Dodaj do ulubionych

Dwukierunkowy kluczyk GM

23.11.06, 05:10
Bajer, ale ja lubie takie zabawki:

blogs.edmunds.com/Straightline/1753
Pokazuje przebieg, poziom paliwa, cisnienie w oponach etc.etc. Fabrycznie
zintegrowany z elektronika samochodu.
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Dwukierunkowy kluczyk GM 23.11.06, 12:07
      Wiec mamy na bank akcje serwisowa aut GM. Poniewaz kluczyk wplywa przypadkiem na ABS i w skrajnych przypadkach moze zalaczyc dzialanie ESP na prostej drodze, co w efekcie powoduje wypadek. Po prostu w fazie testow uwzgledniono wersje 1,234.89 Xyz ABSu, a w tej chwili montuje sie wersje wzbogacona o otwarzacz MP3 i 4 oraz maszynke do robienia lodow o innym numerze. Niestety.
    • emes-nju Re: Dwukierunkowy kluczyk GM 23.11.06, 16:16
      A ja glupi zawsze myslalem,z e kluczyk jest do otwierania i uruchamiania auta...

Kolejna rzecz, ktora moze sie popsuc - jak na mrozie padna baterie, auto do ASO na lawecie jedzie.
      • drpawelek Re: Dwukierunkowy kluczyk GM 23.11.06, 17:35
        Zanim napisalem "kluczyk", zastanawialem sie, jak przetlumaczyc termin "key fob".
        W dodatlu w moim samochodzie kluczyka w doslownym sensie wlasciwie nie ma. Jest
        tylko "key fob" wlasnie. Oczywiscie, metalowy klucz spelnial swoje zadanie
        znakomicie i byl bezawaryjny. Ale obwody scalone sa tansze w produkcji :-)
    • marekatlanta71 Re: Dwukierunkowy kluczyk GM 23.11.06, 16:51
      Pomysł fajny, ale gadgety nie uratują GM. Mam nadzieje ze GM sprzeda Saaba komuś
      zanim upadnie.
      • drpawelek Re: Dwukierunkowy kluczyk GM 23.11.06, 17:10
        Nie wiem, co moze uratowac GM, ale firma przynajmniej probuje sie ratowac i
        widac to po jej produktach. Ford jest chyba w jeszcze gorszej sytuacji.
        Niestety, tutejszy socjalizm wiecznie zywy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka