Dodaj do ulubionych

jaki wiesiołek?

16.05.07, 12:15
Postanowiłam kupić wiesiołek,tylko nie wiem jaki.Na pewno jest kilka do
wyboru,proszę doradzcie który jest najlepszy.Kiedy zacząć go brać i do
którego dnia cyklu?
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • ae_iwona_83 Re: jaki wiesiołek? 16.05.07, 12:17
      IMHO najlepszy jest Oeparol w kapsułkach, brać od konca @ do dnia owulacji
    • kathrinn82 Re: jaki wiesiołek? 16.05.07, 13:21
      dodam, że najlepiej 2 lub 3 razy dziennie:)
      • ae_iwona_83 kathrinn82!!! 16.05.07, 13:37
        co u Ciebie? jak staranka?
        • kathrinn82 Re: kathrinn82!!! 16.05.07, 13:49
          hej:) wiesz odpuściłam w tym cyklu...nie biorę tabletek (@ musiałam wywołać
          luteiną) i jestem w 9dc i teraz w sumie mnie nosi żeby iść na monitoring:) ale
          nie wiem co zrobić, bo mój gin przyjmuje we wtorki i w czwartki, wiec może
          pójde jutro (10dc) i w we wtorek (15dc)? jak myslisz?? chyba wartałoby jednak
          sprawdzić czy coś tam rośnie bez leków, a jak nie to podjąć inne kroki?? sama
          już nie wiem...
          a jak u Ciebie z wyjazdem?? podjęłaś decyzję??:)
          • ae_iwona_83 Re: kathrinn82!!! 16.05.07, 13:58
            tak, jadę, ale nie będziemy odkładać staranek na za dwa lata, po roku od teraz
            przestaniemy po prostu uważać i będzie co ma być

a co do monitoringu
            wiesz - jesli faktycznie chcesz odpoczac i odpuscic i tym cyklu to nie idz na
            monitoring bo sie nakrecisz albo pozytywnie albo negatywnie

skoro i tak nie bierzesz leków to wyrosnie cos lub nie i bez monitoringu prawda?
            moze po prostu daj sobie w tym cyklu absolutny spokój z tym wszystkim...

czasem przerwa działa bardzo dobrze na człowieka
            pewnie monitoring rozwiałby watpliowosci, ktore tez nie sa dobre dla samopoczucia
            w sumie trudna decyzja

tak mysle, ja to mam taki charakter ze bym nie wytrzymala i poszla ale rozsadek
            podpowiadal by mi zeby nie isc
            • kathrinn82 Re: kathrinn82!!! 16.05.07, 14:09
              no to słuszną decyzję podjęłaś:) bardzo się cieszę:)

wiesz to już drugi cykl bez leków, w poprzednim też nie byłam na monitoringu
              może dlatego teraz tak mnie nosi:)no i zmartwiło mnie to , że ostatnio musiałam
              @ wywoływać...:/

• ae_iwona_83 Re: kathrinn82!!! 16.05.07, 14:14
                biorąc leki hormonalne można się po ich odstawieniu spodziewać rożnych reakcji
                organizmu! jeden czy dwa cykle może się okazać zbyt krótkim czasem na powrót do
                normlanego cyklu...tak uważam...dobrze, że nie bierzesz leków, niech organizm
                odpoczywa (luteina była koniecznoscia), monitoring nie ma w sumie żadnych
                skutków ubocznych (oprócz finansowych), jeśli nie ma to znaczenia, to mozesz
                isc, nie zaszkodzi, tylko to jutro powinnas bo juz 10 dc na karku, ale decyzje
                podejmij sama
                • kathrinn82 Re: kathrinn82!!! 16.05.07, 14:32
                  no właśnie pójdę jutro i we wtorek w 15dc:)
                  dzięki Iwonka
                  Buźiaczki :)
    • mercy2 Re: jaki wiesiołek? 16.05.07, 17:15
      A wiesiołek to w jakim celu się bierze ?
      • ae_iwona_83 Re: jaki wiesiołek? 16.05.07, 17:31
        na poprawę śluzu
        • an_z Re: jaki wiesiołek? 16.05.07, 19:16
          Dzięki:),kupiłam Oeparol w kapsułkach.Czy dwa razy dziennie po jednej tabletce
          to nie za mała dawka?
          • kathrinn82 Re: jaki wiesiołek? 16.05.07, 19:22
            wystarczająco:) powodzenia:)
            • fruzia27 Re: jaki wiesiołek? 17.05.07, 21:46
              No właśnie miałam się dopytywać o ten wiesiołek i tu trafiłam :-)
              Wiesiołek na poprawę śluzu, ale jak? Że lepiej transportuje? Czy jak jestem w 5
              dc to jest jeszcze sens go brać? Czy lepiej od następnego cyklu, bo teraz już
              nic nie zdziałam?
              Pozdr.
              • ae_iwona_83 Re: jaki wiesiołek? 17.05.07, 21:50
                wiesiołek zwieksza ilosc sluzu typu bialko jaja kurzego, ale to w sumie kwestia
                indywidualna, u mnie sluzu w sumie tyle samo Z i BEZ. No al taki sluz ułatwia
                przetrwanie i porusznie sie maluchów....mozesz brac od 5dc, to akurat po @
                • fruzia27 Re: jaki wiesiołek? 17.05.07, 23:54
                  Dzięki, jutro sobie kupię, czyli będę brała od 6 dc. Nic, nawet jak będziej za
                  późno, to nie zaszkodzi ;-)
                  • fruzia27 Re: jaki wiesiołek? 18.05.07, 18:48
                    Mam jeszcze jedno pytanie: skąd wiadomo, że wiesiołek wpływa dobrze na śluz?
                    Kupiłam dziś sobie i w ulotce nie ma nic na ten temat - jedynie, że stosuje się
                    w celu złagodzenia NPM. Tak z ciekawości pytam, czy to potwierdzają jakieś
                    badania? Bo z kolei, wiem, że witaminy na włosy i paznokcie czy np.glukozaminę
                    na poprawę "płynu" w kolanach trzeba łykać ok. 2-3 miesiące, a tu wystarczy
                    parę dni - od końca @ do owulacji?
                    • kathrinn82 Re: jaki wiesiołek? 18.05.07, 19:22
                      tak, wystarczy, na mnie działa:) nie wiem czy sa jakies badania na ten temat a
                      o skutecznosci dowiedzialam sie z forum:) czasem efekt mozesz zauwazyc po kilku
                      cyklach stosowania...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka