an_z 16.05.07, 12:15 Postanowiłam kupić wiesiołek,tylko nie wiem jaki.Na pewno jest kilka do wyboru,proszę doradzcie który jest najlepszy.Kiedy zacząć go brać i do którego dnia cyklu? Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ae_iwona_83 Re: jaki wiesiołek? 16.05.07, 12:17 IMHO najlepszy jest Oeparol w kapsułkach, brać od konca @ do dnia owulacji Odpowiedz Link
kathrinn82 Re: jaki wiesiołek? 16.05.07, 13:21 dodam, że najlepiej 2 lub 3 razy dziennie:) Odpowiedz Link
kathrinn82 Re: kathrinn82!!! 16.05.07, 13:49 hej:) wiesz odpuściłam w tym cyklu...nie biorę tabletek (@ musiałam wywołać luteiną) i jestem w 9dc i teraz w sumie mnie nosi żeby iść na monitoring:) ale nie wiem co zrobić, bo mój gin przyjmuje we wtorki i w czwartki, wiec może pójde jutro (10dc) i w we wtorek (15dc)? jak myslisz?? chyba wartałoby jednak sprawdzić czy coś tam rośnie bez leków, a jak nie to podjąć inne kroki?? sama już nie wiem... a jak u Ciebie z wyjazdem?? podjęłaś decyzję??:) Odpowiedz Link
ae_iwona_83 Re: kathrinn82!!! 16.05.07, 13:58 tak, jadę, ale nie będziemy odkładać staranek na za dwa lata, po roku od teraz przestaniemy po prostu uważać i będzie co ma być a co do monitoringu wiesz - jesli faktycznie chcesz odpoczac i odpuscic i tym cyklu to nie idz na monitoring bo sie nakrecisz albo pozytywnie albo negatywnie skoro i tak nie bierzesz leków to wyrosnie cos lub nie i bez monitoringu prawda? moze po prostu daj sobie w tym cyklu absolutny spokój z tym wszystkim... czasem przerwa działa bardzo dobrze na człowieka pewnie monitoring rozwiałby watpliowosci, ktore tez nie sa dobre dla samopoczucia w sumie trudna decyzja tak mysle, ja to mam taki charakter ze bym nie wytrzymala i poszla ale rozsadek podpowiadal by mi zeby nie isc Odpowiedz Link
kathrinn82 Re: kathrinn82!!! 16.05.07, 14:09 no to słuszną decyzję podjęłaś:) bardzo się cieszę:) wiesz to już drugi cykl bez leków, w poprzednim też nie byłam na monitoringu może dlatego teraz tak mnie nosi:)no i zmartwiło mnie to , że ostatnio musiałam @ wywoływać...:/ Odpowiedz Link
ae_iwona_83 Re: kathrinn82!!! 16.05.07, 14:14 biorąc leki hormonalne można się po ich odstawieniu spodziewać rożnych reakcji organizmu! jeden czy dwa cykle może się okazać zbyt krótkim czasem na powrót do normlanego cyklu...tak uważam...dobrze, że nie bierzesz leków, niech organizm odpoczywa (luteina była koniecznoscia), monitoring nie ma w sumie żadnych skutków ubocznych (oprócz finansowych), jeśli nie ma to znaczenia, to mozesz isc, nie zaszkodzi, tylko to jutro powinnas bo juz 10 dc na karku, ale decyzje podejmij sama Odpowiedz Link
kathrinn82 Re: kathrinn82!!! 16.05.07, 14:32 no właśnie pójdę jutro i we wtorek w 15dc:) dzięki Iwonka Buźiaczki :) Odpowiedz Link
an_z Re: jaki wiesiołek? 16.05.07, 19:16 Dzięki:),kupiłam Oeparol w kapsułkach.Czy dwa razy dziennie po jednej tabletce to nie za mała dawka? Odpowiedz Link
fruzia27 Re: jaki wiesiołek? 17.05.07, 21:46 No właśnie miałam się dopytywać o ten wiesiołek i tu trafiłam :-) Wiesiołek na poprawę śluzu, ale jak? Że lepiej transportuje? Czy jak jestem w 5 dc to jest jeszcze sens go brać? Czy lepiej od następnego cyklu, bo teraz już nic nie zdziałam? Pozdr. Odpowiedz Link
ae_iwona_83 Re: jaki wiesiołek? 17.05.07, 21:50 wiesiołek zwieksza ilosc sluzu typu bialko jaja kurzego, ale to w sumie kwestia indywidualna, u mnie sluzu w sumie tyle samo Z i BEZ. No al taki sluz ułatwia przetrwanie i porusznie sie maluchów....mozesz brac od 5dc, to akurat po @ Odpowiedz Link
fruzia27 Re: jaki wiesiołek? 17.05.07, 23:54 Dzięki, jutro sobie kupię, czyli będę brała od 6 dc. Nic, nawet jak będziej za późno, to nie zaszkodzi ;-) Odpowiedz Link
fruzia27 Re: jaki wiesiołek? 18.05.07, 18:48 Mam jeszcze jedno pytanie: skąd wiadomo, że wiesiołek wpływa dobrze na śluz? Kupiłam dziś sobie i w ulotce nie ma nic na ten temat - jedynie, że stosuje się w celu złagodzenia NPM. Tak z ciekawości pytam, czy to potwierdzają jakieś badania? Bo z kolei, wiem, że witaminy na włosy i paznokcie czy np.glukozaminę na poprawę "płynu" w kolanach trzeba łykać ok. 2-3 miesiące, a tu wystarczy parę dni - od końca @ do owulacji? Odpowiedz Link
kathrinn82 Re: jaki wiesiołek? 18.05.07, 19:22 tak, wystarczy, na mnie działa:) nie wiem czy sa jakies badania na ten temat a o skutecznosci dowiedzialam sie z forum:) czasem efekt mozesz zauwazyc po kilku cyklach stosowania... Odpowiedz Link