Dodaj do ulubionych

prawidłowy śluz

15.06.06, 12:12
Nigdzie nie mogę uzyskac odp. na to pytanie:
czy "lekki stan zapalny" który
wyszedł mi w cytologii może zaburzyć wyglad śluzu?
Nie obserwuję u siebie żadnych jego zmian takich zgodnie z cyklem płodności. Mam
od początku do końca taki sam sluz mleczny, metny. Przedtem miałam infekcję
ale jeszcze przedtem pamietam miałam śluz zupełnie normalny z cyklicznymi
zmianami na wyraźnie płodny. Nie wiem więc co się stało.
Obserwuj wątek
    • chrumpsowa Re: prawidłowy śluz 15.06.06, 21:10
      U mnie sluz zupelnie prawidlowy, z tym, ze mam swedznie. Okazalo sie, ze
      infekcja jest b. duza przy szyjce macicy. Lekarz pobral material na wymazy
      zarowno z pochwy jak i z szyjki. Radze Ci zadbac o to samo (tzn. o sprawdzenie
      CO powoduje stan zapalny - jakie bakterie etc.) Ja problemy ze stanami
      zapalnymi mam juz ladne kilka lat. Zawsze aplikowano mi jakis antybiotyk,
      globulki bez sprawdzenia co infekcje wywoluje. Dodam, ze staram sie juz 12
      cykli o dziecko i lekarz, do ktorego trafilam stwierdzil, ze ten olbrzymi stan
      zapalny moze byc przyczyna problemow z zajsciem w ciaze. Bylam 2 miesiace temu
      u gina, ale jak powiedzialam, ze nie mam uplawow tylko swedzenie to kazal
      stosowac tylko plyny do hig. intymnej... Tak wiec jesli stan zapalny masz
      zadbaj, aby go wyleczyc.
      • searena Re: prawidłowy śluz 15.06.06, 23:13
        No a ja mam odwrotnie. Śluz dziwny a innych objawów brak. Ale ja mam lekki stan
        zapl, na arzie leczę się sama globulkami bez recepty. Powtórzę cytologię i jak
        bedzie dalej to pójdę. Bo mi się wydaje że ten stan zapalny mógł mi zośtać po
        grzybicy. Ale jej nie ma, wyleczyłam. W ogóle w wyniku mi nie wyszła żadna
        infekcja, wynik mam niby prawidłowy, II. I nie mam żadnych upławów ani swędzenia
        itp.
        • maalza Re: prawidłowy śluz 16.06.06, 09:26
          >I nie mam żadnych upławów ani swędzenia itp.

Niestety, zazwyczaj zapalenie szyjki macicy nie daje żadnych objawów
          zewnętrznych, stan zapalany da sie zdiagnozowac tylko cytologią lub w wyniku
          dokładnego badania wziernikiem. ja miałam stan zapalany szyjki bez żadnego
          swędzenia i pieczenia, po prostu szyjka była zaczerwieniona i pojawiała się
          wodnista wydzielina, która utrudniała mi obserwacje. Miałam zrobiony posiew i
          dostałam odpowiednie globulki, jeszcze zostało mi jedno opakowanie, mam
          nadzije, że wreszcie będe zdrowa:)
          Pozdrawiam
          • searena Re: prawidłowy śluz 16.06.06, 12:13
            Ahaa. To może ja pójdę do tego gin. Z tym że on mnie ogladał na badaniu jeszcze
            przed zrobieniem cyt i nic nie wykrył poza grzybicą. Nie mam też żadnej
            wodnistej wydzieliny tylko taką mleczną, ale bardzo mało a czasami mam prawie
            sucho. Juz nie wiem co z tymi II w cytologii, pytalam jak odbierałam wynik to
            pielegniarka pwoiedziała może pani iść ale nie musi - w znaczeniu do lekarza z
            tym wynikiem. Mam w zaleceniach tylko powtórzenie cytologii za 3 miesiące.
            Będę brać wiesiołek bo podobno na śluz jest.
            • chrumpsowa Re: prawidłowy śluz 16.06.06, 15:50
              Sama druga grupa nie musi swiadczyc o stanie zapalnym. Ja zawsze mialam dopisek
              gr II stan zapalny. Jesli chcesz miec swiety spokoj i dowiedziec sie co
              konkretnie wywoluje stan zapalny zrob ph pochwy - koszt ok. 50 zl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka