Dodaj do ulubionych

PMN po porodzie

13.10.05, 23:00
Ustalając PMN po porodzie jak często w ciągu dnia należy badać śluz? Jestem
10 tyg. po porodzie, i od dwóch tyg. próbuje ustalić mój PMN. Na przemian
przeplatały się dni z lepkim, skąpym śluzem i trochę mniej lepkim, delikatnie
ciągnącym. Wczoraj pierwszy raz zauważyłam dużą zmianę - śluz śliski, bardzo
ciągnący. Problem w tym, że taki był tylko koło południa, podczas gdy rano i
wieczorem lepki i mało. Dzisiaj znowu lepki i mało.
Czy należy go zaliczyć do objawu szczytu i liczyć do 4 dnia wieczorem? I co
najważniejsze - jeżeli śluz inny (śliski, bardzo ciągnący) zauważyłam tylko
raz w środku dnia to czy możliwe, że w poprzednich dniach też taki mógł się
pojawić a ja go przeoczyłam???
Obserwuj wątek
    • misia97 Re: PMN po porodzie 24.10.05, 09:31
      czesć narewka2 ja też jestem 10tyg.po porodzie i mam ten sam problem prowadzę
      obs.ale nie wiem jak interpretować są dziwne jednego dnia ma S,Bj drugiego sucho
      trzeciego znowu S,Bj a następnego znowu sucho i nic,no i jak mam określić dzień
      szczytu?mierzę temp.ale nie jest ona miarodajna bo śpię b.krótko niunia mi się
      często budzi i nie mogę o tych samych porach mierzyć.co byś mi radziła?czy
      podjęłaś już współ.a jak twój dzidziuś?pozdrawiam.
    • niebieskaosmiornica Re: PMN po porodzie 24.10.05, 14:16
      W moim podręczniku jest napisane, że magnez z vit. b6 jest polecany kobietom
      karmiącym, bo zmniejsza wydzielane sluzu.
      jesli masz watpliwosci, czy czegos nie przeoczylas, to pobieraj sluz z szyjki do
      badania.
      Sluz nalezy badac normalnie często tzn. przy każdej wizycie w toalecie.
      • narewka2 Re: PMN po porodzie 26.10.05, 20:48
        Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Może rzeczywiście spróbuje z tym magnezem. Na
        razie zainwestowałam w książkę i się doszkalam.
        Do Misia97: współżycie już zaczęliśmy, ale nieco nerwowo przez te moje niepewne
        obserwacje. Co prawda planujemy drugiego dzidziusia dość szybko, ale nie aż
        tak:)). Przed porodem stosowaliśmy NPR ale tylko kilka miesięcy, więc niestety
        mam mało doświadczenia, a niestety po porodzie jest dużo trudniej. Gdzieś
        czytałam, że w takiej sytuacji najlepiej jest badać szyjkę bo jest bardziej
        miarodajna. Ja niestety przed porodem szyjki nie badałam, pewnie teraz byłoby
        łatwiej. Może też spróbuj. A synuś ma się bardzo dobrze, rośnie zdrowo, za
        bardzo w kość nie daje, a od godziny słodko śpi i pewnie tak do 01:00:)).
        • misia97 DO narewka2 27.10.05, 13:34
          my też dzisiaj chcemy rozpoczać wsp.mija 71 dzień od porodu.trochę sie boję ale
          mam takie same objawy jak ty,karmie tylko pirsią,dość czętso w nocy też.a jak
          ampliuda twoich temperatur.też chcemy mieć jeszcze dzieci ale musimy odczekać bo
          nie ammy jeszcze swego gniazdka.czy mogłabyś mi napisac od kiedy współżyjesz po
          porodzie?i czy barzdo sie denerwujesz na myśl o ciąży???dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka