Dodaj do ulubionych

Mam pytanie

30.12.06, 20:25
po 27 dniach dostałam okres .Nie miałam wyrażnego skoku ,jak tempa
podskoczyła na drugi dzień spadła ,choc temp trzecia byla najwyższa od 6 dni
poprzedzających przed wzrostem o jeden stopień ,a co wiem to powinna być
wyższa o 2 stopnie.To był 16 dzień cyklu.I teraz nie wiem czy to była
owulacja.Bo kilka dni wcześniej 13 dzień cyklu miałam tzw ból owulacyjny.A
śluzu płodnego nie miałam byłam cały cykl sucha.To znaczy że nie miałam
owulacji?Mam jeszcze pytanie jak nie ma owulacji nie dostaje się okresu?
Obserwuj wątek
    • kathrinn82 Re: Mam pytanie 31.12.06, 09:48
      mozesz miec cykle bezowulacyjne i dostac okres...sluz jest tylko jednym z
      objawow OWU, ale jezeli jest sluz to wcale nie znaczy ze byla OWU...takze moze
      i mialas owulacje, a z braku sluzu plodnego plemniki nie przezyly i nie doszlo
      do zaplodnienia...a zawsze masz problemy ze sluzem?? robisz jakis wykresik tej
      temperaturki??
    • korniz Re: Mam pytanie 31.12.06, 14:46
      Dwa m-ce temu odstawiłam pigułki.Dostałam już od tego czasu 2 okresy -nie
      musiałam długo czekac,wykresy tempki nic nie mówią bo temp raz w dół raz w
      góre,miałam tylko ten ból owulacyjny i teraz trochę się martwię tym że moje
      cykle są chyba bezowulacyjne.Wiem też że powinno się uregulować do pół roku,a z
      drugiej strony czytalam że cykle bezowulacyjne mogą prowadzić do tworzenia się
      torbieli.
      • kathrinn82 Re: Mam pytanie 31.12.06, 17:37
        niestety tak, po cyklach bezowulacyjnych pozostaja torbiele (sa to po prostu
        nie pekniete pecherzyki), ale w normalnych warunkach powstala torbiel powinna
        sie wchlonac. zrob sobie monitoring cyklu i bedziesz wiedziala jak rosnie
        pecherzyk i czy peka...bedziesz juz miala obraz.
    • korniz Re mam pytanie-monitoring cyklu 01.01.07, 14:29
      a czy taki monitoring cyklu jest z kasy chorych czy prywatnie?Bo już widzę jak
      moj gin leci ze mną do gabinetu na usg.Od razu mi powie że sobie wymyślam i
      przepisze bez badan recepte.
      • kathrinn82 Re: Re mam pytanie-monitoring cyklu 01.01.07, 14:36
        wiesz co nie powiem Ci bo ja tylko prywatnie chodze:( mysle ze jest to mozliwe
        z kasy chorych, bo to tylko usg, ale musisz w odpowiednim dniu cyklu zrobic i
        przynajmniej 2 razy, wiec nie wiem jak tam u Ciebie z terminami czy do gina sa
        kolejki...gdyby nie dalo rady to mysle ze warto nawet te dwa razy udac sie
        prywatnie i bedziesz wiedziala na czym stoisz, a jak Twoj gin Ci powie ze
        wymyslasz to moze pora innego poszukac??:) monitoring to calkiem normalna
        sprawa nie ma mowy o wymyslaniu:)
    • lilith76 Re: Mam pytanie 04.01.07, 14:43
      Poczekaj jeszcze.
      Po pigułkach pierwsze cykle mogą być wydłużone, nieowulacyjne, z dziwnymi wykresami. Organizm wraca do równowagi swoim rytmem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka