yamasz Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 06.12.07, 22:24 To jest reklama chevroleta, czy innego badziewnie wykonanego hamerykańskiego masowca w którym plastiki skrzypią od nowości i nikt się tym nie przejmuje. PZDR Yamasz :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie::: Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 06.12.07, 22:48 Musze Cie zmartwic, ale nowe Chevrolety wykonane sa znacznie lepiej od Toyoty ktora jak wiadomo jest o niebo lepsza od psujacych sie bez umiaru i skrzypiacych wyrobow z Wloch, Niemiec i Szwecje (tych szczegolnie). Odpowiedz Link
civic_06 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 06:22 marekatlanta71 napisał: > Musze Cie zmartwic, ale nowe Chevrolety wykonane sa znacznie lepiej od Toyoty > ktora jak wiadomo jest o niebo lepsza od psujacych sie bez umiaru i skrzypiacyc > h > wyrobow z Wloch, Niemiec i Szwecje (tych szczegolnie). A pisalem nie kupuj Saaba... Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 16:08 Ale za to jezdze jedynym takim w okolicy 200 mil (u dealera w Orlando mi powiedzieli ze w ciagu 2 lat ani jednego takiego nie sprzedali). Odpowiedz Link
fazi_ze_sztazi Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 04:22 yamasz napisał: > To jest reklama chevroleta, czy innego badziewnie wykonanego > hamerykańskiego masowca w którym plastiki skrzypią od nowości i nikt > się tym nie przejmuje. niezapominaj tylko ze taki malibu kosztuje tyle co w europie yaris, a jest wielkosci vectry. jaka cena taka jakosc. jak chcesz miec luxus to zostaja marki z gornej polki, na codzienne kulanie sie po dziurach wystarcza masowiec. pzdr. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 06.12.07, 22:49 Piekne, ciekawe czy prawdziwe... Odpowiedz Link
yamasz Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 06.12.07, 22:56 nie martisz mnie, właściwie to cieszy mnie taka poprawa, koleżanka katuje Mavericka z 2002r. i tam wykonanie wnętrza to porazka. Odpowiedz Link
drpawelek Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 04:26 A co to jest ten Maverick? Zaplacila za niego pewnie ze 12k $? Moje uszy ostatnio poraza wykonanie wnetrza w moim saabie - skrzypi polaczenie plastikow tuz ponad panelem systemu Infotaiment - bo mamy mroz w Waszyngtonie. Z drugiej strony, to spadajaca temperatura sprawila, ze opony zaczely wyraznie siadac. Na zakretach samochod zachowywal sie jak polonez, a nie jak alternatywa BMW. Okazuje sie, ze cisnienie bylo o jakies 30% nizsze, niz trzeba. Po dopompowaniu mam znowu sportowy pojazd z buda kombi. Niesamowite! :-) Pamietam z Polski, ze nigdy nie trzeba bylo pompowac kol w Polo albo maluchu. Czy jest to tylko funkcja niskoprofilowych opon? W saabie sa opony 235/50R17. Moze ktos wie... A jak chcesz dyskutowac o jakosci nowych wnetrz GM, to najpierw poczytaj cos o nowym Cadillacu CTS... Mercedes przy nim wymieka. Amerykanie wreszcie zaczeli zwracac uwage na szczegoly. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 07:36 Po dopompowaniu > mam znowu sportowy pojazd z buda kombi. Niesamowite! :-) Pamietam z Polski, ze > nigdy nie trzeba bylo pompowac kol w Polo albo maluchu. Czy jest to tylko > funkcja niskoprofilowych opon? W saabie sa opony 235/50R17. Moze ktos wie... Jeżeli tak bardzo odczuwasz różnicę w ciśnieniu to napompuj koła azotem, podobno ciśnienie jest stałe, opony cichsze i wiele, wiele innych bonusów z tego tytułu.:)) Odpowiedz Link
drpawelek Azot 08.12.07, 06:21 Stale cisnienie w oponach? Czy ktos probowal? Czyzby prawa fizyki nie dzialaly po napompowaniu kol azotem? W tej chwili mam w oponach ok.79% azotu. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Azot 08.12.07, 07:20 drpawelek napisał: > Stale cisnienie w oponach? Czy ktos probowal? Czyzby prawa fizyki nie dzialaly > po napompowaniu kol azotem? W tej chwili mam w oponach ok.79% azotu. Ja próbowałem ale różnicy nie zauważyłem, więc przeszedłem znowu na pompowanie kół świeżym wiejskim powietrzem:)) Odpowiedz Link
spqr5 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 08:50 drpawelek napisał: "Pamietam z Polski, ze nigdy nie trzeba bylo pompowac kol w Polo albo maluchu. Czy jest to tylko funkcja niskoprofilowych opon? W saabie sa opony 235/50R17. Moze ktos wie..." Coś w tym jest, wszystkie nowe Fordy Mondeo mają wezwanie do serwisu ze względu na wadę technologiczną kołpaka który rozpompowuje opony. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 09:19 spqr5 napisał: > Coś w tym jest, wszystkie nowe Fordy Mondeo mają wezwanie do serwisu > ze względu na wadę technologiczną kołpaka który rozpompowuje opony. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić "kołpaka rozpompowującego opony" - brzmi to dla mnie abstrakcyjnie:)) Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 14:45 Porowata felga? Odpowiedz Link
lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 14:50 marekatlanta71 napisał: > Porowata felga? Mowa jest o kołpaku a porowatość felgi bierze się z racji wieku felgi a mowa jest o nowym samochodzie - dla mnie bardzo tajemnicza usterka/wada. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 16:07 Moze kolpak naciska na brzeg opony rozszczelniajac ja? Odpowiedz Link
lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 16:57 marekatlanta71 napisał: > Moze kolpak naciska na brzeg opony rozszczelniajac ja? No wiesz, równie dobrze można powiedzieć, ze skład chemiczny plastiku kołpaka, przenika przez molekuły gumy opony w związku z czym zachodzi reakcja rozszczelniająca, na skutek czego powietrze przenika przez porowatość wewnętrznej struktury opony:)) Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 17:21 Tak, to bardzo prawdopodobny powod :) Oczywiscie mozliwe jest takze ze zaburzenia czasoprzestrzeni wywolane nieliniowym ruchem mas kolpaka powoduja tworzenie sie tuneli temporalnych przez ktore powietrze tuneluje z opony do innych wrzechswiatow. Odpowiedz Link
fazi_ze_sztazi Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 19:47 marekatlanta71 napisał: powietrze tuneluje z opony do > innych wrzechswiatow. ja mysle ze to powietrze tuneluje do tych opon w starym polo i maluchu .... pzdr. Odpowiedz Link
spqr5 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 21:23 Proszę Lexusie: tiny.pl/jvql Odpowiedz Link
lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 22:00 spqr5 napisał: > Proszę Lexusie: > > tiny.pl/jvql No tak, serdeczne dzięki ale czy to są "tjuningowe obrotowe" kołpaki??? bo jeżeli nie to nie wiem w jaki sposób mogą się obracać. Przecież to jest absolutna brednia, może oni nie chcą napisać z jakiego powodu faktycznie wzywają 100 samochodów do serwisu i to w dodatku "tylko prewencyjnie" - hahahahaha pierdoły. Czy zdejmowałeś kiedyś oryginalny kołpak z koła??? Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 08.12.07, 03:49 Moim zdaniem ktos niefortunnie uzyl slowa obracac. Podejrzewam ze chodzi o to ze kolpak sie przesuwa i ostra krawedzia trze o wentyl. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 22:03 spqr5 - tak na marginesie, nawet największe gówno plastikowe kupione za 25 PLN/kpl na targu nie ma możliwości obrócenia się na kole - daję za to głowę i skrzynkę piwa jakiego sobie zażyczysz. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 08.12.07, 16:44 Ja bym tam wolał skrzynkę piwa niż Twoją głowę :P Odpowiedz Link
lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 08.12.07, 17:27 tomek854 napisał: > Ja bym tam wolał skrzynkę piwa niż Twoją głowę :P Moja głowa potrzebna byłaby do wspólnego wypicia skrzynki piwa:) Odpowiedz Link
yamasz Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 17:37 www.in.gr/auto/parousiaseis/foto_big/in_ford_maverick_gr_10.jpg Fodr Maverick specjalnie dla DRPAWEŁEK :o) pozdrawiam Yamasz :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie::: Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 17:43 To przeciez Ford Escape (nazwa sugeruje co nalezy robic zanim sie zdecyduje na zakup tego zlomu). Odpowiedz Link
lexus400 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 18:39 marekatlanta71 napisał: > To przeciez Ford Escape (nazwa sugeruje co nalezy robic zanim sie zdecyduje na > zakup tego zlomu). Rewelacyjny komentarz Marku:)))))) Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 07.12.07, 17:24 W Fordzie nadal montuje sie wnetrza jak z czasow kiedy mozna bylo sprzedac kazde go..no i klient byl szczesliwy. Ale podobno Ford tez zauwazyl ze klienci wola ladne wnetrza od brzydkich (!) i w nowych modelach ma byc lepiej zaczynajac od nowego Mustanga ktory ma sie na jesieni 2009 pojawic (jezeli Ford do tego czasu nie zbankrutuje...). Odpowiedz Link
m.a.n.n Re: Profesjonalna interwencja amerykańskiej polic 08.12.07, 05:32 No dooobra, ale spot fajny, nie? Odpowiedz Link