nowa_mama75 05.02.06, 18:46 Mam problemy z obserwacja śluzu. Śluz, który chyba jest płodny to u mnie taki bardzo rozciągliwy, ale nie jest całkiem przezroczysty. Ma mleczny odcień. Czy mogę uznać, że to jest właśnie śluz płodny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda79 Re: Śluz płodny 05.02.06, 19:05 Sluz plodny powinien byc przezroczysty jak bialko jaja. tu masz zdjecie: embrion.pl/npr/ Moze jestes w trakcie staran i sluz miesza sie ze sperma i stad mleczny odcien? Odpowiedz Link
vibe-b Re: Śluz płodny 05.02.06, 20:34 nowa_mama75 napisała: > Mam problemy z obserwacja śluzu. > Śluz, który chyba jest płodny to u mnie taki bardzo rozciągliwy, ale nie jest > całkiem przezroczysty. Ma mleczny odcień. Czy mogę uznać, że to jest właśnie > śluz płodny? W zaklasyfikowaniu sluzu do kategorii plodnego rozstrzygajace znaczenie ma jego rozciagliwosc a nie odcien. Oprocz najczestszego rodzaju- przezroczystego- moze miec mleczne slady, a nawet zolty czy z rozowymi (od krwi) akcentami. Tyle mowi znakomita ksiazka. Odpowiedz Link
nowa_mama75 Re: Śluz płodny 05.02.06, 21:21 Dzięki. Czyli najważniejsze, żeby był rozciągliwy. Odpowiedz Link
annagabriela Re: Śluz płodny 06.02.06, 13:42 Bardzo rozciągliwy śluz bez wątpienia trzeba uznać za płodny. Wystarczy,że rozciąga się powyżej 1 cm. Jeśli chodzi o fazę I, to każdy rodzaj śluzu, nawet ten, który jest lepki, czyli rozciąga sie słabo, poniżej 1 cm, należy uznać za płodny. Miłej praktyki! Odpowiedz Link
kaja5 Re: Śluz płodny 06.02.06, 20:34 Też taki mam. Rożciagliwy ale nie do końca przeźroczysty, raczej mlecznawy - uznaje go za płodny. Czasami robi sie taki po zmieszaniu z nasieniem. Odpowiedz Link