ewka-1974 12.01.13, 15:29 Witam, jakim termometrem mierzycie temperaturę? i gdzie? i ile czasu? i czy jesteście zadowolone z tego sposobu? Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gromola Microlife MT16C2, rektalnie, krótko-do piknięcia. 13.01.13, 08:25 Tak, jestem zadowolona :) Ps. Jeśli się przymierzasz,to chyba najważniejsze jest to, by robić to o stałej porze i by termometr miał dwa miejsca po przecinku. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Termometr 13.01.13, 09:08 Klasycznym lekarskim starego typu; odczyt z dokładnością do pół działki, czyli 0.05 stopnia. Waginalnie, 5 minut. Ale to było dawno. Odpowiedz Link
kasiadl Re: Termometr 05.02.13, 10:32 Też tak twierdziłam do przedwczoraj, kiedy to mój mąż stłukł go w łazience, a rtęć rozbryznęła się na milion drobnych kuleczek. :-/ Mam w zapasie MT 16C2 na szczęście, chociaż nie ufam mu do końca (podejrzanie za wysokie temperatury mi pokazuje, np. 37,3 stopnia). Teraz planuję zakupić i wypróbować szklany termometr z galem. Odpowiedz Link