derwisz911 26.10.07, 20:32 Co sadzicie o calej tej sprawie? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4617306.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktor_l Re: Prius przed sejmem 27.10.07, 00:26 E tam, sezon z lekka ogorkowy, nie wiadomo czy czepiac sie ustepujacych czy wstepujacych, wiec takie wychodzą. Swoją drogą, durniejszego wynalazku niz ten tojtoj nie znam. Dlaczego? Ano dlatego ze moj dawny sasiad, starszy pan, pewnego dnia zmienil tolego tdi na to cudo. Nie dosc, ze plastykowe doslownie cale, to jeszcze spalanie beny niewiele odbiegalo w miejskich realiach od mojego owczesnego signum 2.2 direct:))) Odpowiedz Link
cracovian Re: Prius przed sejmem 29.10.07, 00:25 Nie zawsze chodzi o spalanie albo oszczednosc - to jest wreszcie dosc drogi samochod. A wiesz ile wiecej syfu ten jego dizel w powietrze puszczal? Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Prius przed sejmem 29.10.07, 00:29 alez wiem, ze diesel to swinia, wcale ich nie porownale. Natomiast co to za ekologia, jak ta hybryda pali w miescie tyle co sredni benzyniak? Nie chodzi mi tylko o oszczednosc, ale przeciez on tez wydziela spaliny. Gdzie ta ekologia, skoro pali taka sama porcje benzyny, wiec proporcjonalnie truje? Dupa tam, mowiac popularnie, wykreowana moda. Dziadek twierdzil, ze w praktyce dynamicznej miejskiej jazdy mozna sobie wynalazek darowac, ciagle jedzie na benie. Odpowiedz Link
crannmer Re: Prius przed sejmem 29.10.07, 08:24 wiktor_l napisał: > alez wiem, ze diesel to swinia, wcale ich nie porownale. Ten diesel wlasnie dostal homologacje kalifornijska. BTW najciekawsze, ze ogolnie na diesle najbardziej psiocza ludzie produkujacy znacznie wiecej pylow papierosami i kominkiem :-) > Dupa tam, mowiac popularnie, wykreowana moda. Dziadek twierdzil, ze > w praktyce dynamicznej miejskiej jazdy mozna sobie wynalazek > darowac, ciagle jedzie na benie. W tym wypadku problem lezy miedzy uszami uzytkownika. Albo w laczniku fotelu kierowcy z pedalami. MfG C. While a stretto diminution is an obvious solution Odpowiedz Link
1realista Re: Prius przed sejmem 27.10.07, 14:19 Dziennikarze przeginaja. Jednak jest to forma promocji ekologii i dlatego powinno być więcej takich reklam. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Prius przed sejmem 27.10.07, 15:19 Ja nie widzę w tym nic zdrożnego i słusznie Pawlak powiedział -"...jak jeździłem Polonezem to też czepialiście się, więc czym mam jeździć" a przede wszystkim był to wywiad dla pisma Toyoty więc tym bardziej nic złego w tym nie widzę a już w porównaniu z przekrętami, malwersacjami i aferami IVRP która była nie do pobicia w tych kwestiach to "występek" Pawlaka jest mikroskopijny i niezauważalny. Odpowiedz Link
derwisz911 Re: Prius przed sejmem 29.10.07, 06:28 No wlasnie, mnie to bardziej zaimponowalo niz zbulwersowalo. Partia chlopska powinna promowac ekologiczny styl zycia. A ze niestety prius to jedyna hybryda u nas w PL i ma swoje wady, to juz inna sprawa. WIem tylko ze na 100% kolejne generacje beda sprawniejsze i bardziej oszczedne, a fajnie jakby ludzie juz wiedzieli wczeswniej 'co to'. Od siebie dodam, ze wolalbym sie wlec powolnym, kosmicznie brzydkim priusem, niz smrodzic ludziom z tylu ropniakiem. Odpowiedz Link
rapid130 Re: Prius przed sejmem 30.10.07, 16:56 Tajest, sezon ogórkowy. Prius nie jest taki straszny jak go malują. :P Zrobiłem tym jakieś 250 km krótko po premierze w PL. A plastikowy jest. Cyborgowaty w charakterze jest. Ale da się tym jeździć. Co nie znaczy, że bym go kupił mając 100 tys. PLN do dyspozycji. Że relatywnie dużo pali? Moim zdaniem, po prostu trzeba nauczyć się nim jeździć. Jeśli ktoś ma cegłę zamiast prawej stopy, to i nawet ten historyczny, śmieszny Volkswagenik na 4 kółkach z 1-cylimdrowym klekotem pewnie mu 5-6 litrów wciągnie, zamiast obiecanego 1 litra :P W Priusie dużo większe znaczenie (niż w zwykłych samochodach) w osiąganiu superniskiego spalania ma umiejętność subtelnego operowania pedałem gazu. Jeżeli się pociska na trasie powyżej 110-120 km/h, to Prius będzie żreć jak smoczysko, nawet ponad 8 l/100 km. Artykuł "Uwaga, UFO!" na autocentrum.pl "to sem ja popełnił". Tam też sugeruję metodę, jak tym wynalazkiem jeździć o kroplece. A Bass pewnie rozpozna gdzie Priusowi zdjęcia robiłem :P Odpowiedz Link