Dodaj do ulubionych

Profesjonalna interwencja amerykańskiej policji ;]

06.12.07, 22:17
tiny.pl/j6d8
Obserwuj wątek
    • yamasz Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 06.12.07, 22:24
      To jest reklama chevroleta, czy innego badziewnie wykonanego
      hamerykańskiego masowca w którym plastiki skrzypią od nowości i nikt
      się tym nie przejmuje.
      PZDR Yamasz
      :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie:::
      • marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 06.12.07, 22:48
        Musze Cie zmartwic, ale nowe Chevrolety wykonane sa znacznie lepiej od Toyoty
        ktora jak wiadomo jest o niebo lepsza od psujacych sie bez umiaru i skrzypiacych
        wyrobow z Wloch, Niemiec i Szwecje (tych szczegolnie).
        • civic_06 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 06:22
          marekatlanta71 napisał:

> Musze Cie zmartwic, ale nowe Chevrolety wykonane sa znacznie lepiej od Toyoty
          > ktora jak wiadomo jest o niebo lepsza od psujacych sie bez umiaru i skrzypiacyc
          > h
          > wyrobow z Wloch, Niemiec i Szwecje (tych szczegolnie).

A pisalem nie kupuj Saaba...
          • marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 16:08
            Ale za to jezdze jedynym takim w okolicy 200 mil (u dealera w Orlando mi
            powiedzieli ze w ciagu 2 lat ani jednego takiego nie sprzedali).
      • fazi_ze_sztazi Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 04:22
        yamasz napisał:
        > To jest reklama chevroleta, czy innego badziewnie wykonanego
        > hamerykańskiego masowca w którym plastiki skrzypią od nowości i
        nikt
        > się tym nie przejmuje.

niezapominaj tylko ze taki malibu kosztuje tyle co w europie yaris,
        a jest wielkosci vectry. jaka cena taka jakosc. jak chcesz miec
        luxus to zostaja marki z gornej polki, na codzienne kulanie sie po
        dziurach wystarcza masowiec.
        pzdr.
    • marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 06.12.07, 22:49
      Piekne, ciekawe czy prawdziwe...
      • yamasz Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 06.12.07, 22:56
        nie martisz mnie, właściwie to cieszy mnie taka poprawa, koleżanka
        katuje Mavericka z 2002r. i tam wykonanie wnętrza to porazka.
        • drpawelek Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 04:26
          A co to jest ten Maverick? Zaplacila za niego pewnie ze 12k $? Moje uszy
          ostatnio poraza wykonanie wnetrza w moim saabie - skrzypi polaczenie plastikow
          tuz ponad panelem systemu Infotaiment - bo mamy mroz w Waszyngtonie. Z drugiej
          strony, to spadajaca temperatura sprawila, ze opony zaczely wyraznie siadac. Na
          zakretach samochod zachowywal sie jak polonez, a nie jak alternatywa BMW.
          Okazuje sie, ze cisnienie bylo o jakies 30% nizsze, niz trzeba. Po dopompowaniu
          mam znowu sportowy pojazd z buda kombi. Niesamowite! :-) Pamietam z Polski, ze
          nigdy nie trzeba bylo pompowac kol w Polo albo maluchu. Czy jest to tylko
          funkcja niskoprofilowych opon? W saabie sa opony 235/50R17. Moze ktos wie...

A jak chcesz dyskutowac o jakosci nowych wnetrz GM, to najpierw poczytaj cos o
          nowym Cadillacu CTS... Mercedes przy nim wymieka. Amerykanie wreszcie zaczeli
          zwracac uwage na szczegoly.
          • lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 07:36
            Po dopompowaniu
            > mam znowu sportowy pojazd z buda kombi. Niesamowite! :-) Pamietam z Polski, ze
            > nigdy nie trzeba bylo pompowac kol w Polo albo maluchu. Czy jest to tylko
            > funkcja niskoprofilowych opon? W saabie sa opony 235/50R17. Moze ktos wie...

Jeżeli tak bardzo odczuwasz różnicę w ciśnieniu to napompuj koła azotem, podobno
            ciśnienie jest stałe, opony cichsze i wiele, wiele innych bonusów z tego tytułu.:))
            • drpawelek Azot 08.12.07, 06:21
              Stale cisnienie w oponach? Czy ktos probowal? Czyzby prawa fizyki nie dzialaly
              po napompowaniu kol azotem? W tej chwili mam w oponach ok.79% azotu.
              • lexus400 Re: Azot 08.12.07, 07:20
                drpawelek napisał:

> Stale cisnienie w oponach? Czy ktos probowal? Czyzby prawa fizyki nie dzialaly
                > po napompowaniu kol azotem? W tej chwili mam w oponach ok.79% azotu.

Ja próbowałem ale różnicy nie zauważyłem, więc przeszedłem znowu na pompowanie
                kół świeżym wiejskim powietrzem:))
          • spqr5 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 08:50
            drpawelek napisał:
            "Pamietam z Polski, ze nigdy nie trzeba bylo pompowac kol w Polo
            albo maluchu. Czy jest to tylko funkcja niskoprofilowych opon? W
            saabie sa opony 235/50R17. Moze ktos wie..."

Coś w tym jest, wszystkie nowe Fordy Mondeo mają wezwanie do serwisu
            ze względu na wadę technologiczną kołpaka który rozpompowuje opony.
            • lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 09:19
              spqr5 napisał:

> Coś w tym jest, wszystkie nowe Fordy Mondeo mają wezwanie do serwisu
              > ze względu na wadę technologiczną kołpaka który rozpompowuje opony.

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić "kołpaka rozpompowującego opony" - brzmi to dla
              mnie abstrakcyjnie:))
              • marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 14:45
                Porowata felga?
                • lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 14:50
                  marekatlanta71 napisał:

> Porowata felga?

Mowa jest o kołpaku a porowatość felgi bierze się z racji wieku felgi a mowa
                  jest o nowym samochodzie - dla mnie bardzo tajemnicza usterka/wada.
                  • marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 16:07
                    Moze kolpak naciska na brzeg opony rozszczelniajac ja?
                    • lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 16:57
                      marekatlanta71 napisał:

> Moze kolpak naciska na brzeg opony rozszczelniajac ja?

No wiesz, równie dobrze można powiedzieć, ze skład chemiczny plastiku kołpaka,
                      przenika przez molekuły gumy opony w związku z czym zachodzi reakcja
                      rozszczelniająca, na skutek czego powietrze przenika przez porowatość
                      wewnętrznej struktury opony:))
                      • marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 17:21
                        Tak, to bardzo prawdopodobny powod :) Oczywiscie mozliwe jest takze ze
                        zaburzenia czasoprzestrzeni wywolane nieliniowym ruchem mas kolpaka powoduja
                        tworzenie sie tuneli temporalnych przez ktore powietrze tuneluje z opony do
                        innych wrzechswiatow.
                        • fazi_ze_sztazi Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 19:47
                          marekatlanta71 napisał:
                          powietrze tuneluje z opony do
                          > innych wrzechswiatow.

ja mysle ze to powietrze tuneluje do tych opon w starym polo i
                          maluchu ....
                          pzdr.
              • spqr5 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 21:23
                Proszę Lexusie:

tiny.pl/jvql
                • lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 22:00
                  spqr5 napisał:

> Proszę Lexusie:
                  >
                  > tiny.pl/jvql

No tak, serdeczne dzięki ale czy to są "tjuningowe obrotowe" kołpaki??? bo
                  jeżeli nie to nie wiem w jaki sposób mogą się obracać. Przecież to jest
                  absolutna brednia, może oni nie chcą napisać z jakiego powodu faktycznie wzywają
                  100 samochodów do serwisu i to w dodatku "tylko prewencyjnie" - hahahahaha
                  pierdoły. Czy zdejmowałeś kiedyś oryginalny kołpak z koła???
                  • marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 08.12.07, 03:49
                    Moim zdaniem ktos niefortunnie uzyl slowa obracac. Podejrzewam ze
                    chodzi o to ze kolpak sie przesuwa i ostra krawedzia trze o wentyl.
                • lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 22:03
                  spqr5 - tak na marginesie, nawet największe gówno plastikowe kupione za 25
                  PLN/kpl na targu nie ma możliwości obrócenia się na kole - daję za to głowę i
                  skrzynkę piwa jakiego sobie zażyczysz.
                  • tomek854 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 08.12.07, 16:44
                    Ja bym tam wolał skrzynkę piwa niż Twoją głowę :P
                    • lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 08.12.07, 17:27
                      tomek854 napisał:

> Ja bym tam wolał skrzynkę piwa niż Twoją głowę :P

Moja głowa potrzebna byłaby do wspólnego wypicia skrzynki piwa:)
          • yamasz Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 17:37
            www.in.gr/auto/parousiaseis/foto_big/in_ford_maverick_gr_10.jpg

Fodr Maverick specjalnie dla DRPAWEŁEK :o)
            pozdrawiam Yamasz
            :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie:::
            • marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 17:43
              To przeciez Ford Escape (nazwa sugeruje co nalezy robic zanim sie zdecyduje na
              zakup tego zlomu).
              • lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 18:39
                marekatlanta71 napisał:

> To przeciez Ford Escape (nazwa sugeruje co nalezy robic zanim sie zdecyduje na
                > zakup tego zlomu).

Rewelacyjny komentarz Marku:))))))
        • marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 17:24
          W Fordzie nadal montuje sie wnetrza jak z czasow kiedy mozna bylo sprzedac kazde
          go..no i klient byl szczesliwy. Ale podobno Ford tez zauwazyl ze klienci wola
          ladne wnetrza od brzydkich (!) i w nowych modelach ma byc lepiej zaczynajac od
          nowego Mustanga ktory ma sie na jesieni 2009 pojawic (jezeli Ford do tego czasu
          nie zbankrutuje...).
    • m.a.n.n Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 08.12.07, 05:32
      No dooobra, ale spot fajny, nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka