Dodaj do ulubionych

Witam i proszę o pomoc

25.01.07, 21:28
Często tu zaglądam, ale po raz pierwszy zwracam się o radę. O NPR trochę
wiem, od 7 lat prowadzę obserwację. Mam dwuletnią córeczkę. Stwierdziliśmy,
że przyszła pora na drugie dziecko. Od kilku miesięcy się staramy, ale bez
powodzenia. Niby nic nadzwyczajnego, ale niepokoi mnie bardzo skąpy śluz
płodny, prawie nieodczuwalny. Właściwie taki problem pojawił się jak
zaczeliśmy starać się o dzidziusia. Wcześniej było OK. Skok temperatury w
każdym cyklu jest, miesiaczkuję regularnie.
Obserwuj wątek
    • nglka Re: Witam i proszę o pomoc 25.01.07, 21:31
      Wiesz, to jest tak - pary starają się latami a gdy dają sobie spokój, jadą na
      urlop - to wracają już we troje. Czy sytuacje z invitro - paskudny wynik
      partnera i partnerki, badani pod każdym kątem, 4 nieudane zabiegi invitro - w
      końcu dają sobie spokój godząc się z samotnością i nagle spóźnia się
      miesiączka.. dziecko poczęło się naturalnie.

Zostaw ten termometr, odpuść sobie obserwacje i kochaj się z mężem głównie
      wtedy, gdy oboje macie na to ochotę. I nie myśl o tym obsesyjnie, bo to, co jest
      w tej chwili dla Ciebie niebezpieczne - to Twoja własna psychika.
      • nglka Re: Witam i proszę o pomoc 25.01.07, 21:33
        Możesz się posługiwać śluzem, jeśli już się uprzesz a NPR i obserwacje. Polecam
        wiesiołek w kapsułkach (nie w tabletkach). Tylko sprawdź zawartość oleju z
        wiesiołka w 1 kapsułce, te z wartością 300 mg to już skrajne minimum, lepiej weź
        więcej. Stosuj od 1 dc do pierwszego śluzu mlecznego czy do suchości - po
        objawach płodnych.
        Nie zniechęcaj się, wiesiołek może zaczą działać dopiero od 2-3 cyklu.
      • mamaniuni1 Re: Witam i proszę o pomoc 25.01.07, 21:35
        Może masz rację, może to psychika,
        Tyle, że po tylu latach obserwacji, to wchodzi w krew, już nie tyle mierzenie
        temperatury, co sprawdzanie śluzu przy każdej wizycie w toalecie... No takie
        zboczenie...
    • blaszany_dzwoneczek Re: Witam i proszę o pomoc 25.01.07, 22:23
      Hm...coś jest na rzeczy z tym śluzem. Ja też właśnie ostatnio mam jakieś
      problemy z jego obserwacją, pojawia się, a potem zamiast być przez kilka dni do
      skoku temperatury, tak jak to zawsze były zanim zaczęliśmy się starać o dziecko,
      to on znika. Nie ma go na przykład przez dwa dni, potem się znow pojawia
      jednorazowo, i znow znika... A skok temperatury normalnie jak zwykle. Generalnie
      jest go dużo mniej, albo wcale wtedy kiedy powinien być. Ja to się zastanawiam
      czy nie ma na to jakiegoś wpływu współżycie, czy to jakoś nie "chowa" przede mną
      tego śluzu, nie wiem, miesza się jakoś ze spermą, zmienia konsystencję, nie
      spływa na zewnątrz? Nie badam w środku, obserwuję tylko to co wydostaje się na
      zewnątrz.
      • mamaniuni1 Re: Witam i proszę o pomoc 27.01.07, 22:37
        Też nie badam szyjki macicy ani śluzu w środku i raczej tego się nie podejmę, a
        jesli chodzi o śluz to nagle, zaraz po miesiączce pojawił się płodny, a podem
        znikł. Albo już mię wydawało, że to płodny... Ale przastałam się tym
        przejmowac, przynajmniej próbuję. Cieszę się życiem i tym, że możemy spokojnie
        się kochac gdy mamy ochotę, a jeśli z tego ktoś wyniknie to tym lepiej. A jeśli
        nie to też fajnie... Będziemy cieszyć się tym co mamy
        • blaszany_dzwoneczek Re: Witam i proszę o pomoc 28.01.07, 00:47
          Dobre masz podejście. Bo ja z kolei zaczynam się już lekko niestety stresować.
          Ale my nie mamy jeszcze dzieci, a najmłodsi nie jesteśmy.
          • mamaniuni1 Re: Witam i proszę o pomoc 28.01.07, 22:45
            Małgosia trafiał nam się jak ja to mówię, jak ślepej kurze ziarno, nawet nie
            zaczeliśmy marzyć, owszem chciałam być już w ciąży, ale jeszcze o tym nie
            myśleliśmy. Jak ją urodziłam miałam skończone 30 lat. A teraz jak się trafi,
            tylko zastanawiam się jak długo mam brać kwas foliowy, skoro mam takie
            podejście, chyba zmienię na Duovit.
            • ewa.z1 Re: Witam i proszę o pomoc 29.01.07, 22:11
              co do kwasu foliowego: niektórzy mówią że można go brać cały czas, a kobieta w
              wieku rozrodczym - ta u której możliwa jest ciąża nawet nieplanowana to powinna
              go brać cały czas. W dawce 0,4 na pewno niezaszkodzi
              • mamaniuni1 Re: Witam i proszę o pomoc 30.01.07, 22:14
                Dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka