Dodaj do ulubionych

Natura 2000

18.05.15, 10:30
Wpis kieruję do osób znających się na prawie i ekologii. Jak wiadomo, w Zielonce znajdują się obszary chronione wpisane do programu Natura 2000. Chodzi o torfowiskowe zbiorniki wodne zlokalizowane w pobliżu ronda na granicy z Ząbkami i za pomnikiem pomordowanych mieszkańcow Zielonki na Bankówce. Chroniony jest i zarówno ekosystem jak i rybka: strzebla błotna /krytycznie zagrożony gatunek wpisany do Czerwonej Księgi /.
Bez problemu jednak można zaobserwować tam wędkarzy. Moje pytanie brzmi: czy w tych jeziorkach żyją też inne gatunki ryb, oraz czy mają prawo na połów tam?

Pytanie jest dla mnie istotne, bo w takim razie będę zgłaszać na policję jako akty kłusownictwa jeśli są podstawy.
Obserwuj wątek
    • po-wiatowy Re: Natura 2000 18.05.15, 11:32
      michal_prickstein napisał(a):

> Wpis kieruję do osób znających się na prawie i ekologii. Jak wiadomo, w Zielonc
      > e znajdują się obszary chronione wpisane do programu Natura 2000. Chodzi o torf
      > owiskowe zbiorniki wodne zlokalizowane w pobliżu ronda na granicy z Ząbkami i z
      > a pomnikiem pomordowanych mieszkańcow Zielonki na Bankówce. Chroniony jest i za
      > równo ekosystem jak i rybka: strzebla błotna /krytycznie zagrożony gatunek wpis
      > any do Czerwonej Księgi /.
      > Bez problemu jednak można zaobserwować tam wędkarzy. Moje pytanie brzmi: czy w
      > tych jeziorkach żyją też inne gatunki ryb, oraz czy mają prawo na połów tam?
      >
      > Pytanie jest dla mnie istotne, bo w takim razie będę zgłaszać na policję jako a
      > kty kłusownictwa jeśli są podstawy.

Pyta ten, który chwalił się publicznie na tym forum że zbierał chronione smardze na poligonie.

Himalaje obłudy !
      • michal_prickstein Re: Natura 2000 18.05.15, 12:34
        W odróżnienu od pana - dopuszczam możliwość poprawy po akcie skruchy. Post nie jest skasowany więc ma Pan możliwość zgłosić zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez Szanownego Pana Michala Pryksztajna mieszkańca Zielonki. I powtarzam, że jest to dla mnie dziwne tak jak usłyszeć na jesień że nie można zbierać maślaków bo są pod ochroną chociaż od pokoleń maślaki się zbiera. Tako więc smardzy już nie zbieram. A uważam że rybka poławiana na terenach gdzie się ją chcroni mocą powagi Uni Europejskiej - jest problemem.
        Oczekuję na inną odpowiedź niż po-wiatowego który się nie zna ani na prawie ani na przyrodzie, a jedynie ma zamiłowanie do nieiołkanizacji dysput.
        • po-wiatowy Re: Natura 2000 18.05.15, 12:44

> Oczekuję na inną odpowiedź niż po-wiatowego który się nie zna ani na prawie ani
          > na przyrodzie, a jedynie ma zamiłowanie do nieiołkanizacji dysput.

Ale po po-wiatowy wskazał na łamanie prawa w sprawie tych nieszczęsnych grzybów...więc może jednak zna się lepiej od pewnego narodowca który posługuje się kłamstwem wtedy gdy ma taką potrzebę...
          • michal_prickstein Re: Natura 2000 18.05.15, 12:47
            Gwoli ścisłości to użytkownik Kama zawiadomił forumowiczów o tym że popełniam przestępstwo.
            • po-wiatowy Re: Natura 2000 18.05.15, 12:53

> Gwoli ścisłości to użytkownik Kama zawiadomił forumowiczów o tym że popełniam p
              > rzestępstwo.

Gwoli ścisłości zrobiłem to ja w drugim poście : cyt " To wygląda że łamiesz prawo, prawicowcu bo smardze są bardzo rzadkim gatunkiem, choć jadalnym pl.wikipedia.org/wiki/Smardz_jadalny i nie wolno ich zrywać.

Z tego co tu piszą bez-ogrodek-blog.blogspot.com/2013/02/wiosenne-grzybobranie-o-smardzach.html o ile nie znalazłeś ich w ogródku to nie powinieneś zbierać. A napisałeś że zebrałeś na poligonie.....

Czyżby anarchia ? "

Trzeba potrafić czytać ze zrozumieniem.
              Nie odwracaj kota ogonem i nie próbuj znów kłamać.

A tak na marginesie kto posprząta te prawicowe plakaty które straszą i budzą odrazę mieszkańców Zielonki ?
              • michal_prickstein Re: Natura 2000 18.05.15, 12:56
                Czy plakaty o których mówisz są z logiem ONR lub NOP?

Czy mógłbyś zgłosić na Piastowskiej możliwosć popełnienia przestępstwa przeze mnie?

Czy mógłbyś dać miejsce na odpowiedź w wątku dla eksperta np. Smoszyńskiego?

STOP niesiołkanizacji.
                • po-wiatowy Re: Natura 2000 18.05.15, 13:08

> Czy plakaty o których mówisz są z logiem ONR lub NOP?
                  >

Przedstawiają kandydatów skrajnej prawicy.

> Czy mógłbyś zgłosić na Piastowskiej możliwosć popełnienia przestępstwa przeze m
                  > nie?
                  >

Gdybym miał 100% pewność i dowody na to na pewno bym to zrobił.
                  Znając ciebie i twoją skłonność do konfabulacji nie mam pewności czy taka sytuacja istotnia miała miejsce.

> Czy mógłbyś dać miejsce na odpowiedź w wątku dla eksperta np. Smoszyńskiego?

A czy ja komuś zabraniam się wypowiadać ?
                  Posty twoje i pisowskich oszołomów są na to najlepszym dowodem.

> STOP niesiołkanizacji.

STOP głupocie i demagogii !!!
                  • michal_prickstein Re: Natura 2000 18.05.15, 13:29
                    Rozumiem, że Braun i Kowalski kolą twoje centrooczy.
                    Jeżeli nie ma Pan dowodów proszę mnie nie szkalować.
                    To pan w wątku o kłusownictwie wrzucił politykę.
                    Dziękuję za kończący postulat, już się Pan nie powinien wypowiadać.
                    • po-wiatowy Re: Natura 2000 18.05.15, 13:33

> Rozumiem, że Braun i Kowalski kolą twoje centrooczy.

Jeden czort, różnica jak między dżumą a cholerą.

> Jeżeli nie ma Pan dowodów proszę mnie nie szkalować.

Mam, wystarczy przejść się po mieście.

> To pan w wątku o kłusownictwie wrzucił politykę.

Nie ja, gdyby nie cenzura to byś wiedział kto.

> Dziękuję za kończący postulat, już się Pan nie powinien wypowiadać.

Ja sam wiem najlepiej co powinienem robić.
    • kinio1001 Re: Natura 2000 20.05.15, 11:33
      ta rybka to raczej taka mała jest
      myślisz, że ktoś ją łowi i je?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka