesz mi teraz ...... pomachać ;-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sherlock_holmes Re: Mam CB :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) 20.05.05, 21:50 No, no, no! Żebyś nie szarżowała czując się bezkarnie! Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Mam CB :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) 20.05.05, 21:52 Oczywiście ;-) Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Mam CB ? 20.05.05, 23:24 Nie, ale papiery do CB, że ma dopuszczenia na Polskę. Policja tego nie sporawdza, pod warunkiem, że nadajesz na 19 lub innych wolnych a nie alarmowych. Odpowiedz Link
typson Re: Mam CB ? 20.05.05, 23:35 a jak to wyglada? Masz taka gruche do gadania i sprzet z glosnikiem czy jest to bardziej ucywilizowane? Odpowiedz Link
bart.ez Re: Mam CB ? 21.05.05, 12:22 typson napisał: > czy trzeba miec jakies zezwolenie na CB? Nie trzeba mieć żadnych pozwoleń. Radio ma nadawać z odpowiednią mocą i na odpowiedniej częstotliwości i tyle. Polecam stronę grupy dyskusyjnej pl.rec.radio.cb www.cb.nio.pl/ Odpowiedz Link
tomek854 Re: Mam CB :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) 21.05.05, 01:26 W moim następnym samochodzie też będę miał :) A co :) Odpowiedz Link
fanfan1 Re: Mam CB :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) 21.05.05, 10:51 Możesz napisać jaki to model? Też jestem fanem CB i też mnie to kręci. CB to najlepsze rozwiązanie .. no wiesz dlaczego. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Mam CB :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) 21.05.05, 10:59 > najlepsze rozwiązanie .. no wiesz dlaczego. ...lepsze niż antyradary:)) Odpowiedz Link
fanfan1 Re: Mam CB :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) 21.05.05, 11:20 W odniesieniu do lotnych patroli i mobilnych punktów to zdecydowanie tak, w odniesieniu do stałych to na pewno nie, te należy po prostu znać. Odpowiedz Link
fanfan1 Re: Mam CB :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) 21.05.05, 11:39 Jest też i inny wątek: CB jest legalne i żaden policmajster nie podskoczy, a włączony antyradar jest nielegalny. Odpowiedz Link
bart.ez Re: Mam CB :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) 21.05.05, 12:16 Też mam, też mam :-) Tylko coś mi się schrzanił mikrofon i nie mam kiedy do serwisu podjechać. CB jest super, tylko ja dłuższe trasy robie przeważnie w weekendy i wtedy troche mało samochodów jeździ z radyjkami. Szerokości i przyczepności dla wszystkich :-)) Odpowiedz Link
inna-bajka ALAN 48 Plus. 21.05.05, 15:25 Bajer :-) Redukcja szumów, grucha z możliwością ustawień z 3 przyciskami. Ale antenę musze mieć najlepszą, bo to w CB jest najważniejsze. Odpowiedz Link
albercik7 Re: ALAN 48 Plus. 21.05.05, 17:48 tak tak antenka jest najwazniejsza ja to wiem i Ty tez bo fachowiec jestes no nie? zartowalem z tym fachowcem oczywiscie jak ktos cos potrzebuje odnosnie CB to zpraszam na poczte mam fachowca tani i solidny prawda bajeczko?pozdrawiam mobilki szerokosci i przyczepnosci Bajo Odpowiedz Link
inna-bajka Re: ALAN 48 Plus. 21.05.05, 17:54 Oczywiście, że jesteś fachowcem, bo Ty mi to radyjko załatwiłeś i dobrze wiesz, że polegam na Twojej znajomości tematu. Odpowiedz Link
albercik7 Re: ALAN 48 Plus. 21.05.05, 18:04 tak ladnie to napisalas ze sie zaczerwienilem no no antenke tez moge Ci zalatwic ale mysle ze u siebie moze uda Ci sie kupic taniej pozdrawiam serdecznie Bajeczko:-))) Odpowiedz Link
inna-bajka Re: ALAN 48 Plus. 21.05.05, 18:09 Dziękuję, teraz dam sobie radę sama i jeszcze raz dziękuje za pomoc. Odpowiedz Link
adek28 Re: ALAN 48 Plus. 21.05.05, 18:48 o tu jestescie-) Wlasniem wrocil z calodniowej wyprawy w górki. A Cb -- Odpowiedz Link
albercik7 Re: ALAN 48 Plus. 21.05.05, 18:52 witam ja Ci dam Bajo hehe Ty juz wiesz szerokosci i nie daj sie zlapac :-))) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: ALAN 48 Plus. 21.05.05, 22:37 Tak a propos antenki (z góry uprzedzam, że dowcip seksistowski :))) ): Na plaży leży sobie kobietka w bikini, obok kładzie sie facet, włącza radio i przy tym - niby przyapdkiem - pogładził ją po piersiach. Ona oburzona: - Co pan robi?! - Szukam Wolnej Europy. Ona, patrząc krytycznym okiem na jego kąpielówki: - Z taka anteną to pan nawet Warszawy nie złapiesz. Odpowiedz Link
truskava Re: Mam CB :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) 24.05.05, 19:37 CB.... Mmm... Przypominają mi się czasy sprzed 10-15 lat... Nieprzespane noce, potem w szkole "oczy na zapałkach" i tak prawie "dzień w dzień". Używałem regularnie CB przez jakieś 10 lat, ale głównie jako "stacjonarne", w mobilku bardzo sporadycznie. Teraz jak jestem u rodziców (a jestem prawie codziennie, bo głównie tu "pracuję"), włączam sobie CB, które tu zostało z całą instalacją i anteną "pół-falową" na dachu i niestety słyszę permanentną ciszę... Kiedyś nie można było wolnego kanału znaleźć przez kilka godzin, a teraz nikogo nie ma. Szkoda, ale takie są prawa postępu (internet). Czasem zdaża mi się siedzieć tu całą noc i któregoś razu (w zeszłym roku) gadałem z jakimś mobilkiem (TIR'em) i prowadziłem go przez ursynowski labirynt do TESCO, Mmm.. ale czad... ;-) Łza się w oku kręci... Odpowiedz Link
tomek854 Re: Mam CB :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) 24.05.05, 20:11 O, ja też tak miałem, choć tylko przez rok :) I nie miałem wcale anteny - podłączałem się pod grzejnik elektryczny przywiązany drutem do kaloryfera - w Oleśnicy mnie było słychać :D :D :D Bajko, może kaloryfer - wyjdzie taniej niż antenka :D :D :D Odpowiedz Link